Ρόδος: Καταζητούμενος Εσθονός διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

xeiropedes-andras

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν 18 αρχεία εικόνας με άτομα κάτω των 14 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις

Εδώ και έξι χρόνια αναζητούνταν από τις αρχές της πατρίδας του ένας 30χρονος Εσθονός, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στη Ρόδο. Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων ανήλικης.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, από το Μάιο ως τις 26 Ιουνίου του 2013 φέρεται ότι παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα μιας κοπέλας και τα ανήρτησε στο διαδίκτυο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν 18 αρχεία εικόνας με άτομα κάτω των 14 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις, 67 αρχεία εικόνας και ένα βίντεο με άτομα κάτω των 18 ετών σε πορνογραφικές περιπτύξεις.

Ο 30χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και προσήχθη στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, στον οποίο δέχθηκε να εκδοθεί στη χώρα του αν και αρνήθηκε την κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή του ώσπου να εκδοθεί την απόφασή του για έκδοση στην Εσθονία.

ΣΧΟΛΙΑ

Ερευνητής της Τεχνολογίας

Βρήκαν 18 αρχεία εικόνας! Μπράβο! Πάλι τα κατάφεραν τα λαγονικά. Εντωμεταξύ ποτέ δεν λύνει τις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας η δική μας δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, αφού έτοιμα τους τα σερβίρουν τα IP address οι ξένες υπηρεσίες. Εδώ μόνο συλλήψεις κάνουν και καμαρώνουν ότι έδεσαν και καλά υπόθεση με 18 μόνο αρχεία JPG. Εντωμεταξύ επειδή έχω ερευνήσει το θέμα, ποτέ η δίωξη δεν βρήκε υλικό που να παράγεται στην Ελλάδα κι ευτυχώς δηλαδή! Δείχνει ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστών που να δημιουργεί εγχώριο υλικό. Όλοι αυτοί που συλλαμβάνονται, βρίσκουν υλικό από παιδάκια άλλων χωρών. Είτε το διαμοιράζουν με ανταλλαγές υλικού, είτε το αγοράζουν με κρυπτονομίσματα από περίεργους πωλητές. Να ξέρετε όμως ότι δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο. Ψάξτε στο YouTube τη φράση Question How Do You Stay Fully Anonymous Online? και δείτε το βίντεο όπου μιλάει για την ανυπαρξία της απόλυτης ανωνυμίας ένας ειδικός χάκερ. Εξηγεί γιατί ακόμη κι αν συνδυάσεις VPN με TOR, πάλι μπορούν να σε εντοπίσουν αργά ή γρήγορα. Τα κρυπτονομίσματα επίσης δεν είναι εντελώς ανώνυμα. Οπότε σε κάποια φάση θα πάει κάθε δράστης στη φυλακή, είναι απλά θέμα χρόνου. Οπότε αν υπάρχει κάποιος ανώμαλος που διαβάζει το μήνυμα αυτή τη στιγμή, να ξέρει ότι σύντομα θα συλληφθεί αν συνεχίσει τη δραστηριότητά του. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι τώρα κιόλας να σβήσει όλο το υλικό του, να καταστρέψει τους σκληρούς δίσκους και να πάει σε έναν ψυχολόγο ή ακόμη καλύτερα σε έναν ψυχίατρο για να βοηθηθεί. Καλύτερα είναι αυτοί οι απαίσιοι ανώμαλοι να δώσουν τα λεφτά τους στους γιατρούς, παρά να τα φάνε σε πρόστιμα και εγγυήσεις για να βγουν από τη φυλακή. Ας βάλουν τη λογική τους να δουλέψει, κι ας κάνουν delete τώρα όλο το υλικό τους. Τα VPN και οι άλλες υπηρεσίες ανωνυμίας, δεν είναι για να κάνετε τέτοια πράγματα, αλλά σε προστατεύουν μόνο αν κατεβάσεις καμιά ταινία σε χώρα που κυνηγάνε τα παράνομα downloads. Το TOR καλό είναι για να γράφεις ανώνυμα σχόλια σε σελίδες, αλλά μέχρι εκεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtis2

Ο υπουργός Υγείας εξηγεί γιατί το Ανώτατο Υπουργικό Συμβούλιο είπε δύο φορές όχι στο αίτημα των γονέων για μετάβαση του παιδιού στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί συνδυαστική θεραπεία