Οι αναρχικοί ετοιμάζονται για αντισυγκέντρωση την Κυριακή στα Προπύλαια

Οι αναρχικοί ετοιμάζονται για αντισυγκέντρωση την Κυριακή στα Προπύλαια

Μεγάλη κινητικότητα στο χώρο των αντιεξουσιαστών ενόψει του συλλαλητηρίου για την ονομασία των Σκοπίων στο κέντρο της Αθήνας - Έχουν γεμίσει συνθήματα και αφίσες την πρωτεύουσα

Οι αναρχικοί ετοιμάζονται για αντισυγκέντρωση την Κυριακή στα Προπύλαια
Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον αναρχικό χώρο με αφορμή την συγκέντρωση που προετοιμάζεται στα Προπύλαια στις 12μμ την ερχόμενη Κυριακή ταυτόχρονα με το συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων. 

Καταλήψεις, στέκια, συλλογικότητες και άτομα του χώρου πραγματοποιούν έκτακτες συνελεύσεις προκειμένου να δώσουν, όπως αναφέρουν, την απάντηση «ενάντια στην εθνικιστική-φασιστική συγκέντρωση για την ονομασία της Μακεδονίας». 

Με συνθήματα στους τοίχους του τύπου, «Η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της!», ανάρτηση πανό σε δημόσια κτίρια με περιεχόμενο όπως, «Σε Ελλάδα-Τουρκία-Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία», αφισοκολλήσεις και διανομή έντυπου υλικού στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια επιχειρείται να κινητοποιηθούν ομάδες αντιεξουσιαστών και αναρχικών για να δώσουν το «παρών» μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την εξέδρα, που θα στηθεί για το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. 


Κλείσιμο

Το ιδεολογικό πλαίσιο της διεθνιστικής-αντιφασιστικής συγκέντρωσης, όπως αποκαλείται, αναπτύσσεται σε σχετικό κείμενο καλέσματος: «Γινόμαστε μάρτυρες της ανάδυσης ενός εθνικιστικού-μιλιταριστικού κινήματος. Ένα κίνημα που εξυπηρετεί την επεκτατική στρατηγική του ελληνικού κράτους, την επέκταση των ελληνικών συνόρων στην Μακεδονία. Η διάλυση του μακεδονικού κράτους και η μοιρασιά της λεία με άλλα κράτη ήταν ανέκαθεν στην εθνική ατζέντα. Η επέκταση του ελληνικού κεφαλαίου πραγματοποιείται ήδη εδώ και χρόνια με τους Ελληνες κεφαλαιοκράτες να αποτελούν ισχυρούς εκμεταλλευτές στην μακεδονική επικράτεια», συνεχίζοντας ως εξής: «Το ελληνό-χριστιανικό, φασιστό-πατριωτικό μάζεμα, παράλληλα, εκπροσωπεί την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση και εθνικοποίηση του καθεστώτος, την ενδυνάμωση του στρατού και της αστυνομίας και την επιβολή των ελληνορθόδοξων ιδεολογικών και οικονομικών συμφερόντων. Ένα σύμπλεγμα από ρασοφόρους, δημοσιογράφους, δικαστές, πολιτικούς, στρατιωτικούς, μπάτσους, επιχειρηματίες, καθηγητές διευθυντές, βαθιά ριζωμένο στον κρατικό μηχανισμό. Η συγκρότηση του ελληνικού έθνους-κράτους πέρασε και περνάει πάνω από εθνικές μειονότητες με διώξεις, δολοφονίες, φυλακίσεις και απαγόρευση της πολιτισμικής τους ύπαρξης». 


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης