Ποινικές διώξεις για επτά κακουργήματα στην πρώην διοίκηση της ΑΕΠΙ

Ποινικές διώξεις για επτά κακουργήματα στην πρώην διοίκηση της ΑΕΠΙ

Κατηγορίες για πάρτι υπεξαίρεσης 30 εκατ. ευρώ στην ΑΕΠΙ - Μισθό 52.000 ευρώ λάμβανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας - Οι διώξεις στρέφονται σε βάρος μελών της οικογένειας Ξανθόπουλου αλλά εκπροσώπων στο Δ.Σ

Αντιμέτωπα με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών όπως απάτη, υπεξαίρεση ακόμη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βρίσκονται πλέον μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο «τιμόνι» της Ανώνυμης Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) καθώς και εκπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Και αυτό διότι από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γιάννη Παναγόπουλο ασκήθηκε ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα σχετικά με την υπόθεση της ΑΕΠΙ με τις κατηγορίες να βαρύνουν κυρίως μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου αλλά και εκπροσώπους στο Δ.Σ της εταιρείας που είχαν εκτελεστικά καθήκοντα.

Σύμφωνα με στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται να υπεξαίρεσαν ποσό που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η δικαστική έρευνα αφορά την περίοδο από το 2003 ως το 2017 και στη δικογραφία περιλαμβάνονται, εκτός από τα πορίσματα διαχειριστικών ελέγχων και μηνύσεις δημιουργών.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ ελάμβανε το 2011 μισθό 52.000 ευρώ το μήνα ή 635.565 ευρώ το χρόνο, ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς του, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου άγγιζε τα 466.256 ευρώ το χρόνο!
 
Επιπλέον, από τον έλεγχο προέκυψε πως το ίδιο χρονικό διάστημα η ΑΕΠΙ - η οποία το 2016 επιχείρησε να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο- εμφανίζεται, σύμφωνα με το διαχειριστικό έλεγχο, να έχει, στο τέλος του 2014, αδιανέμητα δικαιώματα ύψους 42,5 εκατ. ευρώ. Τα δικαιώματα αυτά είχαν εισπραχθεί και περιλαμβάνουν τιμολογηθέντα δικαιώματα σε χρήστες μουσικής, τα οποία όμως δεν είχαν αποδοθεί και διανεμηθεί σε μέλη και ήταν αδύνατον να αναλυθούν λόγω μη αντιστοίχησης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας.
 
Οι διώξεις

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τα εξής αδικήματα: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση από κοινού από εντολοδόχο, απάτη από κοινού κατ' επάγγελμα, απιστία από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, ανακριβής απόδοση ΦΠΑ και φοροδιαφυγή δια της ανακριβούς απόδοσης φόρου εισοδήματος.

Αφορμή για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης αποτέλεσε αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών το υπουργείο Πολιτισμού. Στην αναφορά γίνονταν λόγος για την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του Ν. 2121/1993 διαχειριστικό έλεγχο.

Ακολούθησε παρέμβαση προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου και σχηματίστηκε δικογραφία. Παράλληλα, με κατεπείγουσες διαδικασίες δόθηκε παραγγελία στη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2010-2015, με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της ΑΕΠΙ.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν πριν από περίπου ένα χρόνο σε έφοδο στα γραφεία της ΑΕΠΙ συγκεντρώνοντας στοιχεία για την έρευνα με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας.
 
Είχε προηγηθεί έλεγχος ορκωτών λογιστών, που αποκάλυψε πάρτι εκατομμυρίων. Το πόρισμα της ERNST&YOUNG (Ελλάς), σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε σκανδαλώδη διαχείριση.
 

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΑΕΠΙ = ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!

ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΑΕΠΙ: ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ, ΑΠΛΗΣΤΟΙ, ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ο Ι !!!!

Κώστας

Σκιστε τους μας είχαν πει το αίμα, με οκτώ καρέκλες και δύο τραπέζια ήθελαν 30 ευρώ το μήνα για μια τηλεόραση

Bilmpo

Κλειστε τα λαμογια στην φυλακη να σαπισουν. Και μαζι αυτη την διαβολοεταιρια που λειτουργει σαν την καμορα!

Steve

ΑΕΠΙ ίσον γκαγκστερς, λαμόγια του κερατα, πλήρωσα 3.500 με τροπο που παραπέμπει σε αστυνομική ταινία για να αποσύρουν τη μήνυση . Πάρτε τους τα λεφτά βρε ηλίθιοι , εκεί πονάνε

αντ7

μπαινανε σε μαγαζια και ειχανε και υφος αυταρχικο, και γραφανε προστιμα με το ετσι θελω , και μιλαμε για βαρια προστιμα , αλλοι κλεφτες και λωποδυτες οι γελοιοι καθονταν σε ενα γραφειο και το επαιζαν ηγεμονες ποιοι καποιοι κατσαμπλιαδες αμορφωτοι, ας μπουνε εστω και λιγο φυλακη να καλοπερασουν

AP

Τρελαίνουμαι για αυτά τα σκάνδαλα τα Ελληνικά Χα Χα

Sakis

Με μας που έχουμε δικαστήρια το καλοκαίρι τι θα κάνουμε;;

kremala

ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ,εβγαλαν εκατομμύρια euro ,θα τιμωρηθούν με 8-10 χρόνια με ....ΑΝΑΣΤΟΛΗ ,αυτό λέγεται δημοκρατία τής κλεψιάς ,αυτά τα καλά εχει η δημοκρατία μας ...μόνο μιά ποινή αξίζουν ολοι αυτοι οι απατεώνες τής ΑΕΠΙ...ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ,να πού πήγαν τά λεφτά πού χρωστά η ελλάδα μας ...

Ερώτηση

θα αποδοθεί δικαιοσύνη όμως ή θα τις καπουλαρουν πάλι με τα κονέ τους; Α και να δώσουν τα λεφτά που φάγανε πίσω στους δημιουργούς.

Να ψάξετε τις δίκες και το κυνηγητό της ταβέρνας

Κυνήγησαν αλύπητα ταβερνιάρηδες, καφετζήδες, κουλουρτζήδες, καστανάδες, περιπτεράδες και λούστρους, επειδή άκουγαν μουσική, σε χιλιάδες δίκες που πρέπει να ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ !! Πλήρωναν οι βιοπαλαιστές για τα καύσιμα του σκάφους των ΚΛΕΦΤΩΝ !! Έλεος !!

βρυκόλακες

.....απείλησαν δημοτικούς υπαλλήλους για να πετύχουν σφράγιση καταστημάτων και για να αλλάξει ο κανονισμός αδειοδότησης μουσικής για τα ΚΥΕ. έπαιρναν ένα σωρό λεφτά ακόμα και για τα τηλεφωνικά κέντρα αλλά και τις τηλεοράσεις των ενοικιαζόμενων δωματίων.......... Ελπίζω να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και των ελεγκτών της ΑΕΠΙ γιατί συμμετείχαν και αυτοί αγρίως στο φαγοπότι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car

Tο βάθος στο οποίο όπου βρίσκεται το όχημα αγγίζει περίπου τα 18 – 20 μέτρα - Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τις έρευνες των δυτών της ΕΜΑΚ - Η γυναίκα εξαφανίστηκε τη Δευτέρα

1