Εισαγγελική έρευνα για το κράτος ανομίας των Εξαρχείων

exarxeia

Εδώ και δύο μήνες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ερευνά τις καταγγελίες- σοκ που περιλαμβάνονται σε τρισέλιδη επιστολή 400 κατοίκων της ιστορικής γειτονιάς της Αθήνας

Εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στα Εξάρχεια. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η επιστολή περίπου τετρακοσίων κατοίκων των Εξαρχείων, στην οποία περιγράφεται η κατάσταση βίας και ανομίας που επικρατεί στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας. Ωστόσο, έως τώρα δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας έδωσε πριν από περίπου δυο μήνες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.


Υπενθυμίζεται ότι στην τρισέλιδη επιστολή που υπογράφουν περισσότεροι από 400 απεγνωσμένοι κάτοικοι ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων και στάλθηκε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την τραγική κατάσταση που βιώνει η ιστορική γειτονιά.

Το κείμενο αναφέρεται στην παγιωμένη πλέον πρακτική της «απαγόρευσης» εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια που οδηγεί σε γκετοποίηση και δημιουργία ενός «αυτόνομου κρατιδίου εγκληματικότητας» που επηρεάζει όλες τις γύρω περιοχές. Σημειώνει, επίσης την απομάκρυνση των κρατικών φορέων από την περιοχή και την στοχοποίηση μικρών και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Επισημαίνει, ότι οι κάτοικοι έχουν πλέον αρχίσει να θεωρούν πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας, με σκοπό την απομάκρυνση των παρανόμων από άλλες περιοχές.

Στο ίδιο κείμενο καταγράφονται τουλάχιστον 22 αξιόποινες πράξεις, οι οποίες τελούνται διαρκώς στα Εξάρχεια και καθιστούν τη ζωή στην περιοχή αφόρητη.

Υπενθυμίζει περαιτέρω τη γειτνίαση της περιοχής με την τουριστική ζώνη της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πανεπιστήμιο, την Ακαδημία, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιρλανδικό Ινστιτούτο, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναφέρεται τέλος και στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τις έκνομες δραστηριότητες, στην «πολιτοφυλακή» που υποκαθιστά την ΕΛ.ΑΣ., στους δυσβάσταχτους φόρους, δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ που καταβάλλουν χωρίς ανταπόδοση από την Πολιτεία και φυσικά στις απαντήσεις των απλών αστυνομικών οργάνων, όταν καλούνται, που συνοψίζονται στην κλασική πλέον φράση: «Αν μας λύνανε τα χέρια, μέσα σε λίγες ημέρες θα είχαμε επιβάλλει σταθερά τη νομιμότητα στα Εξάρχεια».
Στην έκκλησή τους προς τον Εισαγγελέα, τονίζουν ακόμα ότι η αναφορά και διαμαρτυρία τους θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Ελληνικά, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και λόμπυ, στις σημαντικότερες πρεσβείες ξένων κρατών και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο. Πρόκειται μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να οργανώσουν και κινητοποίηση στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τί λέτε τώρα !

''Τα δικά μας τα παιδια'' ;;;;

To k..λου τα 9μερα

Είμαι 50 χρονών και επι 30 χρόνια όταν ακούω εισαγγελική έρευνα σε τέτοια πράγματα καταλαβαίνω ότι το θέμα "θάβεται". Πότε καμία εισαγγελική έρευνα για τέτοια πράγματα δεν κατέληξε σε λύση. Απλά το πρόβλημα ξεχνιέται για λίγο διότι ο εισαγγελέας θέλει χρόνο για να το δει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koritsaki01

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής εξέτασης - Στην έλλειψη φωτισμού, φαναριών και την υψηλή ταχτύητα αποδίδει την τραγωδία  ο πατέρας Την Παρασκευή η κηδεία  του  άτυχου κοριτσιού

6