Ιερώνυμος: Δεν υποχωρούμε για τη «Μακεδονία» - Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων;

Ιερώνυμος: Δεν υποχωρούμε για τη «Μακεδονία» - Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων;

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι το Σύνταγμα της γείτονος «μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, για πόλεις, για πολλά πράγματα» - Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις, σχολίασε

Ιερώνυμος: Δεν υποχωρούμε για τη «Μακεδονία» - Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων;
Την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός, ο κ. Ιερώνυμος μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν υποχωρούμε στο όνομα παραχώρησης της Μακεδονίας και στα παράγωγά της, αλλά αυτά είναι τα εύκολα», έθεσε το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων, «το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα».

«Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, όπως μετέδωσαν στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων ο ΑΝΤ1 και το Star.

Κλείσιμο
Με αυτούς τους προβληματισμούς που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και εμμένοντας στη θέση της για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, θα συνέλθει την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος.

Όπως αναμένεται, στη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής των ιεραρχών, έπειτα απ' όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και εν όψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης