Κατατέθηκε αίτημα για τον ορισμό ειδικού εφέτη - ανακριτή για τις φωτιές

fotia-mati

Το αίτημα κατατέθηκε από εν αποστρατεία αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος κάνει λόγο για «οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος»

Για «οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος» αναφορικά με τις φωτιές της 23ης Ιουλίου, κάνει λόγο ο εν αποστρατεία αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Π. Σταμάτης και με αίτηση που κατέθεσε στην Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας, ζητεί η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 98 άτομα, να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, λόγω σπουδαιότητας.

Ειδικότερα, ο κ. Σταμάτης, ο οποίος είχε καταθέσει την πρώτη μηνυτήρια αναφορά για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών, κάνει λόγο για «δόλο» στην αίτησή του εκ μέρους των κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι όπως λέει, τις τραγικές ώρες της πυρκαγιάς αντί να μεριμνούν για τη διάσωση των πολιτών, αγωνιούσαν για την επικοινωνιακή διαχείριση του όλου θέματος.

«Υπήρχε δόλος, υπήρχε σχέδιο, ενώ μια περιοχή του Λεκανοπεδίου (Μάτι) καταστρεφόταν και δεκάδες άνθρωποι έχαναν την ζωή τους, (από εγκαύματα, ασφυξία ή από πνιγμό), οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αγωνιούσαν όχι για την τύχη όλων αυτών που είχαν εγκλωβισθεί μέσα στις φλόγες και όλων εκείνων που παρέμεναν επί μακρόν μέσα στη θάλασσα, αλλά για την δική τους τύχη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην αίτησή του και προσθέσει: «.Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής».

Παράλληλα, ο κ. Σταμάτης καταγγέλλει «οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια» και «καταστροφή των ιχνών, που οδηγούν στους ενόχους» η οποία όπως λέει δεν επιτρέπεται να περάσει.

Υποστηρίζοντας το αίτημά του για ανάθεση της έρευνας σε εφέτη - ανακριτή, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, ο ίδιος αναφέρει ακόμη πως «είναι πασίδηλη η αδράνεια και οι παραλείψεις των αρμοδίων υπευθύνων, οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί και πάλι να επαναληφθούν και να πλήξουν έννομα αγαθά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aki98

Τουρκικά αεροσκάφη συμμετέχουν στους εορτασμούς για τη 35η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους - Την ίδια ώρα Ελληνοκύπριοι μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στα οδοφράγματα της Λευκωσίας

POLUTEXNEIO12

Η ΟΙΕΛΕ τονίζεΙ ότι «πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της… γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου»

28
perioliko

Οι συνεχείς προσαγωγές μεταναστών από την παραλιακή ζώνη της πόλης και τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας στην εξιχνίαση του περιστατικού

3
uhssyfew

«Πήρατε από κάθε γιατρό από 50-100.000 ευρώ μεικτά τα τελευταία 6 χρόνια, και τώρα πάτε να μας βουλώσετε με μία εφάπαξ δόση» ειπε ο Ηλίας Σιώρας - «Αν δεν τα θέλετε να μην τα πάρετε» η απάντηση Πολάκη

7