Έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

alexandreias-theodoros

«Αφήστε τα, όπως τόσοι χιλιάδες Χριστιανοί θα πάρουν μία λαμπάδα για να γιορτάσουν το Πάσχα, με τις οικογένειες, με τους δικούς τους, φτωχά ή πλούσια, αλλά να είναι ελεύθεροι για να λατρέψουν τον Θεό...» είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Έκκληση για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία, έκανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, κατά την ακολουθία της Μ. Τρίτης.

Μέσα σε μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα, στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα:

«Ισχυροί της γης, ακούστε απόψε την παράκλησή μας, τη φωνή μας, για αυτά τα δύο παιδιά, τους Έλληνες στρατιώτες… Δείξτε σπλάγχνα οικτιρμών», τόνισε.

«Αφήστε τα, όπως τόσοι χιλιάδες Χριστιανοί θα πάρουν μία λαμπάδα για να γιορτάσουν το Πάσχα, με τις οικογένειες, με τους δικούς τους, φτωχά ή πλούσια, αλλά να είναι ελεύθεροι για να λατρέψουν τον Θεό...» είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας , ζητώντας από τον κόσμο που παρακολουθούσε την ακολουθία να προσευχηθεί υπέρ των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών.

«Υψώνουμε τη φωνή μας ως Ορθόδοξο Ελληνικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και παρακαλούμε όλους αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν για αυτήν την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος.

Και ελπίζουμε ότι θα ακουστεί η φωνή μας σε αυτές τις προσπάθειες που κάνει η αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα...», προσέθεσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατέληξε:

«Η ευλογία του Κυρίου μας, τώρα που είμαστε στην Εβδομάδα των Παθών, να είναι πάντα κοντά μας, στους ξενιτεμένους, στους Απόδημους, στους φτωχούς, στους ξεριζωμένους… Αλλά, κυρίως, στα δυο μας παιδιά…

Κουράγιο, παιδιά μου!... Είμαστε όλοι κοντά σας…

Είμαστε από τη φωνή της ξενιτιάς από μακριά. Αλλά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθείτε στο σπίτι σας, στα χώματα τα ορθόδοξα, τα ευλογημένα, τα ελληνικά…»

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Καβουρακιας

Σεβασμιωτατε στους πολεμους παρακαλια δεν χωρανε ,ουτε φιλανρωπιες.Εαν δεν σκοτωσεις θα σε σκοτωσουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elas

Όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ελασσόνας, στους 21 μήνες της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας από 21 ως 61 χρόνων είχαν διαπράξει μια ληστεία, 22 κλοπές, 14 απάτες και έξι απόπειρες. Από τα σπίτια των ηλικιωμένων είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 130.000 ευρώ.

thesprotia

Τα μπλόκα είχαν στηθεί έγκαιρα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και του τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Φιλιατών κι έτσι οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 23 χρόνων έπεσαν στο δόκανο χωρίς να αντισταθούν

moria

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος

3