Ντροπή: Έστειλαν φυλακή για 10 χρόνια μια καθαρίστρια από τον Βόλο για... μία τάξη του Δημοτικού!

katharistries

Θύελλα αντιδράσεων για τη 10ετή κάθειρξη της γυναίκας που πλαστογράφησε πτυχίο της Ε Δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά - Η Δικαιοσύνη δεν έδειξε καμιά επιείκεια για την περίπτωση της, όπως συμβαίνει συνήθως σε αδύναμους πολίτες

Στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει την απίστευτα σκληρή δεκαετή κάθειρξη, μετήχθη η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, που πλαστογράφησε το «πτυχίο» της Ε΄ Δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά.

Η Δικαιοσύνη δεν έδειξε καμιά επιείκεια για την περίπτωση της, όπως συμβαίνει συνήθως σε αδύναμους πολίτες.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό δικαίωμα μέχρι το Εφετείο. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή ποινή της και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, οι συναδέλφισσες της από το Βόλο εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα την άδικη απόφαση της «δικαιοσύνης» εναντίον της συναδέλφου μας καθαρίστριας από το Βόλο που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου με ψευδές «πτυχίο», «πλαστό» τίτλο σπουδών,ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε΄ τάξης του δημοτικού.

Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της επιβληθεί της στις Φυλακές Θήβας.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφος μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες».

Επίσης, με αιχμηρή ανακοίνωση του, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα της Μαγνησίας, «Ταχυδρόμος», το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας ζητά την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας και την αναίρεση της ποινής της, καλώντας την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη «να επιδείξουν μια αντανακλαστική κίνηση των - απονεκρωμένων απ΄ ό,τι φαίνεται - αισθητηρίων κατανόησης της κοινωνίας που ζούμε». Επιπλέον, αναφέρει διάφορες πτυχές από τη ζωή της 53χρονής, όπως το γεγονός ότι ο σύζυγός της έχει αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η εν λόγω καθαρίστρια είχε παραποιήσει πιστοποιητικό Δημοτικού για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’ για να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Βόλου.

Η γυναίκα αυτή, που εργάστηκε για 18 χρόνια ολόκληρα χρόνια στον παιδικό σταθμό, κατέθεσε τα χαρτιά της το 1996 και, όντας σε μεγάλη οικονομική ανάγκη, παραποίησε το έγγραφο που είχε λάβει από το σχολείο της για να φανεί πως είχε ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί εναντίον της γυναίκας κακουργηματική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50. Πρωτοδίκως, η γυναίκα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχη τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για αυτό της πλαστογραφίας.

Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας αλλά έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και υπέστη «μεγάλη ζημιά», καταβάλλοντας στη γυναίκα μεικτές αποδοχές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, η καθαρίστρια καταδικάστηκε τελικά σε 10ετή φυλάκιση.

Με πληροφορίες από το lamiareport.gr

ΣΧΟΛΙΑ (214)

Κυριακος Τσακαλος

Θέλω να μου πεί το όνομα του δικαστί , θέλω να τον κάνω καταγγελία

Σπύρος Γαρδικιώτης

Τα σύκα - σύκα και τη ΣΚΆΦΗ ... ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ -------------------------------------------- Πολύς ντόρος για την καθαρίστρια και οι περισσότεροι εξ ημών συμφωνούμε ότι η ποινή είναι αναντίστοιχη της πράξης. Μάλιστα η συζήτηση έχει περιστραφεί στη ζημιά που υπέστη το δημόσιο. Σύμφωνα με τους πολλούς το δημόσιο δεν υπέστη καμμία ζημιά αφού οι μισθοί που πήρε η καθαρίστρια αντιστοιχούν στην εργασία που προσέφερε. Τι γίνεται όμως με τον Χ υποψήφιο ο οποίος θα διοριζόταν στη θέση της καθαριστριας αν δεν γινόταν η πλαστογραφια; Ζημιώθηκε; Πολύ, και στο μέτρο του κέρδους της πλαστογράφου. Μπορεί και αυτός να είχε ανάλογες ανάγκες. Μπορεί και αυτός να είχε παιδιά και άρρωστο σύζυγο. Αλλά και να μην είχε, δεν δικαιούται τη θέση; Ποιος σκέφτηκε αυτόν τον άνθρωπο; Είναι δίκαιος ο αποκλεισμός του από το μεροκάματο; Είναι δίκαια η απογοήτευσή του ως προϊόν της πλαστογραφίας; Τι θα συμβεί αν τώρα διεκδικήσει τη θέση και ετεροχρονισμένους τους μισθους που θα έπαιρνε αν είχε διοριστεί, μάλιστα με τοκο; Ποιος θα τα πληρώσει; Το δημόσιο. Εγώ και εσείς. Οι συνέπειες των πράξεων είναι άμεσες έμμεσες και αλυσιδωτές. Μήπως πριν διαρρήξουμε τα ιμάτιά μας πρέπει να σκεφτούμε βαθύτερα;

δημοσιογραφει

Οι δημοσιογραφοι σε πολλα θεματα περνουν θεση πχ εδω λεει ντροπη ο αλλος δεν ειναι αυτη η δουλεια σοπυ ειναι να μεταφερεις την ειδηση,χωρις να προσθεσεις την γνωμη σου αυτα τακανουνε σε συνολο καια σε πολλα θεματα διοτι ειναι πλερωμενοι απο συμφεροντα, μεταφερουμε την ειδηση ως εχει χωρις να προσθεσουμε η αφαιρεσουμε κατι. ελλασ χωρα ρουσφετιου και κομπινας .

123

Τι συμπεραινουμε μετα απο μερες σχολιων οπου φαινεται σε ολη την εκταση της η βλακεια και η συγχυση στο μυαλο του μεσου νεοελληνα? Οτι η εφαρμογη των δικαστικων αποφασεων πρεπει να εξαρταται απο το ποθεν εσχες των καταδικασμενων και οι "καημενοι" και "ταλαιπωροι" να τη γλυτωνουν με επιπληξεις, νουθεσιες και κανενα "δεν πειραζει μωρε, για τα παιδια της το εκανε".

Πιλάτος

Για όσους δικαιολογούν την καθαρίστρια ότι δούλευε και δεν καταχράστηκε τα χρήματα, θα πω το εξής. Εάν κάποιος σου χρωστάει 1000 ευρώ και ανοίγεις το συρτάρι του και παιρνεις το ίδιο ποσό, τελείς το αδίκημα της κλοπής. Το γράφω κατ'αναλογία για να δείτε πως λειτουργεί ο νόμος.

καποιος

Εγώ θα πω το εξής: Ακραία η ποινή, ΑΛΛΑ, η αντίδραση είναι σε μέγεθος που με ανησυχεί. Υπονοούν κάποιοι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ΚΑΝ ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις. Όχι κύριοι, να μην μπει μέσα ναι, αλλά τουλάχιστον κανά εξάμηνο μισθών πρόστιμο έπρεπε να το φάει. Γιατί; Γιατί το "δουλεύω στις τουαλέτες" δε σε αθωώνει από τα πάντα. Οι δουλειές δημοσίου είναι βόλεμα.

Δικαστης

Δικαστης που δεν εχει επαφή με την κοινωνία να κάτσει σπιτι του. Ορισμένοι δικαστές δεν εχουν παει ουτε σε μανάβικο να αγοράσουν ενα κιλό ντοματες.

παραλίγο καθαρίστρια

ούτε εγώ πάω μανάβικο γιατί δεν έχω....και δεν έχω ούτε ένα ένσημο...και κάνω 3 μεροκάματα την εβδομάδα κι αν!....και ξέρεις κάτι?....είχα τις προϋποθέσεις να διοριστώ σαν καθαρίστρια,αλλά μπήκε η πλαστογράφος. ...κι εγώ δεν έχω παιδιά,αλλά κουνέλια,γι αυτό,ας αθωώσουμε την πλαστογράφο....τα παιδιά μου δεν λογίζονται άνθρωποι. ...και δεν έχω ανάπηρο άντρα να παίρνω επίδομα η σύνταξη,πέθανε με λιγοστά ένσημα γιατί δεν πλαστογράφησε απολυτήρια να διοριστεί. ...να γράψω κι άλλα?

George

Είναι η στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο κ ντρέπεσαι να ζεις σε αυτή τη χώρα. Όλοι οι εγκληματίες ελεύθεροι και τους πείραξε μια βιοπαλαιστρια που έχει κ ανάπηρο άντρα...απλά ντροπή!

Πολιτης

Σίγουρα η παραβατικότητα πρέπει να τιμωρείται αλλά αναλογικά. Ίσως απόλυση και κάποιο πρόστιμο. Από την άλλη μεριά η περίπτωση είναι ενδεικτική της τυπολατριας στην Ελλάδα. Γιατί χρειάζεται απολυτήριο δημοτικού μια καθαριστρια; οι μαρτυριες των συναδελφων της μιλουν για καλη υπαλληλο. Αλλα και αν ορισμένα άτομα για κάποιο λόγο δεν κατάφεραν να τελειωσουν το δημοτικο δεν επρεπε η πολιτεια, οι δημοι, οι κοινοτητες να οργανωσουν ορισμενα μαθηματα για να αποφοιτησουν; αν μη τι αλλο θα βελτιωνοταν και το ποσοστο αναφαλβητισμου στην Ελλαδα.

Τεο7

Ντροπή .Σε τι βρομοχωρα ζούμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lebis_le

Το φραστικό επεισόδιο προκλήθηκε όταν ο  συνήγορος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων ρώτησε τον  Μιχάλη Λεμπιδάκη, από πού ενημερώθηκε για τους ρόλους των υπολοίπων κατηγορουμένων

astinomia-640x384

Από την έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας, προέκυψε ότι ένας από τους δράστες ήταν ένας 19χρονος ο οποίος είχε εισβάλει ξανά στο σπίτι στις 23 Σεπτεμβρίου και είχε αρπάξει τις οικονομίες του ανυπεράσπιστου ηλικιωμένου