Λεβεντάκης και υιός: Αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου η δίκη για τον «σκυλο-καυγά» στην Τρούμπα

Λεβεντάκης και υιός: Αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου η δίκη για τον «σκυλο-καυγά» στην Τρούμπα

Ολόκληρη η δικογραφία στο protothema.gr - Ο εφοπλιστής και ο γιος του είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς - Τα αίματα άναψε η καταγγελία της γυναίκας για τον φυλακισμένο σκύλο στο αυτοκίνητο - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες - «Στηρίζω τους αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους», τονίζει ο δικηγόρος τους

lebedakis
Ανεβλήθη για την 1η Απριλίου, η εκδίκαση της υπόθεσης του ...σκυλο-καυγά, μαύρα μεσάνυχτα, στην Τρούμπα του Πειραιά με πρωταγωνιστές τον θερμόαιμο εφοπλιστή Γιώργο Λεβεντάκη, τον τηλεαστέρα του “reality της αγάπης” γιο του Γιάννη, τους δύο αστυνομικούς και φόντο ένα μικρόσωμο σκυλί που ήταν “φυλακισμένο” μέσα σε ένα Smart.

Αν και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για αντίσταση κατά της αρχής, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση και για αντίσταση και παραβίαση του νόμου περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων σε βάρος της ιδιοκτήτριας του σκύλου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, η υπόθεση δεν εκδικάστηκε και πήρε δεύτερη αναβολή για την Άνοιξη του 2019.

Μαινόμενοι Λεβεντάκηδες -  Όλη η δικογραφία

Το σουρεαλιστικό σκηνικό που κατέληξε σε συλλήψεις, εκατέρωθεν μηνύσεις και κρατητήρια με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Λεβεντάκη και τον 31χρονο γιο του Γιάννη που έσπασε στο ξύλο αστυνομικούς οι οποίοι περιπολούσαν στο σημείο γιατί ζήτησαν από μια 47χρονή που διασκέδαζε μαζί με τους δύο άνδρες να τους ακολουθήσει στο τμήμα μετά από καταγγελία πολίτη ότι είχε αφήσει για ώρες κλειδωμένο στο αυτοκίνητο και μέσα σε κλουβί το μικρόσωμο σκυλί σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου.

“Ρε μαλ...ες, υπάρχουν Αλβανοί, Ρώσοι και άλλοι κωλοπ....δες εγκληματίες, αυτή θα πιάσετε;” ήταν τα πρώτα λόγια του εφοπλιστή, μόλις αντίκρισε τους δύο νεαρούς ένστολους να οδηγούν στο περιπολικό την ιδιοκτήτρια του τετραπόδου με την κατηγορία της “βάναυσης μεταχείρισης ζώου” όπως αναφέρεται στη δικογραφία που παρουσίασε το ΘΕΜΑ.

Κλείσιμο
Ένα άγριο σκηνικό που θύμιζε κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου αφού μετά τις μπουνιές που έπεσαν ξημερώματα στην Τρούμπα, αστυνομικοί, εφοπλιστές, η γυναίκα και το σκυλάκι οδηγήθηκαν στο Α.Τ Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά.

“Την 23:26 λάβαμε σήμα από το κέντρο Άμεσης Δράσης για τετράποδο εγκλωβισμένο σε Ι.Χ.Ε στην οδό Φίλωνος. Λάβαμε και δεύτερη κάρτα στις 23:46 και κατόπιν μεταβήκαμε στο σημείο την 23:50 ώρα όπου μας περίμενε ο καταγγέλλων και μας επέδειξε ένα μικρόσωμο σκυλί εντός ενός σκούρου μπλε Smart. Αμέσως από το τερματικό βρήκαμε τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας και προσπαθήσαμε να την αναζητήσουμε. Καταφέραμε με τον συνάδελφο μου να ειδοποιήσουμε την ανωτέρω κυρία μέσω του πατέρα της το τηλέφωνο του οποίου βρήκαμε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταυτοτήτων Ελλήνων πολιτών του συστήματος Police On Line. Μετά από λίγο προσήλθε η εν λόγω κυρία και ο συνάδελφος μου της είπε να ανοίξει το όχημα της για να διαπιστώσουμε αν το ζώο ήταν καλά στην υγεία του, όπως και έπραξε. Το σκυλί ήταν σε καλή κατάσταση αλλά γάβγιζε συνεχώς. Όπως μας ενημέρωσε ο καλών, το σκυλί ήταν εντός του οχήματος πάρα πολύ ώρα. Μετά από αυτό της είπαμε να μας ακολουθήσει στο τμήμα καθώς είναι ποινικό αδίκημα ο εγκλωβισμός του σκυλιού σε όχημα για τόση ώρα αφού θεωρείται κακοποίηση. Αυτή μας είπε να την αφήσουμε να πάει να πάρει τα πράγματα της απο παρακείμενο μαγαζί στο οποίο ήταν με την παρέα της. Εμείς της το επιτρέψαμε. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα επέστρεψε με τα πράγματα της και έναν ακόμη κύριο”. Έτσι ξεκίνησε την κατάθεση του ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που δέχθηκε, όπως υποστηρίζει, το περισσότερο ξύλο από τον 62χρονο εφοπλιστή και τον γιο του.
mantoybalos
Ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος των αστυνομικών

Δεν μπορούσαν να τους κάνουν καλά

Στις επόμενες γραμμές περνάει στο ψητό περιγράφοντας ένα σκηνικό άγριο που προκάλεσαν δύο άνδρες που φέρονται να βρίσκονταν εκτός ελέγχου. “Ο κύριος αυτός, άνδρας ώριμης ηλικίας και αρκετά σωματώδης απευθυνόμενος στον συνάδελφο μου είπε : “Ρε μ...ες, υπάρχουν Αλβανοί, Ρώσοι και άλλοι κωλ...δες εγκληματίες, αυτή θα πιάσετε;”.

Ο συνάδελφος μου του είπε να ηρεμήσει και να μην βρίζει καθώς είναι μια τυπική διαδικασία και πρέπει να γίνει. Για τη συμπεριφορά του, είπε ότι είναι και αυτή έκνομη. Αυτός, τότε εξαγριώθηκε ακόμη παραπάνω και βρίζοντας κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας. Προσπάθησε με σπρωξιές προς τον συνάδελφο μου να τον απομακρύνει από την 47χρονη και τότε ο συνάδελφος μου του είπε ξανά να ηρεμήσει και οτι θα προσαχθεί στο τμήμα. Εκείνος συνέχισε να σπρώχνει και να βρίζει στην προσπάθεια του να μας κάνει κακό και να πάρει την εν λόγω γυναίκα μακριά μας. Τότε, τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο και από τους κανονισμούς της Αστυνομίας διατάξεις, αντιδράσαμε ως προς την συμπεριφορά του εν λόγω επιθετικού ατόμου με απώτερο σκοπό τη σύλληψη του. Ο συνάδελφος μου προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει με αστυνομικές λαβές αλλά λόγω τόσο του όγκου και της δύναμης του αλλά και της πεποίθησης του να εναντιωθεί στον αστυνομικό έλεγχο, προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, συνεχίζοντας να σπρώχνει τόσο τον συνάδελφο μου όσο και εμένα που βοήθαγα στην ακινητοποίηση του. Κατάφερε να μας απομακρύνει και να τραπεί σε φυγή απομακρυνόμενος περίπου στα πέντε μέτρα.

Εν τέλει μετά από ολιγόλεπτη μάχη, ξανά καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε και να του βάλουμε χειροπέδες. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαμάχης, η 47χρονη προσπαθούσε με τη σειρά της να αποτρέψει τη σύλληψη του εν λόγω άνδρα τραβώντας μας και λέγοντας μας

“Αφήστε τον. Έχει κάνει χειρουργείο!”. Μετά τη χειροπέδηση του ανωτέρω ατόμου ο συνάδελφος μου ακούγοντας τις φωνές της συγκεκριμένης γυναίκας μετά την ακινητοποίηση του, του είπε να ηρεμήσει και να του βγάλει τις χειροπέδες για να μην υπάρξει κίνδυνος στην υγεία του, όπως και έπραξε”.

Όμως τα πράγματά δεν σταμάτησαν εκεί. Ακολουθεί ένα δεύτερο επεισόδιο στο οποίο, αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής είναι ο 31χρονος Γιάννης Λεβεντάκης. Όπως λένε οι αστυνομικοί στην κατάθεση τους: “Επειδή συνέχισε να είναι επιθετικός απέναντι μας, εγώ διαβίβασα για ενισχύσεις. Στην προσπάθεια μου να διαβιβάσω, δέχθηκα ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από τρίτο άτομο που εμφανίστηκε εκείνη τη στιγμή που δεν το είχα δει. Είπε “Αφήστε τον πατέρα μου ρε μαλάκες, τι κάνετε ρε μαλάκες; Θα σας γαμήσω”. Προσπάθησα να τον ακινητοποιήσω αλλά συνέχισε να με χτυπάει και να με εξυβρίζει και να με απειλεί προκαλώντας μου τρόμο και ταραχή. Κατάφερα να απομακρυνθώ και άμεσα διαβίβασα να προσέλθουν ενισχύσεις ενώ ο συνάδελφος μου προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει και τους τρεις. Λίγο μετά, ήρθαν σταθμοί της ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά της ίδιας υπηρεσίας όπου με τη συνδρομή αυτών καταφέραμε να τους ακινητοποιήσουμε και να τους συλλάβουμε. Καθ΄΄ολη τη διάρκεια που ο τρίτος βρισκόταν στο περιπολικό συνέχισε να με εξυβρίζει και να με απειλεί λέγοντας μου “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα δεις τι θα πάθεις. Από αύριο θα δείτε τι θα πάθετε”.

Τι λέει ο αυτόπτης μάρτυρας

Ο 28χρονος που ενημέρωσε την Αστυνομία για το δύστυχο σκυλί που υπέφερε εγκλωβισμένο για ώρες μέσα σε κλουβί στο μικρό Smart και ήταν παρών στο σκηνικό υποστήριξε στην ένορκη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς: “Ο κύριος αυτός (σ.σ αναφέρεται στον 62χρονο εφοπλιστή) ήταν ερειστικός και μιλούσε απότομα στους αστυνομικούς καθώς επίσης τους απειλούσε και τους έβριζε. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον προέτρεψαν να ηρεμήσει και τον προειδοποίησαν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσαχθεί στο τμήμα. Ο κύριος αυτός έλεγε: “Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Θα σας γαμήσω, είστε μαλάκες, ξέρω τον διοικητή σας, θα δείτε αύριο τι θα σας κάνω...”.

Ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει και τη σκηνή που εμφανίζεται και ο 31χρονος γιος του εφοπλιστή: “Ήρθε στο σημείο έτερο άτομο, καραφλό, σωματώδες και έκανε επίθεση στους δύο αστυνομικούς φωνάζοντας: “Τι κάνετε στον πατέρα μου; Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Θα σας γαμήσω, είστε μαλάκες...” και διάφορες άλλες υβριστικές φράσεις. Στη συνέχεια άρχισε να χτυπάει τους αστυνομικούς με μπουνιές πολύ δυνατές στο σώμα και στο πρόσωπο τους”.

Ο Γιώργος Λέβεντάκης, ο γιος του αλλά και η 47χρονη γυναίκα στην κατάθεση τους δεν είπαν το παραμικρό λέγοντας ότι ο,τι έχουν να πουν θα το πουν στο δικαστήριο παρουσία του δικηγόρου τους.

Ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος συνήγορος των δύο αστυνομικών μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζει πως “Με απίστευτη και αδικαιολόγητη βαρβαρότητα οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν, αντιστάθηκαν, απείλησαν, εξύβρισαν και χτύπησαν εν υπηρεσία aστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κληθεί από παριστάμενο πολίτη για παθητική κακοποίηση σκύλου, που είχε κλειδώσει μέσα στο αυτοκίνητό της «φιλόζωη» φίλη τους για να διασκεδάζει ανενόχλητη ξημερώματα... Απάντηση σε αυτή την αδιανόητη και θρασύτατη συμπεριφορά «τηλεοπτικών γελοτοποιών» που παρουσιάζονται ως εφοπλισταί θα δώσει η Δικαιοσύνη, ώστε να πάψει πλέον να υπάρχει το φαινόμενο της συμπεριφοράς του «ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε...» Στηρίζω τους αστυνομικούς μας γιατί εκτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά τους και έχουν σεβασμό και απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης