Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την τοποθέτηση και τη φωταγώγηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή», εντός του Θερμαϊκού στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Η τοποθέτηση του έχει ήδη γίνει με τη βοήθεια βατραχανθρώπων και η ανύψωση του με αερόστατο, ενώ τη φωταγώγηση του θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης απόψε.
Τον Φεβρουάριο του 2016 άγνωστοι κατέστρεψαντο γλυπτό «Φεγγαράκι στην Ακτή» του γλύπτη Παύλου Βασιλειάδη (στη Νέα Παραλία, στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς) και στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση δυτών για την ανέλκυσή του.
Το έργο, που είναι ένα μισοφέγγαρο, μεταλλική ανοξείδωτη εγκατάσταση, και με ύψος περίπου τέσσερα μέτρα τοποθετήθηκε την Τετάρτη σε ειδική σταθερή κατασκευή μέσα στη θάλασσα, περίπου σαράντα μέτρα από την ακτή, ανάμεσα στην παλιά του θέση και στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη