Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μαύρη καλοπληρωμένη προπαγάνδα των Ρώσων για το Ουκρανικό

bartholomew

«Είτε αρέσει στους φίλους μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνεστίαση στην Κωνσταντινούπολη

Σκληρή απάντηση στο Πατριαρχείο Ρωσίας έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνεστίαση στη Κωνσταντινούπολη για την συμπλήρωση 27 ετών από την άνοδο του στον Οικουμενικό θρόνο.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε μεταξύ άλλων: «Το οικουμενικό Πατριαρχείο για να επιλύσει το ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα, προβάλλει τα προνόμια και τα δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών συνόδων και μάλιστα της 4ης Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος, που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία. Είτε αρέσει στους φίλους μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε σε άρθρο του συγγραφέα Αλεξάνδρου Μασσαβέτα, στο διαδικτυακό περιοδικό inside story, ο οποίος είχε σημειώσει πως το εκκλησιαστικό Brexit της Μόσχας θα αποβεί μπούμεραγκ για τη Ρωσία.

Ο Πατριάρχης δήλωσε συγκινημένος από την επισήμανση και την υιοθέτησε πλήρως λέγοντας πως «όλες οι εξελίξεις του θέματος είναι υπέρ υμών». Σημείωσε πως υπάρχουν και άρθρα τα οποία βεβαίως «θα είναι και καλοπληρωμένα από τους Ρώσους». Όπως είπε: «η μαύρη προπαγάνδα των Ρώσων έχει ως αντικείμενο – θέμα κατ΄ αυτούς, γιατί εμείς δεν είμαστε θύμα ποτέ – το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν ανέχονται οι αδελφοί μας οι Σλάβοι, το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά συνέπεια το γένος μας, μέσα στη παγκόσμια Ορθοδοξία». Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι «προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε αυτά τα προνόμια και αυτά τα δίκαια, με τα οποία στεφάνωσε η πρόνοια του Θεού, δια των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων, τον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, την πρωτόθρονη Οικουμενική Εκκλησία της Ορθοδοξίας».

Σε σχέση με κάποια επικριτικά δημοσιεύματα για τον χειρισμό του ουκρανικού ζητήματος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε πως «ο Θεός μας έδωσε δύο αυτιά, το ένα από δω και το άλλο από εκεί», από το ένα να βάζουμε και από το άλλο να βγάζουμε.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Ροδίων

"Από το ένα να βάζουμε και από το άλλο να βγάζουμε"! Παναγιώτατος όντως!

Leni

" παναγιώτατος " όνομα και πράγμα !!! (ειρωνικό το σχόλιο). Ο αυταρχισμός και η εξουσιομανία ενός ξεπεσμένου πάλαι ποτέ "θρόνου" , και νυν αρχιεπισκοπή Κων/πολεως. Αυτό ακριβώς εποφθαλμιά και για την Ελλάδα . Από εποχής Σεραφείμ μέχρι και σήμερα οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών είναι κακές εξαιτίας του Κων/πολεως. Ο Χριστόδουλος επειδή αντιστάθηκε , τον αφόρισε και δυστυχώς έπεσε στα χέρια του νεκρός. Δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσω αυτό που έκανε στον Χριστόδουλο και πιστεύω πως αν υπάρχει Θεός , ούτε Αυτός . Ιερώνυμε πρόσεχε μην πέσεις στα χέρια του ...

Λεάο

Αυτόν που θαυμάζετε η ομίγυρις των φασιστών, πέραν των ...λεκτικών, ΔΕΝ έκανε και κάνα ...κατόρθωμα σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τομέα! Άσε το φιάσκο με τις ...ταυτότητες και το ελικόπτερο που πέταγε πάνω από τις ..."λαοσυνάξεις"! Θα γελάνε διαβάζοντες ιστορία οι εξελιγμένες γενιές του μέλλοντος, ΟΛΕΣ. Ο Βαρθολομαίος το γράμμα του εκκλησιαστικού Δικαίου εφήρμοσε. Μπορούσε βέβαια (αν ήθελε) και να μην το εφαρμόσει. Αλλά ...το εφήρμοσε.

θεσπρωτος

Δηλ . αν καταλαβαινω σωστα , αυτο το εκκλησιαστικο δικιο εχουμε τωρα .Ο παραγωγικος ΠΙΣΤΟΣ ....!!! εργατης 500-600 ευρω , απολαμβανοντας τον κασμα του χαλαρα !!!! 8-10 ωρες την ημερα και απο αυτα , να πληρωνει γαμους βαφτισια ( ελευθερη επιλογη θρησκευματος σε νηπιακη ηλικια ) κηδειες και μνημοσυνα και ο τραγουδιστης παπας που του βγαινει η γλωσσα γραβατα απο τα τραγουδιστα πατερ υμων και κυριε ελεησον , 30 ωρες το μηνα , 2000 ευρω και κατι ....οχι αλλη κοινωνικη χριστιανικη εκκλησιαστικη δικαιοσυνη .....δεν την αντεχουμε , θα κλαταρουμε .

Λεάο

Ο zz είναι Φασίστας και πιστεύει στο "ξανθό γένος", ότι θα ρθει να μας "σώσει". Δεν ξέρω ...ακόμη από ποιόν. Βλέπει και τον Πούτιν που είναι ακροδεξιός ιμπεριαλιστής και του αρέσει κι αυτό. Αυτά να τα βλέπετε και εσείς οι υπόλοιποι φασίστες που τον χλευάζετε εδώ, γιά να δείτε τι νουμεράντζες είστε.

zz

Στα τέλη του 16ου στον γεωγραφικό χώρο που είναι σήμερα η Ουκρανία η κατάσταση ήταν δύσκολη για το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον πατριάρχη Διονύσιο , ο Πατριάρχης Διονύσιος δεν είχε την φυσική ικανότητα να χειροτονήσει τους μητροπολίτες του Κιέβου που βρίσκονταν υπό τη δικαιοδοσία του πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης , κατόπιν τούτου μετά από διαπραγματεύσεις παραχώρησε αυτό το δικαίωμα στο Πατριαρχείο της Μόσχας με ντοκουμέντα και όχι προφορικά , αυτό το δικαίωμα στο Πατριαρχείο της Μόσχας ο πατριάρχης Διονύσιος μετέφερε στης 11 Οκτωβρίου του 1686 . Σήμερα μετά από 332 χρόνια ξαφνικά ο Βαρθολομαίος (ανακάλυψε κάτι που μόνο αυτός είδε και ξέρει ) , ξαφνικά και κατόπιν Αμερικανικών πιέσεων και πλούσιων δώρων από τους Ουκρανούς αποφάσισε με το έτσι θέλω να ανακατέψει το θέμα με την ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ και να κάνει του κεφαλιού του , και ας λένε μερικοί ότι έχει το δικαίωμα των μονομερών αποφάσεων , (αυτό το δικαίωμα έχει μόνο ο Πάπας της Ρώμης)προβλέπεται από τους κανόνες του Καθολικισμού . Εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε που είμαστε σε σχέση με τους άλλους τρις και ο κούκος έχουμε τώρα και τον Βαρθολομαίο , τον (μέγα πολιτικό) . Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε .

@ zz

Τι έγινε άεργε τεμπελχανά, σε χρείαζεται πάλι η πρεσβεία να την ξελασπώσεις με τις παπάτζες σου? Κι εσύ εκεί, ε? Σταθερός για το 0,60, έτσι ρωσολγνε ραγιά?

@ zz

Στο έχω ξαναπεί... Αντί να σου δίνει η πρεσβεία 0,60 το σχόλιο, έλα να σε γλεντάω εγώ Σβετλάνα μου, και θα σου δίνω περισσότερα...

προς zz

Eίναι αλήθεια ότι τώρα τελευταια τα βράδια έχεις ονειρώξεις με τον Βλαδίμηρο? Αξιος!!!

zz, πρέπει...

...να είσαι μεγάλο κοπρόσκυλο. Μην δεις θέμα για τη Ρωσία ή την Ουκρανία... Φτιάχνεσαι, έτσι μπούλη?

Δαυίδ

Δεν θέλουμε να μας ενδιαφέρουν αυτά εμάς τους Χριστιανούς. Εμάς μας ενδιαφέρει να ζούμε μόνο όπως έζησε ο Χριστός μας. Απλός και ακτήμων και να αγαπάει όλους τους ανθρώπους και τους Τούρκους και όλους ίσια.

θεσπρωτος

Οχι και ακτημων ...μη το ξεφτιλιζουμε εντελως , ολοκληρο κοπαδι ( ποιμνιο ...) καταφερε να βαλει σε μαντρι , με τα θαυματα ....!!!! ( θαυμα = το αγαπημενο παιδι της πιστης . Νιτσε ) Ο,τι ηθελε , του το παρειχε το ποιμνιο , (μπεεεε ) ποιος ο λογος λοιπον , να ειχε κατι υλικο δικο του ????? Σαν το σκουλικι μες το βουτυρο ζουσε , τις γκομενιτσες του τις ειχε , το κρασακι του , το επινε και που και που εκανε και κανενα ΘΑΥΜΑ ....!!!! οπως τοτε που εκανε τον " αρρωστο " καλα ...!!!!!! αρον τον κρεβατον σου και περιπατει ...Ο ανθρωπος , ειχε βαλει το κεβατι του στον ισκιο , που επεφτε στο δρομο βλεπωντας τον λοιπον ο χριστος και επειδη τον ακολουθουσε πολυς κοσμος , του ειπε αρον τον κρεβατον σου και πηγαινε πιο περα , γιατι θα σε πατησουν , δεν προκυπτει απο πουθενα οτι ηταν αρρωστος , εκτος και αν υπαρχει ιατρικη γνωματευση .

Χαχαχααα

Oτι να 'ναι ο ανόητος ρωσοραγιάς μπαγλαμάκος zz.

Ελα

Βρε γιουσουφακι,σοβαρά;Βαι, βαι τζανουμ. Να το πεις στον αφέντη σου μπρε να τους κανει ντα!!!

Χρήστος

Ακατανόητα αυτά τα πράγματα και ασύμφωνα με την Διδασκαλία του Χριστού. Δεν όρισε ο Χριστός "Εθνικές" εκκλησίες. Δεν ανέχομαι οι μεγαλοπαπάδες να καταπιάνονται με τα "εθνικά ημών δίκαια". Γιά τον Χριστό, όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά Του (Τούρκοι και Έλληνες μαζί) και εκήρυξε το "Αγαπάτε αλλήλους". Τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα είναι επιπρόσθετα συν τω χρόνω και άκρως εκκοσμικευμένα.

δεν καταπιανονται

με τα εθνικα υμων δικαια , καταπιανονται απο τα εθνικα υμων χρηματα .....

θεσπρωτος

....ειτε το θελετε ειτε , δεν το θελετε , ο Ελληνικος λαος θα σταματησει να σας πληρωνει για να ακουει αγιος ο θεος , κυριε ελεησον , θαυματα , ψυχες , δαιμονες , αγγελους , παραδεισο , κολαση τιμια ξυλα , αγια φωτα και λοιπες π@π@ριες ...., απο τους ανθελληνες ρασοφορους χριστιανοταλιμπαν .

Νινα

Μπούρδες-κ από τις δύο πλευρές- πρωτεία κ κουραφεξαλα

Χ.Ο.

Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν καθόλου σωστός ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Παναγιότατο. Για να εξυπηρετήσει συμφέροντα της Δύσης (με τι αντάλλαγμα άραγε;) θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της Ορθοδοξίας. Ήδη ο Πατριάρχης Σερβίας τάχθηκε στο πλευρό του Πατριάρχη Κυρίλλου. Οι Ρώσοι είναι οι μόνοι που μπορούν να προστατεύσουν τους εναπομείναντες Ορθοδόξους στη Μέση Ανατολή. Υπάρχει Ρωσική Μονή στον Άθω και χιλιάδες Ρώσοι πιστοί ερχόντουσαν στη Χαλκιδική για να προσκυνήσουν. Εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος των Ουκρανών Ορθοδόξων ζουν στην Ανατολική Ουκρανία και έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν πιστοί στη Ρωσική Εκκλησία. Άρα ποιοι θα στελεχώσουν την Ουκρανική Εκκλησία; Ο Ποροσένκο, η θρησκεία του οποίου παραμένει άγνωστη, ομολόγησε ότι μια Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία δεν είναι μόνο θρησκευτικό ζήτημα, αλλά δήλωσε ότι θα σεβαστεί τους Ουκρανούς Ρωσόφωνους που θέλουν να συνεχίσουν να υπάγονται στην Ρωσική Εκκλησία. Τους ανθρώπους αυτούς όμως τους απέκλεισε από τις εκλογές και τους στέρησε το δικαίωμα ψήφου, ενώ κανείς ποτέ δεν τιμωρήθηκε για την τρομο-κρατική επίθεση στα γραφεία των συνδικάτων στην Οδησσό όπου 48 άνθρωποι κάηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν.

θεσπρωτος

Φυσικα με ανταλαγματα .....το συνηθιζουν αυτο οι χριστιανοταλιμπαν της ορθοδοξιας , απο τα παλια τα χρονια ( 1453 ) τοτε που ο θεος δεν ειχε δουλεια να κανει και για να σπασει τη ρουτινα , τουρκεψε την Πολη ...."Ητανε θελημα θεου !!!!!!! , η Πολη να τουρκεψει....!!!! " ( Η παραδοση της , απο τον ιεροκηρυκα ιωασαφ στον ρεσιτ πασα , με ανταλαγματα ................. ) Αλλα μην στεναχωριεστε αδελφοι χριστιανοι , παλι με χρονια μα καιρους , παλι δικια μας θαναι . Περιμενουμε να ξυπνησει ο μαρμαρωμενος βασιλιας , για να την παρει πισω ...., αλλα ακομα και αν δεν ξυπνησει , ( διοτι κοιμαται βαρια ...!!! τοχει αυτο ... ) θα την παρουν οι ρωσοι και θα την δωσουν σε μας .....γιατι μας την χρωστανε . Και αν δειτε προκοπη , οσο υπαρχει η χριστια νιλα στην Ελλαδα , γραψτε μου .

Ν. Παππάς

Πάλι την πέταξες τη μαρξιστική σου λακαμία ...

θεσπρωτος

Παλι εβαλες ταμπελα ....προφανως εισαι απο αυτους .....που βαζουν ταμπελες στους αλλους , οταν θιγονται τα συμφεροντα τους . κομμουνιστες , αθεοι , αιρετικοι , σατανιστες κτλ κτλ . Τα ψεματα τελειωσαν . Αν εσενα σου αρεσει να πληρωνεις τους τραγους , για να ακους τραγουδιστα ...κυριε ελεησον και αγιος ο θεος , πληρωσε την ορχηστρα ......απο την τσεπη σου . εμενα δεν μου αρεσει .- Οι καρποι τους , ειναι ευχες ελπιδες , ψυχες αγγελοι και δαιμονες , πατερυμωνια αγιος ο θεος και κυριε ελεησον που δεν τρωγονται .....και κατα συνεπεια ....Παν ουν δεντρον μη ποιουν καλον καρπον , εκκοπτεται και εις πυρ βαλλεται ( Ματθαιος ) ειτε σου αρεσει ειτε δεν σου αρεσει .....οπως λεει και το καμαρι ...!!!!! της ορθοδοξιας τουρκος πολιτης οικ. πατριαρχης .

Χ.Ο.

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε' αποκεφαλίστηκε τον Απρίλιο του 1821, επειδή αρνήθηκε να καταδικάσει την Επανάσταση. Το 1453, ο νόμιμος Πατριάρχης Αθανάσιος Β' κατέφυγε στον Άθω για να σωθεί από τις σφαγές των Οθωμανών. Ο "Πατριάρχης" Γεννάδιος Β' δεν είχε καμιά νομιμοποίηση, καθώς διορίστηκε από τον Σουλτάνο Μεχμέτ Β', αντίθετα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, που ορίζουν ότι ο Πατριάρχης πρέπει να εκλέγεται από την Ιερά Σύνοδο. Σήμερα ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως πρέπει να έχει Τουρκική Ιθαγένεια, όπως και όλα τα μέλη της Συνόδου, που τον εκλέγουν. Η Τουρκία όμως δεν έχει πλέον Χριστιανούς Ορθόδοξους, παρά μια μικρή εναπομείνασα κοινότητα μερικών χιλιάδων ατόμων, λόγω των Γενοκτονιών που διέπραξε το Οθωμανικό/Τουρκικό κράτος σε βάρος του ντόπιου Ορθόδοξου πληθυσμού. Έτσι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεος "άγεται και φέρεται" από τις εκάστοτε επιθυμίες του Τουρκικού Κράτους, αφού δεν έχει πλέον πιστούς, παρά μόνο τουρίστες-προσκυνητές. Λόγω της έλλειψης Ορθόδοξων Ιερέων Τουρκικής Ιθαγένειας με ανώτατη θεολογική μόρφωση και κύρος, ώστε ν' αναλάβουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Βαρθολομαίος αποκαλείται από τον ξένο τύπο "Ο τελευταίος Πατριάρχης". Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του σχολιασμού σας: Ο άνθρωπος που δεν έχει μέσα του πίστη στον Θεό συνήθως ζει μέσα στην κακία, την οργή και την πικρόχολη ειρωνεία, στοιχεία που μόνο ανάκαμψη δεν επιφέρουν. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ πιστεύουν στον Θεό και την Εκκλησία και ευημερούν. Αντίθετα οι Ευρωπαίοι, που έχασαν την πίστη τους στον Θεό, ζουν μέσα στη μιζέρια σ' έναν κόσμο που δεν τους χωράει και τα ποσοστά αυτοκτονιών είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με τις χώρες που οι κάτοικοί τους έχουν πίστη στον Κύριο. Η μόνη στιγμή ευημερίας τους στηρίχτηκε στην εκμετάλλευση αδύναμων χωρών και το δουλεμπόριο και όχι στις δικές τους δυνάμεις. Γι αυτό και η δύναμή τους έληξε. Η πίστη στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό κάνει τον άνθρωπο πράο και ήρεμο. Δικαίωμά σας είναι να μην πιστεύετε και δικαίωμά μου είναι να πιστεύω. Ούτε εγώ μπορώ να σας υποχρεώσω ν' ασπαστείτε τη θρησκεία μου, ούτε εσείς εμένα ν' ασπαστώ την ιδεολογία σας.

θεσπρωτος

Ο ανθελληνικος ρολος των χριστιανοταλιμπαν , για να μην ακουω π@π@ριες . το 1453 παρεδωσαν την Πολη στους τουρκους οπως προανεφερα με ανταλαγματα ,τοτε που ξεχασαν ....την κερκοπορτα οι καλογεροι ανοιχτη. Τοτε που ο Σχολαριος δηλωνε χριστιανος : Ειμαι χριστιανος και ως εκ τουτου ΔΕΝ δυναμαι να ειμαι Ελλην και επαιρνε αξιωματα ...Γρηγοριος ο Ε επιστολη: Να μην εναντιωθουμε κατα του σουλτανου , διοτι ειναι ΑΜΑΡΤΙΑ .!!!! Αφορισαν την επανασταση και με τις ευλογιες τους , δεν αφησαν κανεναν ηρωα Ελληνα πατριωτη ζωντανον , με πρωτον και καλυτερο στους αφορισμους , τον παλαιων πατρων , τον οποιον οι ταλιμπαν...θελησαν να μας τον κανουν ηρωα χρεωνοντας σαυτον την ηρωικη πραξη , (το λαβαρο της επαναστασης...) του Παναγιωτη Αναστασοπουλου ( Καρατζα )....οι ανθρωποι που δεν εχουν πιστη στο θεο ...κτλ. Η αθεια αγαπητε , ειναι ΑΡΕΤΗ .- Οι Αμερικανοι , που εχουν πιστη στο θεο , προκοψαν !!!!!! αφου αιματοκυλησαν την ανθρωποτητα , με ευλογημενες βομβες ! ( γεματες θεο ...!! ) και σφαγες , αλλους λαους και τους αρπαξαν τον πλουτο (σε μας βεβαια δεν βρηκαν αντισταση , χαρη στον ελογημενον απο την ορθδοξια , εθνοπροδοτη κ. καραμαν αλη , με την ιστορικη φραση ,( ανηκομεν εις την δυσιν ) Οι ευρωπαιοι που εχασαν την πιστη στο θεο , ζουν μεσα στη μιζερια ...!!!!! ( καθε μερα μας χτυπανε την πορτα , για δανεικα , οι ανεπροκοποι γερμανοι ,ελβετοι , ολλανδοι και αλλοι ) ..Σημερα ο πατριαρχης πρεπει να εχει τουρκικη ιθαγενεια ..!!!! για τον ΘΡΟΝΟ...!!! και τουτοι οι σημερινοι , ( παυλικοι ) γινονται τοις πασι τα παντα , για τον ΘΡΟΝΟ !!!!Οσο για τον βαρθλ., βαρια του κακοφανηκε το οτι ειμαστε ελευθεροι , μετα απο την δηλωση του .Δηλ. οικ. πατριαρχη :Δυστυχως οι δυο λαοι ,διεκοψαν την ΥΠΕΡΟΧΗ ..!ΣΥΜΒΙΩΣΗ ! των 400 χρονων , οταν το 1821 ξεσηκωθηκαν κατι ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ = οι Ελληνες ηρωες πατριωτες και δημιουργησαν τις γνωστες προστριβες ...δικαιωμα σας ειναι να πιστευετε ......Πιστευω αγαπητε σημαινει , αποδεχομαι ακουστικα ...οσα μου λενε οι αλλοι , αλλα εσεις ειχατε την ατυχια , να εχουμε και ματια ....και αυτα που ακουμε , οχι μονο δεν εχουν απολυτως καμια σχεση με αυτα που βλεπουμε , αλλα αντιθετως προσβαλουν τον Ιησου , τον οποιον επικαλεισθε πως υπηρετειτε

Η ΡΩΣΣΙΑ ΖΗΤΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ:

ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ: *ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ. *ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΟΣ ΚΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlos

«Δεν αυτοκτονεί ο ελληνικός λαός, η βουλή πρέπει να τον σεβαστεί» ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο  καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

1