Νοσοκομείο Ρίου: Διώξεις στους εργαζομένους που ταΐζουν αδέσποτα στο προαύλιο

Νοσοκομείο Ρίου: Διώξεις στους εργαζομένους που ταΐζουν αδέσποτα στο προαύλιο

Την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας παράλληλα από τον επικεφαλής του νοσοκομείου να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες

2622355
Με πειθαρχικές διώξεις απειλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, σε περίπτωση που εντοπιστούν να ταΐζουν τα αδέσποτα σκυλιά στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Την πρωτοφανή αυτή απόφαση της διοίκησης καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας παράλληλα από τον επικεφαλής του νοσοκομείου να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση του ιδιαίτερου αυτού ζητήματος αντί να στοχοποιεί εργαζόμενους.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου είχε ξαναβρεθεί στο προσκήνιο, όταν είχαν αναφερθεί επιθέσεις από τα ζώα σε εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες ασθενών.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία θα ξεκινούν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου για όποιον εργαζόμενο τα ταΐζει. Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει την απόφαση ως “ασύλληπτη”, τονίζοντας πως, αντί η διοίκηση να πάρει πρωτοβουλίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έβγαλε διάταγμα κατά του προσωπικού.

«Αντί να λάβει πρωτοβουλίες όπως οφείλει σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, να συγκεντρωθούν τα σκυλιά που βρίσκονται στο Νοσοκομείο σε ειδικό χώρο, να υποβληθούν σε στείρωση, έβγαλε το εξής Διοικητικό Διάταγμα:

Όποιος υπάλληλος συλληφθεί από το αρμόδιο Προσωπικό ή τις κάμερες εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου να δίνει τροφή στα σκυλιά στον αύλιο χώρο του Νοσοκομείου θα ξεκινούν αυτόματα πειθαρχικές διώξεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης