Πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος: Άδεια φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιούς

Πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος: Άδεια φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιούς

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις «άδεια φαρμακείου χορηγείται: Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού και σε συνεταιρισμούς - Φαρμακοποιοί: Δεν θα επιτρέψουμε ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες 

Το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στην Βουλή για να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες αύριο.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις: «άδεια φαρμακείου χορηγείται:

-         Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού

-         Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού

-         Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου Περιφερειάρχη. Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας. Με προεδρικό διάταγμα έπειτα από πρόταση του υπουργού Υγείας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής πλην ανωνύμου εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με κοινή Υπουργική Απόφαση τον Μάιο του 2016 επιχειρησε να χορηγήσει άδειες φαρμακείων και σε ιδιώτες, υπό την προϋπόθεση ότι το φαρμακείο θα έχει τη μορφή ΕΠΕ και θα υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός με μερίδιο 20% ωστόσο η απόφαση ακυρώθηκε από το ΣτΕ τον περασμένο Ιούλιο.


Δείτε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (285)

wiravenger

Μπράβο νεοέλληνα. Η γελοία ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ σου, έπρεπε να φέρει το τσίρκο των ΣΥΡΙΖΝΕΛ στην εξουσία για να υπογράψει "στα τέσσερα" όλα τα αυτονόητα πράγματα, επειδή τρέμει μή χάσει την καρέκλα. Τους ελάχιστους που εδώ και χρόνια φώναζαν άδικα για πλήρες άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, τους "μαύρισες" και τους κατηγόρησες ως "γερμανοτσολιάδες" και "υποτακτικούς της Μέρκελ". Δυστυχώς θα περάσουν δεκαετίες μέχρι αυτή η "χώρα" να σοβαρευτεί.

σας άξιζε εκατό τοις εκατό

Χαίρομαι γιατί τόσα χρόνια μας είχατε πρήξει τα συκώτια με την σταλινοπροπαγάνδα

Google "φορολογική δήλωση Λουράντου"

φάγανε, φάγανε, φάγανε...

Χρήστος

Φαρμακεία ταξί και πράσινα άλογα,απελευθέρωσε τη φούντα ρε να ανοίξουν μερικά μαγαζιά να πάρεις όλο το τουρισμό απο Ευρώπη. Έτσι κι αλλιώς όλοι τη πίνουν και τώρα,κάντη νόμιμη να κονομάς κιόλας απο τους φόρους,την κρατάς μαύρη και κονομούν οι λίγοι,free founda λέμε.

Λυσσασμένος

Έχετε λυσσάξει όλοι σας με τους φαρμακοποιούς. Για παράδειγμα, οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες, οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι πολιτικοί, γιατί αυτοί να κληροδοτούν τα επαγγέλματά τους στα παιδιά τους; Τα δικά μας τα παιδιά να ξενιτεύονται στο εξωτερικό, έχοντας εμείς φτιάξει με κόπο και με μόχθο μια πελατεία και για την οποία, αρκετές φορές, έχουμε ζημιώσει την τσέπη μας;

Syriza forever

Και ποιος σας ειπε οτι δεν θα ανοιξουν και τα υπολοιπα επαγγελματα που αναφερεις; Ολα θα παρουν σειρα γιατι η αριστερα και ο ηγετης μας ο Αλεξης ειπε οτι θα επανιδρυσει το κρατος και δεν αστευεται σαν κατι σαμαροβενιζελους που αφησαν τους μπαταχτσηδες να μην πληρωνουν τα δανεια και τις τραπεζες να καταρρεουν.

MARON

Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να ανοίξουν φαρμακεία στα super market, όπως στην Αμερική (WALMART, CVS, COSTCO...). Έχουν ωράρια 7 το πρωί με 9 το βραδυ, δουλεύουν Σάββατα και Κυριακές και οι υπάλληλοι είναι φαρμακοποιοί. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο μονοπωλιακός χαρακτήρας του επαγγέλματος και το γεγονός ότι τα παιδιά τών φαρμακοποιών είχαν εξασφαλισμένο εισόδημα από τους γονείς τους,όπως και οι συμβολαιογράφοι, ενώ ένας νέος φαρμακοποιός έπρεπε να χρεωθεί μέχρι τα μπουνια για να βρει μια άδεια (αν έβρισκε βεβαια) και να την αγοράσει. Κλασσική Ελληνική κατάσταση,όπως με τις άδειες ταξί,φορτηγών,τα ΚΤΕΛ και όλα τα κλειστά επαγγέλματα που είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, θα ανοίξουν, αλλιώς ...τρόικα καλεί Αλέξη.

Χ

Κοιτα τώρα να δείς τι γίνετε:Ο Αλέξης θα τ'αλλάξει όλα.Γιατί είναι αριστερά.Η αριστερα στην Ελλάδα έχει το αλάθητο.Οσο δεν υπάρχει αντίδραση τους συμφέρει.Θα αλλάξουν όσα περισσότερα προλάβουν.Οταν υπάρξει αληθινή αντίδραση,θα μας σερβίρουν τον νέο 'εθνικό σωτήρα',Κούλη!Στο μεταξύ επειδή ο Ελληνας είναι λίγο απ'όλα,λίγο κομπλεξικός,λίγο κολλημένος,λίγο έτσι,λίγο γιουβέτσι,λίγο ο λαος δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά(αλλά τον παίρνει απ'την αριστερά μετα χαρας,χωρίς αντίδραση,λέει μάλιστα και ευχαριστώ!)τον Κούλη δεν το κόβω να αντέχει για πολύ,παρόλο που και αυτός θα βαδίσει στον ίδιο ακριβώς δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ,ο Σαμαράς,οι Σαμαροβενιζελοι και τώρα ο Αλέξης.Γι'αυτό με συνοπτικές διαδικασίες επιλέχθηκε Η Φώφη.Ιστορικό όνομα,άφθαρτο(γιατί δεν πρόλαβε να φθαρεί),γυναικεία παρουσία,εμφάνιση μέσης Ελληνίδας και κεντροαριστερα.Μόλις μπει στο καλούπι,ο Κούλης θα πάρει πόδι.Α!Εννοειτε πως η αριστερα θα γίνει μπ@ρδέλλο,ο Αλέξης θα πάει σπιτάκι του και θα εμφανιστεί ξαφνικά ένας νέος 'επαναστάτης'.Ο οποίος θα αντικαταστήσει τη Φώφη.Αντε σας κάλυψα για μια 15ετία.Μετά βλέπουμε.Αυτή θα είναι για πολλά πολλά χρόνια η πολιτική της Ελλάδας μάγκες μου.Θα γινετε Ρουμανο Βουλγαρια φάση.Θα σας φέρουν εργοστάσια,πολυεθνικές,θα σας λένε για ανάπτυξη,θα έχετε ολοι δουλειές.Με 200ευρώ το μήνα.Κανένα δικαίωμα,καμιά ελπίδα.

Ετσιιιι

Τα είπες όλα φίλε!οι Έλληνες δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τριγύρω τους την κατάσταση που επικρατεί στις βαλκανικές χώρες για να δει ποιο είναι το μέλλον του!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ''SHOP IN A SHOP'' ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΝΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟΤΡΙΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

Αγύριγο κεφάλι

Φάρμακα ΟΛΟ το 24ωρο από τα Super Markets ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ κατά 25%!..________Με καθαρό κέρδος 30% το ...δουλεύουν το ..."μαλλί" οι Λιανοπωλητές ΦαρμακΕΜΠΟΡΟΙ, ενώ τα Super Markets ...AΡΚΟΥΝΤΑΙ και στο 5% και ίσως και στο 3%!..

ios

Λουραντο που κρυβεσαι????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης