Τσελέντης για τον σεισμό στη Ζάκυνθο: Ίσως να μην έχει γίνει ο κύριος μετασεισμός

tselentis-neo

Η Ζάκυνθος μετακινήθηκε 5 εκατοστά όχι 3, επισήμανε σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών - Όπως τονίζει η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει ακόμη και μήνες στο νησί

Η σεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει ακόμη και μήνες στη Ζάκυνθο, όμως η σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών δεν σημαίνει ότι θα είναι και μικρότερα τα μεγέθη τους.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Όπως συμπληρώνει ο σεισμολόγος: «Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο μετασεισμός των 5,6 Ρίχτερ υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους σεισμούς της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες».

Επίσης, ο κ. Τσελέντης διευκρινίζει ότι η πόλη της Ζακύνθου τελικά δεν μετακινήθηκε κατά 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά 5cm σύμφωνα με νέα ανάλυση των GPS. Αξιοσημείωτο είναι επίσης όπως είπε, ότι ο Πύργος μετατοπίστηκε λόγω του σεισμού προς τα δυτικά κατά 1,7cm.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα».


ΣΧΟΛΙΑ (5)

GS

Mια ζωή μαλακίες αυτός ο Τσελέντης, αρκεί να βγει στο γυαλί και να το παίξει ξερόλας... και γώ λέω οτι μπορεί να πέσει μετωρίτης στην Καλαμπάκα, ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ

khan

δηλαδή τώρα που μετακινήθηκε δυτικά η ζάκυνθος 5cm θα είναι πιό ακριβό το εισιτήριο από κυλλήνη?

..

ικανούς τους έχω να το κάνουν

Γιώργος

Και έλεγα δεν θα βγεί να κινδυνολογήσει πάλι. ...Αργησες ρε Ακη..

Έτσι είναι

Μια φορά Άκης, πάντα Άκης! Εκείνο πάλι με τη "μετακίνηση" των περιοχών, ποιόν ακριβώς ενδιαφέρει εκτός από τη ...δική του ματαιοδοξία;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_5619

«Πιστεύουμε ότι τελικώς το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείο, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότητα των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης