Απειλές από τον Τούρκο αρχηγό: Έχουμε τη δύναμη για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο!

Απειλές από τον Τούρκο αρχηγό: Έχουμε τη δύναμη για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο!

«Η Τουρκία, παράλληλα με την επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν» δήλωσε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Για τη δυνατότητα της Τουρκίας να κάνει παράλληλα με τις επιχειρήσεις στην Αφρίν της Συρίας και μια «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο» έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε: «Έχουμε τη δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο» και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η χώρα είναι αποφασισμένη για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της σε όλες τις θάλασσες της, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες».

Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, επέβλεψε τις δραστηριότητες των μονάδων εδάφους και αέρος του στρατού που συμμετέχουν στο βόρειο τμήμα της Συρίας από το αεροπλάνο Eλέγχου και Προειδοποίησης Αερομεταφορών (HIK), Boeing 737 AEW&C, συνοδευόμενος από το διοικητή των δυνάμεων ξηράς, στρατηγό, Γιασάρ Γκιουλέρ, το ναύαρχο Αντνάν Ομπάλ και το διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχο Χασάν Κιουτσουκακιούζ.

Λαμβάνοντας πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες που διεξήγαγαν οι διοικητές της περιοχής, ο Ακάρ έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες.Αργότερα, συνοδευόμενος από τους διοικητές, επισκέφθηκε την τουρκική περιοχή Αιγαίου, και επέβλεψε τις δραστηριότητες των αεροσκαφών που λειτουργούν στην περιοχή μέσω δραστηριοτήτων ελέγχου του εναέριου χώρου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, από το αεροπλάνο HİK.

Αργότερα, έφτασε στη Σμύρνη, έλαβε ενημέρωση για το έργο που επιτέλεσε στην περιοχή η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων μέσω των Συστημάτων Σύγχρονης Ανίχνευσης, Διάγνωσης και Ελέγχου στο Κέντρο Συντονισμού Ναυτικών Δυνάμεων, από όπου έκανε και δηλώσεις.

«Η Επιχείρηση Κλάδος Ελιάς, γίνεται σύμφωνα με τα δικαιώματά της χώρας μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ειδικότερα 1624 (2005), 2170 (2014) και 2178 (2014) και το δικαίωμα της αυτοάμυνας στο 51ο το άρθρο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκία, δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και η επιχείρηση γίνεται με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας». Ο κύριος σκοπός, σύμφωνα με τον Ακάρ, είναι «η παροχή ασφάλειας και σταθερότητας ώστε τα αδέλφια μας στη Συρία να επιστρέψουν ασφαλή στα σπίτια τους».Ο Ακάρ τόνισε ότι στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης στόχος είναι μόνο οι τρομοκράτες και τα καταφύγιά τους, οι θέσεις, τα όπλα, τα εργαλεία και ο εξοπλισμός, και δίνεται κάθε είδους προσοχή και ευαισθησία, ώστε να αποτραπεί η πρόκληση ζημιών σε αμάχους/αθώους.

Ο στρατηγός Ακάρ, σχολίασε τα τουρκικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος και δήλωσε ότι δεσμεύεται για την προστασία των συμφερόντων της χώρας:

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, αξιοσέβαστες και αποτρεπτικές δυνάμεις, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της εθνικότητάς μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα που τους δόθηκαν, ειδικά όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, με τη δύναμη που έχει αποκτήσει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του λαού».

Υπογραμμίζοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν την ικανότητα να διοικούν τρεις επιχειρήσεις με σύγχρονες μεθόδους σε ένα κέντρο διοίκησης, ο Ακάρ είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να ελέγξουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με υψηλή τεχνολογία. «Μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο, όχι μόνο τα Καρντάκ (Ίμια), έχουμε την εξουσία να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε ο Ακάρ.

ΣΧΟΛΙΑ (378)

Αντώνης

Αν ήμουν ο Α-ΓΕΣ θα είχα ρίξει όποιο αεροσκάφος παραβίαζε το ελληνικό FIR. Ετσι θα βάλουν μυαλό τα Μεμέτια, Μην ξεχνάμε το βγαίνει το ΧΟΡΑ που απειλητικά είπε ο Τούρκος και η απάντηση ήταν ΒΥΘΥΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ Έκτοτε το ΧΟΡΑ δεν ξανακούστηκε.

Απορώ ...

... γιατί δεν έχουν επιτεθεί ακόμα. Ποιος θα τους σταματήσει; Τα κωλοαλβανάκια που έχουν στο στρατό και κάνουν κάτι σχεδιάκια με τα δαχτυλάκια τους ή τα δικά μας τα κωλοφάνταρα που πάνε στη σκοπιά με τη βερμούδα και τις σαγιονάρες;

@ Απορώ ...

Κάτσε τώρα δοκιμάζουμε την νταμιτζάνα το νέο μας υπερδιαστημικό υπερόπλο που παρουσίασαν στον Έβρο καμμένος και χαχαποστολάκης.

Ηλιας

Πρώτα απο ολα πρέπει να καταστραφεί η Βουλή των μασόνων και κατα δεύτερων ολα τα υπόλοιπα! Αυτοί οι προδότες αξίζουν τον χειρότερο θάνατο!!! Ξέρω πολυ καλα και εχω γνώση για αυτα που νιώθω και λεω! Να γινει δίκη των δικαστών και αφού εξευτελιστούν οι μασόνοι της βουλης που ούτε στρατό δεν έχουν πάει τότε θα πολεμήσουμε δια την ανορθωση του πλέον τίμιου ελληνικού κράτους και ανάκτηση των εδαφών μας και επανασύσταση της παιδείας άνευ διαπλοκής απο πλευράς δολιοφθορειων και καθεστωτικών προδοτών οιοσδήποτε τάγμα κοματοσκυλων!

Γανυμήδης

Ο αγώνας για την ύπαρξη της πατρίδος μας πρέπει να ξεκινήσει με άκρα μυστικότητα! Μιά καλή ιδέα είναι πχ. οι εύποροι πολίτες, προιστάμενοι επιχειρήσεων κτλ. να προσλαμβάνουν στις επιχειρήσεις τίμιους οικογενειάρχες που αγαπούν την πατρίδα στηρίζοντας τους οικονομικά και στην συνέχεια να τους μυήσουν στον αγώνα!

ΑΠΟΡΙΑ

Αυτες οι ελληνοφατσες στις φωτογραφιες,....μογγολοι ειναι?

Οι δ.υ και οι ακτιβιστές στο μέτωπο πρώτοι.

Σε αυτόν το Πόλεμο θα πάνε να πολεμήσουν οι πλούσιοι και οι επιδοματιες (κάθονται που κάθονται όλη μέρα. Θα τρώνε και απο την καραβάνα, αντί να ζητιανεύουν). Οι μικρομεσαίοι στραγγιζονται σκοπίμως για να αγοραστουν τα οπλικά συστήματα. Προσφέρουν. Επιπλέον οι μικρομεσαία ταξη είναι χρήσιμοι για την ανόρθωση της χώρας μεταπολεμικά. Έτσι και αλλιώς και να σκεφτείς ότι θα πας να πολεμήσεις θα σε φωνάζουνε φασίστα και εθνικιστή οι κουλτουριάρηδες εθνομηδενιστες μεταπολεμικά. Θα σου μουτζουρωσουν και τον τοίχο του σπιτιού σου. Ξέρεις πόσα χρεώνει "μαύρα μεροκαματα" ο αλλοδαπός αλληλέγγυος λήπτης μερισματος μπογιατζής?

Γανυμήδης

Οι χειρότεροι εχθροί των Ελλήνων είναι οι Εβραίοι που οπλίζουν το χέρι των τούρκων!

@ 20:36

Εσύ έχεις χάσει κάτι αιώνες ιστορίας. Το Ισραήλ εδώ και χρόνια είναι σύμμαχος της Ελλάδος και της Κύπρου και απέναντι στην Τουρκία. Το επεισόδιο με το δήθεν ανθρωπιστικό πλοιάριο που ξεκίνησε από τα τούρκικα παράλια και κατεύθυνση τη Γάζα? Η κορυφή που παγώβουνου που τους έστρεψε εναντίον της Τουρκίας. Όταν το σταμάτησαν οι Ισραηλινοί βρήκαν ένα σωρό πράκτορες ανάμεσα τους, και τους έβγαλαν νοκ άουτ.

@ *****

Διόρθωση: Από την κατεχόμενη Κύπρο είχε ξεκινήσει το πλοιάριο.

Γανυμήδης

Πρέπει να οργανωθούν οι εύποροι πολίτες, ώστε να επιδοτήσουν επιστήμονες για την παραγωγή του υπερόπλου!

.....

και για προστασία να επιδοτήσουν την αγορά βιονικών γιλέκων του βλακαηδώνη...

@

Είναι από τους χειρότερους και τους πιο επικίνδυνους, αλλά φτιάξανε ισχυρό κράτους όμως. Ενώ εμάς η αριστεροί ιδεολογία των κατσαπλιάδων μας κατέστρεψε, από τα σχολεία, πανεπιστήμια, δεκο, συνδικάτα, δημόσιο, μμε και μέχρι την πολιτική. Τίποτα για τη σωστή ελληνική παιδεία, για την εργασία - επιχειρηματικότητα και για την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Είμαστε το τελευταίο Σοβιέτ των Βαλκανίων.

απολυτα σωστος φιλε μου

δυστυχώς είναι οπως τα λες. Ας ελπίσουμε οτι θα άλλαξουν ροτα οι πολιτικοί μας να φτιαχτεί σωστό κράτος.

Σφαλιαρισταν

Σιγά τους Ράμπο. Σήμερα οι Τούρκοι σταμάτησαν το Ιταλικό γεωτρύπανο που πήγε να κάνει γεώτρηση για τους Κύπριους. Οι Κύπριοι έκαναν ένα διάβημα, οι Έλληνες κάνουν ότι δε γνωρίζουν ακόμα. Οι Ιταλοί άκουσαν τους Τούρκους και επιστρέφουν με τη πλατφόρμα εξόρυξης. Χώρες από ασπόνδυλα όντα που σύντομα θα σβηστούν από το χάρτη.

Πάνος

Αν αλλάξει ρότα η Ελλάδα , κάτι πιθανό αλλά όχι σιγουρο και μετά απο 45 χρόνια αριστερίστικης ιδεολογικής κυριαρχίας , όπου ο πατριώτης ήταν φασίστας και οι Ενοπλες δυνάμεις ιμπεριουμ του ΝΑΤΟ και των πολυθενικών, θα επανέλθει η ισορροπία και μετά από μια 5ετία θα τους κοπεί η μαγκιά των Τουρκομάνων..αλλά απαιτούνται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό ιδειολογικό και κυρίως νοοτροπίας του λαού..

Όχι στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

Ο εθνικισμός μόνο πολέμους έφερε και οι 2 λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Άσε φίλε, δε σώζεται. Η Ελλάδα ζει τις μέρες πριν από την πτώση του Βυζαντίου. Η διαφορά είναι ότι τότε το 1/3 το χε ρίξει στο μοναχισμό και στο Υπερμάχω, ενώ σήμερα το χουν ρίξει στον Παίσιο, το ξανθό γένος και νομίζουν ότι ο πόλεμος είναι βιντεοπαιχνίδι, που οι άλλοι είναι βλάκες και μόνοι αυτοί είναι οι γενναίοι Ράμπο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giovan_2

Σε ηλικία 5,5 ετών, ο Γιόβιτσα που είχε χάσει τον πατέρα του στον πόλεμο της Βοσνίας φιλοξενήθηκε από οικογένεια στην Καβάλα- Στα 30 του, δάσκαλος πλέον, με διαβατήριο τη μνήμη του και μια ξεθωριασμένη φωτογραφία  ξαναβρήκε αυτούς τους ανθρώπους για να ανταποδώσει τη φιλοξενία

1