Αρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο - Με το που ξεμυτίζουν οι Τούρκοι, είμαστε δίπλα τους

Αρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο - Με το που ξεμυτίζουν οι Τούρκοι, είμαστε δίπλα τους

Τι δηλώνει ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα

battle_ships
Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του: την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

«Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο, εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2018.



Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2009, οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο τις 1249. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ανέλθει σε 3.147.

Οσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης