Νέο αίτημα από τους Τούρκους για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών

Νέο αίτημα από τους Τούρκους για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών

Η Άγκυρα δεν «άκουσε» με ικανοποίηση την ελληνική πρόταση για δίκη των «οκτώ» στην Αθήνα - Το νέο αίτημα μεταφράζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να διαβιβαστεί μέσα στις επόμενες μέρες

Νέο αίτημα από τους Τούρκους για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών
Παρά το ότι είναι ακόμα ζωντανός ο απόηχος από την σημερινή συνάντηση του Τούρκου υφυπουργού Δικαιοσύνης, Μπιλάλ Ουτσάρ, με τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε από τις τουρκικές δικαστικές αρχές νέο αίτημα, προκειμένου να εκδοθούν στη γείτονα χώρα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
           
Το αίτημα των τουρκικών αρχών δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στις ελληνικές δικαστικές αρχές (Εφετείο Αθηνών), καθώς μεταφράζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να διαβιβαστεί μέσα στις επόμενες μέρες.
             
Πάντως, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η Τουρκία δεν «ακούει» με ικανοποίηση την ελληνική πρόταση για δίκη των «8» στην Αθήνα, γι' αυτό και επανήλθε με νέο αίτημα έκδοσης, στο οποίο παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν νέα, άγνωστα στοιχεία.    
Κλείσιμο
           
Νομικοί σχολίαζαν αρνητικά την σημερινή εξέλιξη μετά το νέο αίτημα και μετά την συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για μεγάλο «φιάσκο» στην... έδρα του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης