Δόθηκε άσυλο στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και αφέθηκε ελεύθερος

Δόθηκε άσυλο στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και αφέθηκε ελεύθερος

Ο Τούρκος συγκυβερνήτης αποχώρησε με δάκρυα από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού - Πολύ σκληρό για την Τουρκία το σκεπτικό της Επιτροπής Ασύλου 

Απασφαλισμένη χειροβομβίδα κρατάει στα χέρια της η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν εισέλθει ο νέος χρόνος, καθώς χορηγήθηκε άσυλο και είναι ελεύθερος ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην πατρίδα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου  Ιουλίου στην γείτονα χώρα, ενώ αναμένονται οι απόφασης  και για τους υπόλοιπους επτά.
          
Η απόφαση αυτή, άλλα και οι αναμενόμενες άλλες επτά έχουν προκαλέσει πανικός στο Μαξίμου, που προσπαθεί από τη μία να μην γίνει γνωστή η επίμαχη απόφαση και από την άλλη αναζητά λύσεις για να την ανατρέψει.
          
Κλαίγοντας από χαρά και με τα δάκρυα να τρέχουν ασταμάτητα αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού που κρατείτο διοικητικά, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που είχε προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.
          
Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου  εξέδωσε απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη  του ελικοπτέρου, με ένα σκληρό σκεπτικό σε βάρος της γείτονας χώρας.
          
Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
          
Ακόμη, αναφέρει η απόφαση της επίμαχης Επιτροπής ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε  συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα».
          
Παράλληλα, υπογραμμίζεται  στην απόφαση ότι για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».
          
Η Κυβέρνηση αναζητά λύση και ήδη ετοιμάζεται πυρετώδης για καταθέσει άμεσα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου   στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
          
Πάντως, διοικητικοί δικαστές οι οποίοι για ευνόητους λόους κρατούν την  ανωνυμία τους,  μιλώντας στο ΘΕΜΑ, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι σε όποιες  δικονομικές και δικαστικές ενέργειες και εάν προβεί η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανατροπή της απόφασης αυτής, καθώς μάλιστα ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί επί του θέματος αυτού οριστικά και αμετάκλητα.
          
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε  τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία. Οι οκτώ Τούρκοι είχαν λάβει εντολή στις 15 Ιουλίου 2016 να πετάξουν μαζί με άλλα διασωστικά ελικόπτερα στην Κωνσταντινούπολη για να μεταφέρουν τραυματίες από «τρομοκρατική επίθεση». Όταν έφτασαν στον προορισμό τους δέχτηκαν πυρά και κατέφυγαν στο στρατόπεδο Τόπκουλε. Τα ξημερώματα, βλέποντας εικόνες λιντσαρίσματος στρατιωτικών, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Τουρκία και προσγειώνονται με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
          
Τέλος, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν  ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου οι  υπόλοιποι 7 Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ (116)

Αλληλεγγύη στους Δικτακτορες

Η αριστερά στηρίζει τους δικτακτορες και θα στείλει τους 8 στα βασανιστήρια των Τουρκικών κολαστηριων. Σίγουρα θα ρίξει πολύ κλάμα η Περιστερα. Μπορεί και να μη πάει στην επόμενη δεξίωση από το κλάμα.

test iq

Λοιπόν, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν - καλώς ή κακώς - ο επίσημος, αναγνωρισμένος ηγέτης της τον οποίο αποδέχονται και συναντούν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Εμείς λοιπόν δίνουμε άσυλο σε κάποιους που προσπάθησαν να ανατρέψουν μια κυβέρνηση επισήμου κράτους εκλεγμένη δημοκρατικα (στους τύπους τουλάχιστον). Θα συμφωνούσα με την απόφαση του δικαστηρίου αν θα κάναμε το ίδιο και σε κάποιους που προσπαθούσαν να ανατρέψουν την Μερκελ ή τον μακρόν με πραξικόπημα. Θα είχατε την ίδια γνώμη τότε;

Νικος

Εσύ το έκανες το τεστ; Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες; Το κύριο σημείο οπου κρίνονται όλα τα άσυλα του κόσμου είναι εαν υπάρχει ερώτημα οτι οι κατηγορούμενοι θα έχουν δίκαιη δική εαν εκδοθούν η εαν κινδυνευουν με βασανισμό ή και θάνατο. Αυτά με 5η Μέρκελ δεν κολλάνε πουθενά.

Πίσω στον πραγματικό κόσμο

Ο ερντογαν είναι δικτάτορας που φυλακίζει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους ακόμα και σε επίπεδο απλών πολιτών ενώ δίνει ασυλία στους εγκληματίες υποστηρικτές του . Κάνει και ο Μακρον τέτοια, καρανικουλη ;

Κώστας

Είναι τραγικό αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνισμός να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ένας προσκυνημένος ψευτοαριστερός και στο υπουργείο εθνικής άμυνας, ένας αποδεδειγμένα καραγκιόζης. Ο κύριος στα τέσσερα όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία ψήφιζε ΝΑΙ σε ΌΛΑ, όπως κάνει βέβαια και τώρα σαν κότα που είναι. Αύριο θα δούμε τι αμφίεση θα βάλει. Βρε Άθλιοι τους "τριακόσιους" τους έχει παίξει η τηλεόραση 30 φορές πότε θα μάθετε κάτι από αυτούς;

kostas

Μη βιάζεστε να σχολιάσετε, η κυβέρνηση(!) μας κατέθεσε έφεση ανάκλησης της απόφασης. Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που ντρέπομαι που 'μαι Έλληνας. Η πρώτη ήταν όταν πουλήσαμε την Κύπρο το 1974. Ήμουν αξιωματικός υπηρεσίας τη μαύρη νύχτα της 19άτης Ιουλίου 74 και προτιμούσα να πεθάνω παρά να παρακολουθώ αμέτοχος την προδοσία. Το ίδιο αισθάνομαι από τη στιγμή που άκουσα την τραγική είδηση της παρέμβασης της άθλιας κυβέρνησης της χώρας. Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες γράφουν στα αρχ.... τους τον ψευτοσουλτάνο και μόνο εμείς καθόμαστε στα τέσσερα σαν κότες για να μην μας ξύσουν τα αρχ.... οι Ούνοι.

Αιγαιο

Η αποφαση της Ελληνικης Δικαιοσυνης ειναι αντιθετη με τις επιθυμιες του Ερντογαν και του ...Τσιπρα. Ηδη εκανε ...ενσταση η ...Ελληνικη κυβέρνηση!!

νεοτερα

Η ελληνικη κυβερνηση υπεβαλε αιτημα ακυρωσης της αποφασεως χορηγησης ασυλου. Μολις ειπωθηκε σε δελτιο ειδησεων

Δεξιός

Εδώ η δικαιοσύνη άφησε ελεύθερους τους δικούς μας χουντικούς, στους Τούρκους θα κολλήσει...

aman

τωρα,σαν τριτος,να κανω μια πλακιτσα η θα μου καταραστει το ονομα και θα ξυπνησω καμμια νυχτα με την μοσαντ πανω απο το κεφαλι μου?....πως λενε στα εβραικα ενα καλαμπουρι καναμε, βρε παιδια! ...καποιος?...

Βασικα

Τον Τουρκο βρισκουν καποιο λογο και τον ξαναπιανουν η χανεται.Η αποφαση ομως μενει και σημαινει οτι ολοι οσοι ερχοντε απο Τουρκια δεν πρεπει να γυρισουν πισω.Αυτο λεει το σκευτικο........της ανεξαρτητης δικαιοσυνης.Ας γελασω.

Μαλιστα

Για οσους χαιροντε για την αποφαση.....αν δεχτουμε το σκευτικο της.Δεν μπορουμε να γυρισουμε κανεναν πισω στην Τουρκια λογω αυτου.Ξερετε τι σημαινει αυτο?

Μην μπερδεύεσαι

Τους στρατιωτικούς αυτούς είναι γνωστό ότι τους καταζητεί ο Σουλτάνος για "τα περαιτέρω". Τις ορδές "προσφύγων" δεν τις αναζητεί ούτε η μάνα τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

viasmos

Φέρεται σε ένα χορό τις απόκριες να έκανε… “εξομολόγηση” σε μια ανήλικη μαθήτριά του, λέγοντάς της ότι την αγαπάει «όχι μόνο σαν πατέρας, αλλά και ερωτικά» - Υποστήριξε ότι τη μετέφερε από μία καφετέρια του χωριού στο σπίτι της και αυτή από μόνη της τον φίλησε στο μάγουλο για να τον καληνυχτίσει