Ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Άρτας

Ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Άρτας

Αν και έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις για την πρόσληψη γιατρών του ΕΣΥ, με την ειδικότητα του ακτινοδιαγνώστη, έμειναν άγονες και οι δύο

nosokomeio-artas
Οι ελλείψεις προσωπικού μαστίζουν το Νοσοκομείο της Άρτας με αποτέλεσμα το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα να λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς.

«Μέχρι πρόσφατα οι αξονικές γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα γιατί ήταν χαλασμένος ο αξονικός και τώρα που προμηθεύτηκαν καινούργιο αξονικό συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν έχουν γιατρούς», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις για την πρόσληψη γιατρών του ΕΣΥ, με την ειδικότητα του ακτινοδιαγνώστη, οι οποίες όμως έμειναν άγονες και οι δύο.

«Καλούμε τον Υπουργείο Υγείας ΑΜΕΣΑ να επιλύσει το συγκεκριμένο θέμα! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν οι πολίτες της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής να εξυπηρετηθούν στο Δημόσιο Νοσοκομείο του νομού και να στέλνονται με αυτόν τον τρόπο στα ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Ηπείρου για εξετάσεις, όπου ως γνωστόν αν έχεις να πληρώσεις κάνεις την εξέταση, αν θες ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ τότε περιμένεις 2 με 3 μήνες, λες και η αξονική, ο υπέρηχος, η μαστογραφία μπορεί να περιμένει!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Άρτας.

Νέο βίαιο επεισόδιο κατά γιατρών και νοσηλευτών

Τέλος, όπως καταγγέλλει το σωματείο, πριν λίγες μέρες σε ένα από τα Κέντρα Υγείας του ορεινού όγκου του νομού Άρτας, τέσσερις εργαζόμενοι που ήταν εκείνη την ώρα στην βάρδια τους, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από πολίτη που προσήλθε στις 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από τους αγροτικούς γιατρούς της εφημερίας να «γράψουν στο χαρτί ό,τι αυτός ήθελε».

«Δυο αγροτικοί γιατροί και δύο νοσηλεύτριες επί μια ώρα, σε ένα Κέντρο Υγείας χωρίς θυρωρό, χωρίς φύλακα, αφού αυτές οι θέσεις καταργήθηκαν στις μνημονιακές εποχές που ζούμε, προσπαθούσαν να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από την επίθεση και τα γρονθοκοπήματα!
Κλείσιμο
Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ σχεδόν καθημερινά! Παρόμοια περιστατικά, μικρότερης έντασης, έχουν συμβεί αρκετές φορές και στο Νοσοκομείο τις νύχτες!», καταγγέλλει το σωματείο του νοσοκομείου Άρτας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ΚΥ που συνέβη το περιστατικό δεν διαθέτει προσωπικό φύλαξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης