Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 48 χλμ. δυτικά της Ζακύνθου - Οι σεισμολόγοι περίμεναν έναν μετασεισμό αυτού του μεγέθους μετά τα 6,6 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής- Λέκκας: «Με βάση αυτά τα δεδομένα υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες να έχουμε ένα μεγαλύτερο σεισμό»

zakinthosarthro
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται σε θαλάσσια περιοχή 48 χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό της βάθος στο 1,1 χλμ.

Τα 5,3 Ρίχτερ, που είναι ο ισχυρότερος μετασεισμός μετά την περασμένη Παρασκευή και τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, πλησιάζουν σε μέγεθος τα 5,5 Ρίχτερ που περίμεναν οι σεισμολόγοι ως έναν μεγάλο μετασεισμό μετά τη δόνηση της 26ης Οκτωβρίου.

«Είναι ένα πολύ καλό νέο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας καθώς, όπως εξήγησε, «εκτόνωσε πολύ μεγάλο ποσό ενέργειας».

«Με βάση αυτά τα δεδομένα υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες να έχουμε ένα μεγαλύτερο σεισμό» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

«Υπολογίζαμε με βάση όλα τα διεθνή μοντέλα ότι ο πρώτος μεγάλος μετασεισμός θα ήταν της τάξης των 5,7-5,9 Ρίχτερ γιατί θα έπρεπε να είναι 10% μικρότερος από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία δούλευε με μικρότερους μετασεισμούς» διευκρίνισε ο κ. Λέκκας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης