Ουρές στο μετρό Αμπελοκήπων: Έκλεισαν οι μπάρες και έτρεχαν να βγάλουν εισιτήριο

IMG_3184

Όσοι δεν είχαν βγάλει εισιτήριο δεν μπορούσαν να περάσουν από τις μπάρες

Πανικός προκλήθηκε στο σταθμό του μετρό στους Αμπελοκήπους, το πρωί της Τρίτης, όταν έκλεισαν αιφνιδιαστικά οι μπάρες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από τον σταθμό οι επιβάτες που είχαν κάνει την επιλογή να μετακινηθούν με το μετρό χωρίς εισιτήριο.

Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης ήταν να εγκλωβιστούν τόσο οι επίδοξοι επιβάτες των συρμών που δεν είχαν αγοράσει εισιτήριο, αλλά ταυτόχρονα να... αποκλειστούν και όσοι τζαμπατζήδες είχαν χρησιμοποιήσει το μετρό χωρίς να πληρώσουν αφού δεν διέθετεαν εισιτήριο για να ανοίξουν τις μπάρες και να βγουν από τον σταθμό «Αμπελόκηποι».

IMG_3182
Έτσι δημιουργήθηκαν ξαφνικά τεράστιες ουρές στις μπάρες, στα γκισέ των εισιτηρίων αλλά και στα ηλεκτρονικά μηχανήματα, από ανθρώπους που βιάζονταν να βγάλουν ένα εισιτήριο για να πάνε στη δουλειά τους.
IMG_3185


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ακόμα και στις 12:00 υπήρχαν ουρές άνω των 25 ατόμων που περίμεναν να βγάλουν εισιτήριο.

IMG_3183

ΣΧΟΛΙΑ (204)

leona

Συγγνώμη μόνο με το μετρό μετακινείται ο κόσμος; Έχετε μπει σε τρολει και λεωφορεία; Ελάχιστοι ακυρώνουν εισιτήρια εκεί. Οι ελεγκτές όταν εμφανίζονται, κάνουν έρευνα! Καταγράφουν ποιοι έχουν εισιτήρια, δεν επιβάλλουν πρόστιμα και δεν κατεβάζουν τους τζαμπατζηδες. Όσοι πληρώνουμε, είμαστε της οικογένειας Λάτση, απλά επιλέγουμε τις αστικές συγκοινωνίες για την μετακίνηση μας, σε τριτοκοσμικες συνθήκες!

Μαφαλντα

Πριν δέκα πέντε και ίσως και παραπάνω χρόνια βρέθηκα στην Βουδαπέστη . Στο μετρό υπήρχαν ελεγκτές μαζί με αστυνομικούς που τσεκάριζαν αυτούς που έβγαιναν αν είχαν εισιτήριο. Μια παρέα νεαρών τουριστών (4-5 άτομα) δεν είχε. Δεν τους έβαλαν να βγάλουν εισιτήριο. Τους έβαλαν χειροπέδες σε όλους και τους συνέλαβαν. Την επόμενη μάθαμε ότι πέρασαν από δίκη. Το πρόστιμο τεράστιο. Αν δεν καταβαλλόταν άμεσα τους οδηγούσαν στην φυλακή. Άντε εκεί να γίνεις τζαμπατζής!

Jerry

Συγνώμη αλλα, ειναι πλήγμα καθυστέρησης εαν νομίζεις ότι το δημόσιο αγαθό πρέπει να ειναι τζάμπα. Αφού δανείζεσαι για να το κατασκευάσεις, και χρειάζεται χρήματα για να το συντηρείς και να πληρώνεις τους εργαζόμενους που εργαζόνται. Βασικά οικονομικά θέματα που ίσως διαφεύγουν ορισμένους που μια ζωή έχουν αναθρεφτεί στο οικονομικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ.

Γρηγορης

Σε ολες αυτες τις ουρες, οι πλειοψηφια, οταν παει στο εξωτερικο θα πληρωνει με καμαρι ολα τα εισητηρια. Εδω ομως κανουμε τους δυσκοιλιους και τους επαναστατες. Τιποτενιοι μισανθρωποι..

Q

Ερωτηση: Οι λαθρομεταναστες που ειναι ταμπατζηδες και με την βουλκα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, πως περνανε τις μπαρες? Αυτοι δεν βγαλανε και ποτε τους εισητηριο για τις μετακινησεις τους, πως περνανε λοιπον? Τους ανοιγουν διαπλατα τις πορτες οι υπαλληλοι του σταθμου, η φωναζουν τα ταγματα εφοδου να καθαριζουν για παρτη τους?

Μα αυτοί οι τζαμπατζήδες είναι κι αυτοί

που είναι πρώτοι στην αρπαχτή, στο να βολευτούν πρώτοι, στο να ευνοηθούν πρώτοι. Αν ήμασταν σωστοί σα κράτος θα υπήρχε μηχανισμός σωστός να εκδίδει κάρτες και να γίνεται έλεγχος. Τι να το κάνω εγώ άμα βγαίνουν κάρτες και ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος? Ερώτηση προς την επιτροπή που διάλεξε τα συγκεκριμένα μηχανήματα με τις μπάρες στις εισόδους: Δεν είδατε οτι υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση που εκεταλλεύονται οι τζαμπατζήδες που κολλάνε πισώπλατα για να βγουν.Ακυρώνεται έτσι η έννοια του μηχανήματος. Αλλού τα πορτάκια ειναι στραβά. Γενικά είναι προβληματικό σε ορισμένα σημεία του, ας κάνουν έναν έλεγχο οι αρμόδιοι.

S

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας έχει τα εξής προβλήματα: 1) Η χρήση των αυτόματων μηχανημάτων φόρτισης εισιτηρίων είναι αρκετά χρονοβόρα και δημιουργεί ουρές, που κάνουν μία πολύ σύντομη διαδρομή του μετρό, διπλάσια ή τριπλάσια σε χρόνο. Ο χρόνος σπαταλιέται: i)Στη μεγάλη πολυπλοκότητα και τα πολλαπλά προϊόντα, που προσφέρονται, που πολλές φορές μαθαίνει ο χρήστης εκείνη την ώρα. Θα μπορούσαν τα βασικά είδη εισιτηρίου να έχουν τα δικά τους φυσικά κουμπιά και να γίνεται η ανανέωση άμεσα, χωρίς εκφωνήσεις και καθυστερήσεις. ii)Στην εντελώς παράλογη κατάσταση, τα μηχανήματα, να μη δίνουν ρέστα από "μεγάλα" χαρτονομίσματα, αλλά μόνο από το επόμενο σε αξία χαρτονόμισμα, από το ποσό που πρέπει να πληρώσεις, δηλ. δίνεις κάτω από 10 €, δεν δέχεται εικοσάρικο ή πενηντάρικο. Δίνεις πχ 14 €, τότε δέχεται μέχρι εικοσάρικο κλπ. Δεκάδες χρήστες γαμοσταυρίζουν γι' αυτό. iii) Δεν δέχονται κάρτες, που θα έλυνε το παραπάνω πρόβλημα. iv) Δεν φορτίζουν κάρτες με μειωμένα κόμιστρα, ηλικιωμένων δηλ. και παιδιών. Αυτό γεμίζει τις ουρές των ταμείων. Αλήθεια γιατί; Γιατί ένας άνθρωπος, φορτίζει κάρτες ηλικιωμένων (που δεν βλέπει μπροστά του, αφού τις φορτίζουν συγγενείς και φίλοι χωρίς κανένα δικαιολογητικό), αλλά δεν το κάνει το αυτόματο μηχάνημα; 2) Για τα δε λεωφορεία, χάος. Εκεί αν δεν πας στα εκδοτήρια ή στα αυτόματα μηχανήματα του μετρό, εισιτήριο δεν έχει. Γνωρίζω δήμο του λεκανοπεδίου, που η ηλικιωμένη μητέρα μου, που κάνει μόνο διαδρομές με λεωφορεία και δεν φτάνει καν στο μετρό, κι έχει μόνο ένα σημείο στην άλλη άκρη του δήμου, 7 χιλιόμετρα από την κατοικία της για να φορτίσει τις κάρτες της. Έπειτα με τα μηχανήματα των λεωφορείων, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζεις πόσα εισιτήρια έχεις ακόμα. Να μην πούμε ότι κάποια μηχανήματα, είναι βλαμμένα και μηδενίζουν τα ηλεκτρονικά χάρτινα εισιτήρια και εκεί που ας πούμε έχεις 9 εισιτήρια ακόμη, το χάρτινο δεν περνάει, όλα τα ενημερωτικά στο μετρό σου λένε ότι το χαρτί έχει 0 εισιτήρια, αλλά αν το βάλεις στα μηχανήματα του μετρό ξυπνάει πάλι και εμφανίζει τα εισιτήρια μαγικά έχοντας τώρα 8 εισιτήρια (σου έφαγε το 1 για να ξυπνήσει). Χάος, λέμε χάος. Κι αυτά χωρίς να αναφέρουμε το όριο της 1.30 ώρας, που πάλι αδικαιολόγητα σε κλείνει μέσα, παρόλο που μπορεί να έχεις πολλά εισιτήρια στην κάρτα, που θα μπορούσε να πάρει ένα ακόμη κλπ.

A

Επειδή είμαι δικαιούχος μειωμένου κομιστρου, οι προσωποποιημένες κάρτες των δικαιουχων μειωμένου κομίστρου φορτιζουν και στα αυτόματα μηχανήματα.

S

Μόνο οι προσωποποιημένες, γιατί όχι και τα απλά εισιτήρια 10+1 των 6 €; Δεν θέλουμε λέμε προσωποποιημένη. Ανώνυμη μετακίνηση και όταν ζητηθεί από ελεγκτή τότε φαίνεται, ποιος χρησιμοποιεί σωστά τα εισιτήρια.

theokal

Παλιά τους διαπόμπευαν με μια πινακίδα "Ειμαι τεντυμπόις" ! Χαχα ! Τώρα με όλους αυτούς τους "πονηρούς" του συστήματος, τους τζαμπατζήδες, τους αυθάδεις ανάγωγους νεοέλληνες θα μπορούσαν κάνουν μια ωραία αρνητική διαφήμιση με τις φάτσες τους. Να τους βγάλουν φώτο σε μεγάλες αφίσσες και να γράψουν απο κάτω " Αυτοί οι συμπολίτες μας επέλεξαν να μην βγάλουν εισητήριο. Εσυ? "

Αφθονούν

Περιποιημένοι μπαστουνόβλαχοι βαγαπόντηδες τζαμπατζήδες . Έχουν ανάγει σε ιδανικό την επαρχιώτικη κουτοπονηριά τους και την εκδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία

Q

Μ'αρεσει που απο τη μια μιλατε για τζαμπατζηδες και απο την αλλη στελνετε τους Ρουβικωνες να σπανε ακυρωτικα μηχανηματα και μπαρες, απαιτωντας τζαμπα συγοινωνιες. Τελικα ξερετε τι θελετε εσεις οι φασιστεροι, η νομιζετε οτι το ηθικο πλεονεκτημα σας δινει το δικαιωμα να συνεχιζετε το ιδιο σανο που μας πουλουσατε εδω και 40 χρονια?

Alex

Πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί να γελάσω με τα μουτρα των τσαμπατζήδων μπροστά στις κλειστές μπάρες.Έχουμε το καλύτερο μετρό ,καθαρό ,με ωραία αρχιτεκτονική, με έργα τέχνης με χαμηλό εισιτήριο έλεος πια με την θολοκουλτουρα του τσάμπα και του δεν πληρώνω.

MIK

Οι "τσάμπα" φίλε μου κατεβάζουν και (κυρίως) ανεβάζουν κυβερνήσεις!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samos0

Οι γονείς των μαθητών δηλώνουν πως «ως ένδειξη καλής θέλησης προς όλες τις πλευρές» προτείνουν σε όλους τους συλλόγους την άμεση άρση της απόφασης αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του

5