Προσφυγικό: Οι 7 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ της υποδοχής προσφύγων

Προσφυγικό: Οι 7 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ της υποδοχής προσφύγων

Σύμφωνα με την έρευνα, το 92% των Ελλήνων επικρίνει τις Βρυξέλλες για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης – Τι δείχνει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew Research Center

metanastes1
Αν και το 92% των Ελλήνων επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο που χειρίστηκε την προσφυγική κρίση, περίπου 7 στους 10 (ποσοστό 69%) τάσσονται υπέρ της υποδοχής προσφύγων.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα προκύπτει με βάση νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew Research Center, που διενεργήθηκε το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά την άνοδο εθνικιστικών και αντιμεταναστευτικών κομμάτων, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% των ενηλίκων στην Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία συμφωνούν με τη φιλοξενία προσφύγων οι οποίοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη βία και τον πόλεμο.
Υψηλά είναι επίσης τα ποσοστά στη Γαλλία (79%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (74%).


Τα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ιταλία

Ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε Ελλάδα και Ιταλία, που αποτελούν τις δύο βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων: στην Ελλάδα υπέρ τάσσεται το 69% (και κατά το 27%) ενώ στην Ιταλία το ποσοστό υποχωρεί στο 56% (κατά, το 32%).

Η Ουγγαρία είναι η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής

Κλείσιμο
Όπως ίσως αναμενόταν η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής είναι η Ουγγαρία (32%), πολύ μακριά από την Πολωνία όπου σχεδόν ένας στους δύο (49%) δέχεται να φιλοξενήσει η χώρα του πρόσφυγες.


Επικρίσεις κατά των Βρυξελλών


Η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης ότι πολλοί Ευρωπαίοι επικρίνουν τις Βρυξέλλες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση: το 92% των Ελλήνων -η χώρα μας είναι πρώτη στο συγκεκριμένο ζήτημα-, το 78% των Ιταλών και το 66% των Γερμανών και των Βρετανών αποδοκίμασαν τη διαχείριση του θέματος από την ΕΕ.

Το υψηλότερο ποσοστό επιδοκιμασίας καταγράφεται στην Ολλανδία (37%), αν και στη χώρα αυτή η πλειοψηφία (58%) επίσης αποδοκιμάζει την πολιτική των Βρυξελλών.

Πέραν της Ευρώπης, οι Μεξικανοί (79%), οι Καναδοί (74%) και οι Αυστραλοί (72%) δέχονται να φιλοξενήσουν οι χώρες τους πρόσφυγες και ακολουθούν με επίσης υψηλά ποσοστά οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία (66%).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης