Πρόσκληση Μπουτάρη για συστράτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού στις δημοτικές εκλογές

Πρόσκληση Μπουτάρη για συστράτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού στις δημοτικές εκλογές

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να μην διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι μετέχει στις διεργασίες για τη συγκρότηση της προοδευτικής κίνησης από την οποία θα αναδειχθεί ο διάδοχός του

boutaris2
Στον διάδοχό του έχει στραμμένη την προσοχή του ο Γιάννης Μπουτάρης, που αν και ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση να μην διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε ότι θα μετέχει σε διεργασίες για τη συγκρότηση της κίνησης που θα αναδείξει τον επόμενο δήμαρχο.

«Η απόφασή μου να μην διεκδικήσω τρίτη θητεία δεν σημαίνει ότι η αυτόνομη και ακομμάτιστη πορεία που χαράξαμε όλα αυτά τα χρόνια σταματάει εδώ. Το πλουραλιστικό και πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα της "Πρωτοβουλίας" πέτυχε. Οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουμε να παλέψουμε για να διασφαλίσουμε τη συνέχειά του. Οι πόλεις δεν βάφονται με χρώματα», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Η παράταξή του θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας «την έναρξη των διεργασιών που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της ενιαίας προοδευτικής κίνησης, από την οποία θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μάλιστα κάλεσε σε συστράτευση τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στην παράταξή του όσο και στις πολιτικές δυνάμεις «του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου, τις ομάδες και κινήσεις πολιτών και όλους τους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν έως σήμερα την παράταξή μας να συστρατευθούν στη συλλογική αυτή προσπάθεια για να συνεχίσει η Θεσσαλονίκη να είναι μια ανοιχτή και προοδευτική πόλη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης