ΠΟΕΔΗΝ: Μητέρα ξεψύχησε αβοήθητη γιατί το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας ήταν κλειστό!

asthenoforo

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας - "Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα" σχολιάζει δηκτικά η Ομοσπονδία

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κι ενώ ο Πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ονόματα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών κατέληγε μέσα στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, χωρίς να μπορέσει να λαβει καμία βοήθεια, καθώς το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων Ιατρών. Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αποτυπώνοντας αυτό το θλιβερό συμβάν για να δείξει την κατάσταση αποδιοργάνωσης στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας ανα τη χώρα.

"Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό. Στο Κέντρο Υγείας ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, καθώς το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου δεν διαθέτει αςθενοφόρο. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, χρόνος που όμως απεδείχθη μοιραίος" επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας.

"Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα" σχολιάζει δηκτικά η Ομοσπονδία.

Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι βιαιοπραγίες σε βάρος του προσωπικού και οι κλοπές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, λόγω της πλημμελούς φύλαξης. Γίνονται διαρρήξεις οχημάτων από το προαύλιο και βίαιες επιθέσεις στο Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό. Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές από Ρομα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Καταγγέλλεται δε συγκεκριμένο συμβάν. "Το βράδυ 29/9/2018 Νοσηλευτής ξυλοκοπήθηκε αναίτια από συνοδούς μιας ασθενούς ρομά κατά την εξέταση αυτής". Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί "προτού υπάρξει σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου, να επιληφθεί το Υπουργείο Υγείας και να αυξηθεί η φύλαξη".

Ανάλογα συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριου. Γιατρός δέχθηκε πρόςφατα επίθεση αναίτια από ομάδα Ρομα (γρονθοκοπήθηκε πολλές φορές βίαια). Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι αναστατωμένοι καθότι είναι εκτεθειμένοι σε βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών χωρίς αιτία. Αυτά συμβαίνουν λόγω πλημμελούς φύλαξης, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Την ίδια στιγμή, η Ομοςπονδία καταγγέλλει πως τοποθετήθηκε Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο χωρίς να έχουν ανάγκη από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Μάλιστα ο σύζυγος ένστολος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα της περιφέρειας Διδυμοτείχου στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που στενάζει από τις ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, με δεκάδες σχετικές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και του Σωματείου Εργαζομένων. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κ.Υ. Ορεστιάδας ζητει, να μην ικανοποιούνται αιτήματα αποσπάσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, διότι το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες.

Μάλιστα ζητεί οι Νοσηλεύτριες που αποσπώνται από εδώ και στο εξής γιασυνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο να τοποθετούνται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και όχι στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπως έχει το δικαίωμα εκ του νόμου ο Διοικητής της 4ηςΥΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Για τους βρωμογυφτους διαβάσατε τι λέει;

Η καημένη γυναίκα πέθανε ενώ στην Παμβώτιδα λαθροΜΚΟ μαζί με τους άλλους τους λαθρολαγνους του ΕΣ έχουν στήσει ολόκληρη εγκατάσταση για τους μαντηλοφορους πιθήκους. Καλά να πάθετε. Θέλατε πασοκους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Λύση υπάρχει. Εσείς δεν την θέλετε. Ώρα σας Καλή.

Αντώνης - Παλλήνη

Άστο φίλε, δεν παλεύεται η φάση. Η μάνα μου είναι από τα Τζουμέρκα και κατεβαίνω συχνσ για την πηγαίνω στην πανεπιστημριακή κλινική Ιωαννίνων. Στις πέριξ περιοχές υπάρχει τεράστιο θέμα. Στη δε Πάργα πρόσφατα δεν πρόλαβαν να σώσουν να παλληκάρι -αστυνομικό κιόλας- λόγω έλλειψης προσωπικού όπως λέγεται (ελπίζω να μην είναι αλήθεια). Μπορώ πάντως να σου πω ότι πολλοί στη Θεσπρωτία συζητάν με στοιχεία πως οι λαθροκαννίβαλοι που φιλοξενούνται δίπλα στην Παμβώτιδα (έτσι να θυμούνται και τον Πασά Αλί) έχουν όλα τα κομφόρια συν δωρεάν μάσα και τετρακοσαρού μηνιάτικο! Και πού ρε συ; Σε μια περιοχή που μαζί με την Πελοπόννησο πολέμησε ιστορικά λυσσαλέα τα ισλαμο-ορκ.

Τι σημαίνει γιατρός ??

Τι σημασία έχει αν πέθανε η γυναίκα.!! Εδώ η κυβέρνηση θα βγάλει μεγάλο ταμειακό πλεόνασμα που της είπε ο Σόιμπλε. Κάτι ξεχασμένους ανθρώπους στα σύνορα με την Αλβανία θα ακούσει??? Αφού ο Τσίπρας παίρνει συγχαρητήρια από την Μέρκελ κλπ και τον Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι. Με τους χωριάτες θα ενδιαφερθεί . Νέο σύμπτωμα είναι το ακόλουθο. Γιατί οι γιατροί γίνονται γιατροί?? Για να πεθαίνουν οι άνθρωποι. Τι σημαίνει τα ιατρικά κέντρα δουλεύουν μονές και ζυγές μέρες. Τα κτήρια και τους καθηγητές της ιατρικής και τα βιβλία δεν τα πλήρωσε το κράτος για να γίνουνν γιατροί να μην πεθαίνει ο κόσμος.?? Διαλύθηκαν και οι λέξεις.

αλήτες

αριστεροί

ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Έχω καταγγείλει ότι στην Πάργα (σημαντικό τουριστικό προορισμό του Ν. Πρεβέζης)το Κέντρο Υγείας δουλεύει μόνο ανά δύο ημέρες ενώ στη Θεσπρωτία τα κέντρα ζήτημα να εργάζονται 2 φορές την εβδομάδα. Για 200 όμως λαθροπιθήκια στη Λίμνη Παμβότιδα έχουν στήσει ολόκληρο σύμπλεγμα από λυόμενα με υπερήχους, ακτινοδιαγνωστικό και αιματολογικό σε συνεργασία με τον ΕΣ και ισλαμική (!) ΜΚΟ!

Στην Ελλαδα

της Αριστερης Δικαιης Αναπτυξης, της εξοδου και των αφθονων αριστερων πρωτογενων πλεονασματων, τα Κεντρα Υγειας τα νοιγουμε μονο οταν επισκεπτεται ο Πολλακης για να κοψει την κορδελλα. Μετα τα ξανακλεινουμε γιατι προτιμουμε να προσλαμβανουμε Καρανικες. Εσβησε η γυναικα αδικα. Ντροπη!

@

Ενα ακομα κεντρο υγειας για 2 χιλιαδες ατομα ολα κι ολα που δεν θα πρεπε να υπαρχει. Αλλα βλεπεις ηταν το ρουσφετακι του τοτε υπουργου υγειας Αλεκου Παπαδοπουλου. Αντι να κανουν σοβαρο ΕΚΑΒ ξοδευουν τα χρηματα σε αχρηστα κεντρα υγειας.

tsak

"Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι αναστατωμένοι καθότι είναι εκτεθειμένοι σε βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών χωρίς αιτία" Προφανώς τα μπουνίδια πέφτουν από γύφτους. Οι κανονικοί άνθρωποι δεν τα κάνουν αυτά. Είμαι συνοδός (δεν βαράω μπουνιές βέβαια), ένα περιστατικό που είχα τύχει, να είναι ένας νεαρός 30 ετών περίπου με ανακοπή στα επειγοντα, να έχουν πέσει όλοι οι γιατροί πάνω του και στο δίπλα κρεβάτι ακριβώς μια άθλια κάρια γύφτισσα να ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ρε για τον γύφτο που είχαν φέρει όλοι οι συγγενείς μαζί στα επείγοντα. Τονίζω, δίπλα ο νεαρός είχε πάθει ΑΝΑΚΟΠΗ και η κάρια ΟΥΡΛΙΑΖΕ. Το σεκιούριτι απλά κοίταγε. Και έξω να περιμένουν δεκάδες άτομα μαζί με ένα άλλο κοπάδι γύφτους που είχαν την απαίτηση να περάσουν πρώτοι! Ο νεαρός κατάφερε να συνέλθει χάρη στους φανταστικούς γιατρούς που εργάζονται στην κυριολεξία στο βασίλειο των πιθήκων.

Πες αλεύρι

Ο αντιρατσιστικός νόμος σε γυρεύει... αρση τηλεφωνικού απορρήτου και κατ ευθείαν στον εισαγγελέα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kefalonia_serfer_ena

«Ήταν δύσκολο, αλλά το κατάφερα» είπε η Αναστασία Γερολυμάτου που στα 81 της έκανε σερφ επί έξι ώρες, διένυσε απόσταση 18 μιλίων από την Σκάλα Κεφαλονιάς στην Κυλλήνη και διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες για την γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο

fot6

Δείτε φωτογραφίες - Πυρκαγιές και σε Αχαΐα, Ηλεία, Ασπρόπυργο, Γιάννενα και Φλώρινα - Νωρίτερα στη Βάρδα Ηλείας τρεις ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, η μία με αναπνευστικά προβλήματα - Ανετράπη όχημα της Πυροσβεστικής στον Ασπρόπυργο, ελαφρά τραυματίες δύο πυροσβέστες

7