Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το Σκοπιανό

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το Σκοπιανό

Ιερώνυμος: Δεν υποχωρούμε στο όνομα παραχώρησης της Μακεδονίας, να είμαστε έτοιμοι για δύσκολες καταστάσεις - Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πραγματοποιείται από το πρωί της Παρασκευής, την οποία συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.


Εάν είναι δυνατόν να αλλάξει το Σύνταγμα των
Σκοπίων, που «μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, για πόλεις, για πολλά πράγματα», διερωτήθηκε χθες ο
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε νέα, δημόσια παρέμβασή του για το ζήτημα, λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση.

Ο κύριος Ιερώνυμος μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν υποχωρούμε στο όνομα παραχώρησης της Μακεδονίας και στα παράγωγά της, αλλά αυτά είναι τα εύκολα», έθεσε το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων. «Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, όπως μετέδωσαν στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων ο ΑΝΤ1 και το Star. 

Με αυτούς τους προβληματισμούς που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και εμμένοντας στη θέση της για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, θα συνέλθει την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος, δύο ημέρες μετά την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός

Όπως αναμένεται, στη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής των ιεραρχών, έπειτα απ' όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και εν όψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα φέρει εις πέρας την διεξαγωγή του δεύτερου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το θέμα της μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στην ονοματολογία του κράτους των Σκοπίων.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι. 

Οι τέσσερις εκπρόσωποι στους οποίους πέφτει το βάρος της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου είναι η κ. Νίνα Γκατσούδη εκπρόσωπος των Παμμακεδονικων Ενώσεων Υφηλίου, ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και ο οποίος συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τάτσιος πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα και ως δημοσιογράφος-διοργανώτρια η Γεωργία Μπιτάκου. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή τα μέλη της οποίας θα φέρουν αποκλειστικά την απόλυτη ευθύνη για την διεξαγωγή του δεύτερου Πανελλαδικού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. 

Η Επιτροπή όρισε υπεύθυνους επικοινωνίας τους Νίνα Γκατσούδη από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τον Μιχάλη Πατσίκα εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, τον Γιώργο Τάτσιο πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας σε όλη την χώρα και ως δημοσιογράφο και διοργανώτρια την Γεωργία Μπιτάκου. 

Επιπρόσθετα μοιράστηκαν αρμοδιότητες στους φορείς ώστε να εξασφαλιστεί οργανωτικά, με απόλυτη επιτυχία η διεξαγωγή του συλλαλητηρίου που ήδη είναι στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας και από το οποίο εξαρτάτε η εξέλιξη του μείζονος εθνικού ζητήματος. Παρακαλούμε θερμά τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμπορευτούν αυτή την φορά με τον αγώνα του Ελληνικού Λαού με απόλυτη ευθύνη συνέπεια και την δέουσα προσοχή. 

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να συνεχίσει εμψυχωμένος τον αγώνα του . Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείτε από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΟΝΟ η μαζική συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο μπορεί να το αποτρέψει» 

Στις δηλώσεις της η δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλαλητηρίου Γεωργία Μπιτάκου υπογράμμισε πως «Κανείς άλλος δεν αποφασίζει για το συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα, πέραν της Συντονιστικής Επιτροπής».

ΣΧΟΛΙΑ (40)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΛΑΒΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΔΛΔ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΩΡΑ ΔΝΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ

οοοοοοοο

Πίσω φασίστες....

ρρ

Δεν είδα την Εκκλησία να δείχνει τόσο ζήλο όταν υπογραφόντουσαν τα μνημόνια και βυθιζόταν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην φτώχεια. Δεν είδα να ξεσηκώνει τον κόσμο (όπως κάνουν τώρα κάποιοι ιεράρχες). Τώρα αυτοί οι ιεράρχες παίρνουν πολιτική θέση. Ο κόσμος στην φτώχεια αρκεί να υπερασπιζόμαστε την κάλπικη εθνική περηφάνεια. Γιατί δεν συμμετείχε σε συλλαλητήρια κατά της λιτότητας;

+++

Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί η Εκκλησία(που κατά κανόνα είναι άκρως συντηρητική) αναμειγνύεται με τόσο πάθος στο θέμα με τα Σκόπια. Και βεβαίως το έχει αυτό το αανφαίρετο δικαίωμα και κανένας δεν μπορεί να την εμποδίσει. Γιατί όμως δείχνει αυτό το πάθος σε αυτό το θέμα και γιατί δεν το δείχνει και για τα προσφυγόπουλα που εξ ανάγκης έφυγαν από τις πατρίδες τους αυτό ποτέ δε μπόρεσα να το καταλάβω. Το "αγαπάτε αλλήλους" του Χριστού πώς το εννοούν;

Εσυ στην κοσμάρα σου.

ολα για τα τζιχαντια. Ακόμη και η ποντικομαμή ο μουζαλας παραδέχτηκε οτι εννιά στους δέκα λάθρο δεν είναι πρόσφυγες. Οργανωμένος λαθρεποικισμός γίνεται. Δεν το έμαθες ακόμη; Οσο δεν αναγνωρίζεις το προβλημα πάντα θα σου φταίει η εκκλησία και ο ανάδρομος Ερμής.

@++++

Αν ήσουν κοντά στην εκκλησία θα γνώριζες αλλά δυστυχώς μόνο η προπαγάνδα σε ενδιαφέρει. Η εκκλησία του Χριστού εμπράκτως βοηθάει, σιτίζει, αναξιοπαθούντες ακόμα και πρόσφυγες που έσφαζαν χριστιανούς συμπολίτες τους στις πατρίδες τους. Τα αλητάκια των αλληλέγυων μπορούν να απαντήσουν στην ερώτηση της ΕΕ για το που πήγαν τα 1,8 δις ευρώ για το μεταναστευτικό που δόθηκαν σε μκο και ελληνική κυβέρνηση. Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής ανοιχτών συνόρων σε ποιόν χρεώνεται? Οι υπουργοί της εκμετάλευσης των μεταναστών τι έχουν να πουν? Βρήκαν εργατικά χέρια οι γερμανοί βιομήχανοι?

Αποκλείεται να χαλάσουν τώρα !!

Μα τί λέτε ;; Φαίνονται ''καλοί άνθρωποι'' !!

Γιάννης

Οι χριστιανοταλιμπάν γιατί δεν πληρώνουν φόρους; Από αγάπη για τους χριστιανούς;

ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ..

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΕ??Η ΕΚΚΛΗΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΙΔΡΥΜΑΤΑ στην ελλαδα ιωαννη..ΔΙΝΕΙ 45-50 ΕΚΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ..ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΙΩΑΝΝΗ..500 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗ..30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΟΝΟ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ..ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΟΙ Ε Β Ρ Α Ι Κ Ε Σ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,,ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΙΣΤ ΙΩΑΝΝΗ..ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ???ΟΧΙ ΨΕΥΤΟ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΟΧΙΙΙ..AINTEE

othelos

Η εκκλησία πρέπει να εκσυγχρονισθεί και να ασχοληθει μόνο με τα Θρησκευτικά θέματα. Είναι αδιανόητο να τοποθετείται Πολιτικά εν έτη 2018. Της κάνει πολύ μεγάλο κακό. Οι νέες γεννιές δεν θα ανεχτούν αυτή την συμπεριφορά. Μακάρι να εκελγεί Αρχιεπίσκοπος που να έχει διορατικότητα να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της εκκλησίας μέσα στην Κοινωνία. Εάν δεν συμβεί, ο θεσμός της εκκλησίας θα απαξιωθεί πλήρως στα επόμενα 15-20 χρόνια.

Αντίβλαξ

Αν αλλάξουν το σύνταγμά τους σήμερα και πάρουν το όνομα, αύριο μήπως το αλλάξουν πάλι το σύνταγμα σε αλυτρωτικό; Τότε θάχουν και αλυτρωτισμο και το όνομα που θα τους εχουμε παραχωρήσει εμείς. Απλά σκέψεις...

A

Στην Ελλαντα εχουμε θεοκρατεια ακομα απο τοτε που οι Γραικοι γιναμε βιαια χριστιανοι μας κυβερνα η Εκκλησια!!!

ΠΙΘΗΚΑ

επειδή κυβερνα η εκκλησια γιαυτο χτιζεται τζαμι εε??? ποιο βλακας από σενα πεθαινει από ασφυξια, (σταματάει να δινει εντολη ο εγκέφαλος στους πνευμονες)

..

επειδή κυβερνα η εκκλησια γιαυτο χτιζεται τζαμι εε??? ποιο βλακας από σενα πεθαινει από ασφυξια, (σταματάει να δινει εντολη ο εγκέφαλος στους πνευμονες)

Μετανάστης Στο Κατάρ

O σύντροφος Αρχιεπίσκοπος καλεί τους Χριστιανούς να μην διαδηλώνουν τώρα επι Αριστεράς αλλά επί Επάρατης Δεξιάς και Σαμαροβενιζέλων, τότε που είχανε ξεχυθεί λυτοί και δεμένοι στο δρόμο και καίγανε, σπάγανε, καταστρέφανε και ξηλώνανε τα πεζοδρόμια, τότε ντε επι "Αγανακτισμένων", μούγκα ο Αρχιεπίσκοπος. Επιτρέπεται δηλαδή να διαδηλώνεις μόνο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΘΕΛ. Αν τυχόν η διαδήλωση σου στρέφεται κατά της Κυβέρνησης Της Αριστεράς τότε απαγορεύεται να διαδηλώνεις. Σύντροφε Αρχιεπίσκοπε, ούτε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επί Σοβιετικής Ενωσης δεν έκανε τέτοια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sev-rouvikonas-apeiles

Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με "μηδενικές ανοχές" θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας, γράφει το μέλος της αναρχικής ομάδας Γιώργος Καλαϊτζίδης