Ηλιόπουλος για τα κονδύλια του προσφυγικού: Νιώθω δικαιωμένος μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Ηλιόπουλος για τα κονδύλια του προσφυγικού: Νιώθω δικαιωμένος μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

«Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τρεις διευθυντές στην υπηρεσία Όλα αυτά που επικαλείται ο κ.Βίτσας είναι παντελώς αναληθή», επισημαίνει ο πρώην συνεργάτης του υπουργού - «Ευπρόσδεκτοι οι έλεγχοι», απαντούν κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

4571399
Μερικές ημέρες μετά τις καταγγελίες για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, οι οποίες οδήγησαν στην αποπομπή από τη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής Προσφύγων, ο Ανδρέας Ηλιόπουλος αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων για το Μεταναστευτικό προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία έδωσε εντολή έρευνας στην προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί η ενεργοποίηση του ελληνικού κράτους είναι μία σημαντική διαδικασία που πρέπει να λάβει χώρα σε αυτήν την λαίλαπα του μεταναστευτικού, που αντιμετωπίζει, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη», τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ.Ηλιόπουλος.

«Είναι γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τρεις διευθυντές στην υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης. Όλα αυτά που επικαλείται ο κ.Βίτσας είναι παντελώς αναληθή», πρόσθεσε.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτηρίζουν ευπρόσδεκτες τις έρευνες. «Οι έλεγχοι είναι και επιβεβλημένοι και ευπρόσδεκτοι. Ας γίνει διερεύνηση σε κάθε επίπεδο», σημειώνουν οι κύκλοι του υπουργείου.

Ηλιόπουλος προσφυγικό εισαγγελέας


«Έχει χαθεί ο έλεγχος,  ώρα να  παρέμβουν εισαγγελείς»

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία μεταξύ των άλλων, περιέχουν συνέντευξη του κ.Ανδρέα Ηλιόπουλου.

Σε αυτή ο αντιστράτηγος ε.α. που διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παραδέχτηκε πως υπήρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Κλείσιμο
Μάλιστα, παρακινούσε τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές και Ελληνικές αρχές και τους Εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα: «Έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς», ανέφερε. «Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή».

Απάντηση Βίτσα

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει».

Μάλιστα προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

Όμως, απάντηση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδωσε ο αντιστράτηγος προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» αλλά και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης