Καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Με λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες το ψήσιμο του oβελία

Καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Με λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες το ψήσιμο του oβελία

Με εξαίρεση της βροχές που θα σημειωθούν στη Βόρεια Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος την υπόλοιπη μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

arni_main
Με λιακάδα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα ψήσουν αύριο, Κυριακή του Πάσχα, οι Έλληνες τον οβελία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό, η αφρικανική σκόνη των τελευταίων ημερών υποχωρεί και η αυριανή μέρα θα είναι ηλιόλουστη και ζεστή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Καλός καιρός θα επικρατήσει μάλιστα έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, με μοναδική εξαίρεση τα φαινόμενα που αναμένονται τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα.


Βροχές στη Βόρεια Ελλάδα το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής


Πιο αναλυτικά, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αναμένονται βροχές, όμβροι και καταιγίδες, στην βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.


Ιδιαίτερα στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με λιακάδα ξεκινά η εβδομάδα
Κλείσιμο


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, καιρός με παροδικές νεφώσεις αναμένεται τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κατά τόπους στα ορεινά.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες όμως, ενδέχεται να είναι το σκηνικό του καιρού νωρίς την Κυριακή του Πάσχα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Έτσι, για το υπόλοιπο της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις.


pasxa_ilios_maketa


Πού υποχωρεί και πού παραμένει η αφρικανική σκόνη


Οι συγκεντρώσεις σκόνης από την Αφρική στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στην τροπόσφαιρα, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν το φορτίο σκόνης ανατολικότερα και να καθαρίσουν το σκηνικό του καιρού στη χώρα.

Σημειώνεται όμως ότι παρ’ ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά έως την Κυριακή του Πάσχα, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα παραμείνουν αυξημένες.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα


Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές, όμβρους ή καταιγίδες τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 26, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 23, και στην Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς.

Pasxa_kairos


Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους και νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρώς αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης