Κύπρος: Νέες τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη δυτικά της Λευκωσίας

Κύπρος: Νέες τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη δυτικά της Λευκωσίας

Tούρκοι στρατιώτες παρεμπόδισαν και σήμερα Ελληνοκύπριους γεωργούς να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους

deneia
Δεν κατάφεραν ούτε και σήμερα οι έξι Ελληνοκύπριοι γεωργοί να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους εντός της νεκρής ζώνης στο χωριό Δένεια, στα δυτικά της Λευκωσίας.

Οι γεωργοί μετά από συνεννόηση με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNFICYP), μετέβησαν σήμερα στην περιοχή, ωστόσο λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο στρατιωτικό όχημα του τουρκικού στρατού. Άμεσα έσπευσαν εκεί μέλη της UNFICYP, τα οποία συνομίλησαν με τους Τούρκους στρατιώτες. Αργότερα έφτασαν άλλα δύο οχήματα του τουρκικού στρατού, καθώς και δεύτερο όχημα των Ηνωμένων Εθνών. Μετά από διαβουλεύσεις οι γεωργοί αποχώρησαν από τη νεκρή ζώνη.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί παρεμποδίζονται από τον τουρκικό στρατό να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη, με αποκορύφωμα τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, όταν την προσπάθεια εισόδου στη νεκρή ζώνη συνόδευσαν τηλεοπτικές κάμερες.

Χθες, με οδηγίες του κοινοτάρχη Δένειας Χριστάκη Παναγιώτου, οι Ελληνοκύπριοι δεν προσέγγισαν τα χωράφια τους. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, δόθηκε χρόνος για διαβουλεύσεις μεταξύ των πλευρών, ώστε να διασφαλιστεί απρόσκοπτη είσοδος σήμερα στους γεωργούς.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την UNFICYP, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 1000 παρόμοια περιστατικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης