«Βράζουν» τα νησιά για το μεταναστευτικό: Στη Σάμο συγκεντρώνουν υπογραφές για να κλείσει το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ

samos_metanasteutiko_arthro

Δεν αντέχουμε άλλο βάρος λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Σάμου - Μέσα στο καλοκαίρι ηρθε στη Μόρια το 70% των εγκλωβισμένων μεταναστών - Στην άτυπη σύνοδο κορυφής για το Μεταναστευτικό ο Τσίπρας 

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες στα κέντρα υποδοχής που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν πολύ λιγότερους ανθρώπους.

Στη Σάμο συγκεντρώνουν υπογραφές από την Τρίτη προκειμένου να κλείσει το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ στο οποίο βρίσκονται 4.000 αιτούντες άσυλο ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι για 650 άτομα.

Στο κείμενο που υπογράφει ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος τονίζει ότι «τρία χρόνια μετά, η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ εξακολουθεί και είναι εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα. Η τελευταία από αυτές, από τον κ. Βίτσα, πριν από ελάχιστους μήνες, αναφερόταν σε λύση σε αυτό το διαρκές αιτούμενο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όμως, ο Σεπτέμβριος έφτασε και οι “φιλοξενούμενοι’’ στο ΚΥΤ πόλεως Σάμου έχουν, εν τω μεταξύ αυξηθεί αντί να μειωθούν! Τρία χρόνια μετά, ενώ οι Δήμοι είναι οι μοναδικοί φορείς που δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστική αρμοδιότητα στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης για τον περίεργο ρόλο που παίζουν κάποιες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στο όλο θέμα, η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική και το ποτήρι έχει ξεχειλίσει».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τόνισε ότι το νησί δεν μπορεί να αντέξει άλλο το βάρος με τους χιλιάδες μετανάστες. Όπως είπε «η κατάσταση δεν θυμίζει Μόρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει το νησί που δοκιμάζεται όταν περιμένει την αποσυμφόρηση.

«Έχουμε γραπτή δέσμευση ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα φύγουν όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας» πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος υπογράφει το ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι κάτοικοι του νησιού προκειμένου το ΚΥΤ στο Βαθύ να αποσυμφορηθεί και στη συνέχεια να κλείσει.

Αυτό που ζητάει η Σάμος, είπε ο κ. Αγγελόπουλος, είναι «να υπάρχει ένα κέντρο καταγραφής όπως συμβαίνει και αλλού και αυτό να έχει τη διάρκεια υποστήριξης ανθρώπων για ένα περιορισμένο διάστημα 7-10 ημερών». Όπως κατήγγειλε ορισμένοι μετανάστες «μπορεί να κάτσουν μέχρι και ένα χρόνο στη Σάμο».Την ιδιά ώρα πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Μόρια με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα να δηλώνει για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες ότι «η κατάσταση είναι οριακή». «Από 1η Ιουνίου είχαμε κοντά στις 11.000 αφίξεις. Το ίδιο διάστημα πήραμε 6.200 ανθρώπους από τα νησιά. Αρα στη Μυτιλήνη η κατάσταση είναι οριακή. Πάνω από το 70% από όσους βρίσκονται στη Μόρια έφτασαν την καλοκαιρινή περίοδο» δήλωσε στο ραδιόφωνο news247.

Εντωμεταξύ σήμερα συνάντηση θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο λίγο πριν να μεταβεί στην Αυστρία όπου θα διεξαχθεί άτυπη σύνοδο κορυφής στην οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις
για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη.

Το ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι κάτοικοι της Σάμου έχει ως εξής:

Σαμιώτισσες και Σαμιώτες,

Τρία χρόνια μετά, η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ εξακολουθεί και είναι εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα. Η τελευταία από αυτές, από τον κ. Βίτσα, πριν από ελάχιστους μήνες, αναφερόταν σε λύση σε αυτό το διαρκές αιτούμενο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όμως, ο Σεπτέμβριος έφτασε και οι “φιλοξενούμενοι’’ στο ΚΥΤ πόλεως Σάμου έχουν, εν τω μεταξύ αυξηθεί αντί να μειωθούν!

Τρία χρόνια μετά, τα προβλήματα με τη στελέχωση των υπηρεσιών εξέτασης και παροχής ή όχι ασύλου και οι αναπόφευκτες, τεράστιες καθυστερήσεις που επιφέρει, παραμένουν.

Τρία χρόνια μετά, ενώ οι Δήμοι είναι οι μοναδικοί φορείς που δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστική αρμοδιότητα στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης για τον περίεργο ρόλο που παίζουν κάποιες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στο όλο θέμα, η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική και το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

Η δε πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν εξασφαλίζουν στο ελάχιστο το ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας που είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας και της ασφάλειας.

Ως Δήμος Σάμου, είναι θεμελιώδης υποχρέωσή μας να προασπίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των πολιτών του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Για το σκοπό αυτό, για μία ακόμη φορά ζητούμε από το νέο Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να ενεργήσουν άμεσα έτσι ώστε:

Να αποσυμφορηθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος, σύμφωνα και με την πολύ πρόσφατη, γραπτή και επίσημη δέσμευση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφορούσε όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου στα οποία δημιουργήθηκαν ‘’hot-spots’’ με αποκλειστική πρωτοβουλία, ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.

Να κλείσει η υπάρχουσα δομή και να παραχωρηθεί ως χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οποιαδήποτε δομή θα πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως Κέντρο Καταγραφής (registration) - με μέγιστο χρόνο παραμονής για τους πρόσφυγες/μετανάστες τις 7 ημέρες- και οπωσδήποτε, να βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού.
Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητούμε την αρωγή και την ενεργό συμμετοχή και των πολιτών της Σάμου

Σαμιώτισσες και Σαμιώτες, σας καλούμε όλες και όλους να υπογράψετε το παρόν ψήφισμα.

Ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να καταφέρουμε να δοθεί, επιτέλους, ουσιαστική και πραγματική λύση σ’ ένα πρόβλημα για το οποίο δεν έχουμε ευθύνη, αλλά με τρόπο άδικο, έχουμε υποστεί και εξακολουθούμε να υποφέρουμε από όλες τις συνέπειές του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ (69)

τι γινεται ρε μιντιαρχες?

δεν ερχονται αλλοι λαθρομεταναστες στα νησια μας η στον εβρο? σταματησαν οι ροες? η μηπως υπαρχει ομερτα και αποκρυψη τους?

Θραξ

δεν ξερω που βρισκουν ολα τα πακια,αφγανα,αφρικανα, 5000 για να ερθουν στο ελλαδισταν αλλα δεν θα μου κανει εντυπωση εαν αυτα τα χρηματα ειναι απο τα δισεκκατομυρια που δινει η ΕΕ για βοηθεια στους αλληλεγγυους των ΜΚΟ.......δηλαδη δουλεμποριο με τα λεφτα της ΕΕ!

πολυ γελιο

αν μαζεψετε πολλες υπογραφες να κανετε λευκωμα....

Πολιτικαντολόγος

Απλά τα πράγματα: πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και προσπαθεί ο ένας να πασάρει το πρόβλημα στον άλλον - εις βάρος βέβαια του εκλογικού συνόλου, που κάθεται και τους ψηφίζει. Έφαγαν καλά-καλά κι από τα κονδύλια της ΕΕ (δικά μας λεφτά δηλαδή) και του Σόρος, ε, σου λέει, μην βγουν και χρυσαυγίτες δήμαρχοι!! Κι ο επιδοτούμενος εποικισμός συνεχίζεται κι οι διεθνείς γαμψομύτηδες τρίβουν τα χέρια τους.

Θραξ

η μονη προωθηση των λαθρομεταναστων ειναι προς Αθηνα μερια......αυτη ειναι η λυση τους και σιγουρα οι λαθραιοι ειναι πανω απο 500.000...........μαυρο σε ολους τους μαυρογυαλουρους της βουλης........αντι να κλεισουν συνορα και να απελασουν το συνολο των λαθραιων στις χωρες τους κανουν διαπραγματευσεις μονο για τα μπικικινια.......ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ ενω για ΝΔ εχω αμφιβολιες διοτι δεν εχω ακουσει τη θεση τους για το μεταναστευτικο!!!!!!

Συντροφος με ΜΚΟ και offshore πλυντηριο

Οι νησιωτες πρεπει να καταπολεμησουν τους λιγους φασιστες αναμεσα τους και να ανοιξουν περισσοτερο ... τις αγγαλιες τους - αλλιως κινδυνευει το νομπελ που θα παρουν ... εις πενταπλουν.

Ελλην

Αντι να ζητησουν αντικειμενικο έλεγχο και κριτηρια εξέτασης οσων αιτουνται ασυλο : 1. Ειναι απο Συρία η Υεμένη ; 2. Αν δεν ειναι, οπισθεν "σας ευχαριστουμε ..γεια σας !" 3. Αν ειναι απο Συρία η Υεμένη .."συγνωμη δεν δικαιουσται ασυλο στην δικη μας χωρα αλλα εκει εκει και εκει ωστοσο, καλούμε το προξενείο σας να αναλαβει τα εξοδα μεταφοράς σας προς τις χωρες ασυλου ..σας ευχαριστουμε, γεια σας !" 4. Οσοι εισερχονται και οσοι ηδη ειναι εδω ..φωτογραφιες, αποτυπωματα, δειγμα dna, στοιχεια και .."σας ευχαριστουμε, γεια σας !" ..αντι να ζητησουν το αυτονοητο οι σαμιωτες και οιλοι οι λοιποι, ζητανε να κλεισει ! Να πανε που ; πισω ; Ανθέλληνες Έλληνες. Μαζεψτε υπογραφες για να γινει το ανωτερω αυτονοητο και να εξετάζονται οι υποθέσεις ασυλου εντος λιγων ωρων (τα ανωτερω 1.2.3.4. δεν χρειάζονται μερες) και "σας ευχαριστούμε, γεια σας !"

Ολοσωστος

Ολοσωστο πλανο αλλα... Δε φοβασαι μη πεταχτει κανα βλαμενο και σε πει φασιστα???

ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ούτε αριστερόστροφα φασιστάκια ούτε δεξιόστροφα φιλελεδάκια να αποφασίζουν για την Ελλάδα. Λουκέτο στο κυνοβούλιο ΤΩΡΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ.

Ας έρθουν

Η Ελλάδα είναι αραιοκατοικημένη και χωράει πάρα πολλούς μετανάστες απ' όλο τον κόσμο. Να τους κατανείμουν σε όλη τη χώρα, να ζωντανέψουν έρημα χωριά και να αυξήσουμε και τον πληθυσμό μας που έχουμε υπογεννητικότητα και να ξαναπάρει μπρος η οικονομία! Δώστε τους σπίτια, χωράφια να δουλέψουν. Είμαστε 10 εκ. , χωράνε άνετα κι' άλλα 10, μην πω 20 εκ! Δεν μας ενδιαφέρει τι είναι, αν είναι μουσουλμάνοι και τι γλώσσα μιλάνε, το θέμα είναι ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα και δεν αλλάζει οπότε ας το εκμεταλλευθούμε προς όφελός μας!

ΑΡΓΥΡΗΣ - ΑΜΠΕΛΟGARDEN

Και γιατί να έρθουν αυτοί και να μην στείλουμε σε αυτούς εσάς σταλιμοφασιστάκια; Η Ελλάδα δε χωράει σταλινικά αποβράσματα ούτε Ορκ και σανδαλοφόρους σκοταδιστές του Ισλάμ.

Θραξ

απιστευτο και ομως αληθινο......τι λες ρε γκασμα το σκεφτηκες πολυ? μηπως εισαι κανας πακιστανος και τα λες αυτα? η λυση για το δημογραφικο της ελλαδος δεν ειναι ο εποικισμος αλλα η βοηθεια που θα επρεπε-πρεπει να δωσουν στα ελληνοπουλα.....ωστε να παντρευονται και να εχουν τη δυνατοτητα δημιουργιας οικογενειας.........το κοστος ειναι πολυ μικροτερο απο οτι για την παραμονη των λαθρομεταναστων........πιστευω ακραδαντα οτι εισαι τουλαχιστον κατασκοπος-προπαγανδιστης!!!!!!

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@Ας έρθουν.Η Γροιλανδία είναι ακόμη ποιό αραιοκατοικημένη από την Ελλάδα.Πάρτους και πήγαινε εκεί.

Μη αναστρεψιμο. Ζωα ψηφοφόροι

Αυτό λέγεται εποικισμός και όχι λαθρομεταναστευτικό η και καλά προσφυγικό, με ευλογίες Εφιάλτη Αλεξ και Σόρος. Το όραμα 1974 Κίσσινγκερ γίνετε πραγματικό. Bye bye ορθόδοξος Ελληνισμος, καλημέρα Ισλάμ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikastirio-foniko-moires2

Το σκηνικό φρίκης στο σπίτι του 79χρονου θύματος όπου έπαιζαν ο εγγονός και οι φίλοι του - Ο 51χρονος δράστης οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου - Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση - Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση στα Δικαστήρια, καθώς είχαν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι συγγενείς του αδικοχαμένου ηλικιωμένου

lari12

Την εντολή έδωσε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης έπειτα από το περιστατικό με γυναίκα - προσβεβλημένη από σύφιλη - η οποία γέννησε παραμονές Χριστουγέννων

vre12

Οι συνήγοροι της νεαρής ζητούν να ανατραπεί η καταδίκη για πρόκληση δημόσιας βλάβης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία στην Κύπρο παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα της πελάτισσάς τους