Από «ικέτες» γινόμαστε οιονεί «όμηροι», δηλώνουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Από «ικέτες» γινόμαστε οιονεί «όμηροι», δηλώνουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Επαναλαμβάνουν ότι είναι αθώοι και ότι έχουν στοχοποιηθεί, «εξαιτίας μιας κακής συγκυρίας»- Λυπούνται που η περιπέτειά τους γίνεται αντικείμενο πολιτικών και διπλωματικών αντιπαραθέσεων σε Ελλάδα και Τουρκία

Φόβους ότι σταδιακά «καθίστανται από «ικέτες», οιονεί «όμηροι» εκφράζουν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, μέσω των δικηγόρων τους, Χρίστου Μυλωνόπουλου και Όμηρου Ζέλιου.

Σε δήλωσή τους στην «Καθημερινή», οι Τούρκοι στρατιωτικοί δηλώνουν ότι έχουν «κάθε διάθεση να δείξουν κατανόηση στη συνθετότητά του προβλήματος», αλλά και να συνεργαστούν με τις αρχές για να υπάρξει λύση στο αδιέξοδό τους. 

Επίσης, επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά ότι είναι αθώοι και ότι έχουν στοχοποιηθεί «εξαιτίας μιας κακής συγκυρίας». 

Αναλυτικά, στη δήλωσή τους στην «Καθημερινή» μέσω των συνηγόρων τους, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί αναφέρουν: 

«Η πρόσφατη απόφαση της εκ νέου κράτησης του ενός εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών είναι προφανώς παράνομη για πολλαπλούς λόγους, όπως άλλωστε και αυτή των υπολοίπων 7.

Παρά ταύτα και οι 8 έχουν κάθε διάθεση να δείξουν κατανόηση στη συνθετότητα του προβλήματός τους, καθώς και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί αυτοί και οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς όμως, διάφοροι φόβοι που είχαν εκφραστεί στο παρελθόν, φαίνεται να επιβεβαιώνονται, ιδιαιτέρως μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αφού σταδιακά καθίστανται από «ικέτες», οιονεί «όμηροι».

Επισημαίνουν, για μια ακόμα φορά, ότι είναι αθώοι -κάτι το οποίο άλλωστε έχει κριθεί παρεμπιπτόντως και από τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, ο οποίος τόνισε ότι οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν ήταν παντελώς αόριστες και αθεμελίωτες- ενώ επαναλαμβάνουν ότι έχουν στοχοποιηθεί εξαιτίας μιας κακής συγκυρίας και όχι βάσει στοιχείων.

Λυπούνται που η περιπέτειά τους γίνεται αντικείμενο πολιτικών και διπλωματικών αντιπαραθέσεων και στις δύο χώρες, παρά το γεγονός ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτές των υπολοίπων συναδέλφων τους Αξιωματικών του ΝΑΤΟ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη». 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ουκας

Μωρε χειροποδαρα θα πατε στην Τουρκια να σας περιποιηθει ο ερντογαν... Θελετε και άσυλο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γιατί δεν δηλώνουν Πακιστανοι, Αφγανοι, ή έστω γύφτοι, να πάρουν άσυλο, κοινωνικό μερισμα και να κάνουν ότι θέλουν ως ευπαθη κοινωνικη ομάδα.... Και αν τολμήσει κανείς και τους πειράξει... ΦΑΣΙΣΤΑΣ.....

ΧΑ

Δηλαδή να χαρίσουμε την ελευθερία σε 8 τούρκους για να τον πιούμε εμείς κάτι εκατομμύρια έλληνες. Ρε άντε στο διά....

ΒΛΑΞ

Τι λες ρε παπαρα, ουτε να εκφραστεις δεν μπορεις. Πες ξεκαθαρα μωρη τι εννοεις

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Τι κλαψουρίζετε; Να ήσασταν τίποτα Παλαιστίνιοι αγωνιστές της Χεζμπολλάχ ή της Ηαμάς, να σας δίναμε άσυλο αμέσως! Τώρα όμως; Τούρκοι που θέλατε να φάτε το Σουλτάνο μας; Να ευχαριστάτε που δε σας κάναμε φάλαγγα!

Η αριστερή ξεφτίλα

Δεν έχει πάτο η κατάντια τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης