Σε επίθεση εναντίον αστυνομικών ταυτοποιήθηκε όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα δολοφονίας

Σε επίθεση εναντίον αστυνομικών ταυτοποιήθηκε όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα δολοφονίας

Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο scorpion με το οποίο 39χρονος πυροβόλησε εναντίον ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στην Κατερίνη

policeman-perip
Με μία επίθεση σε βάρος αστυνομικών στην Πεύκη μετά από ληστεία και μία ληστεία στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης συνδέεται το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα δολοφονίας τον περασμένο Ιανουάριο, στην Καλλιθέα Κατερίνης.

Θύμα της απόπειρας δολοφονίας ήταν ένας 47χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων ο οποίος δέχθηκε δύο σφαίρες στην κοιλιά. Όπως διαπιστώθηκε δράστης ήταν ένας 39χρονος, ο οποίος πλέον είναι στη φυλακή, εκτίοντας ποινή για ασέλγεια και συνεργός του ήταν ένας 24χρονος Αρμένιος.

Το όπλο, που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας όμως, ένα ημιαυτόματο scorpion ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, ότι είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που καταδίωξαν ληστές καταστήματος στην Πεύκη στις 9 Δεκεμβρίου του 2016 -μία σφαίρα, μάλιστα, είχε καρφωθεί στο κράνος αστυνομικού, αλλά και σε ληστεία έξω από τράπεζα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με θύμα 56χρονη και λεία 50.000 ευρώ. Η αστυνομία ερευνά αν εμπλέκεται ο 39χρονος έγκλειστος στις φυλακές και στις δύο ληστείες ή αν το όπλο έφτασε στα χέρια του έχοντας ήδη χρησιμοποιηθεί στις δύο εγκληματικές πράξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης