Φαρμακοποιοί: Δεν θα επιτρέψουμε ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες

Φαρμακοποιοί: Δεν θα επιτρέψουμε ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες

Αντιδρούν στην τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή 

Αμεση ήταν η αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στο ποιοι μπορούν να παίρνουν άδεια λειτουργείας φαρμακείου. 

Η αντίδραση εκδηλώθηκε με τον πρόεδρο του Κυριάκο Θεοδοσιάδη, να καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που όπως αναφέρει, «προ εξαμήνου έκρινε το ποιος δικαιούται να ιδρύσει φαρμακείο με συντριπτική πλειοψηφία (20-2)» και η οποία, «συμπίπτει με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Κ. Θεοδοσιάδης ξεκαθαρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες. Όποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς. απλώς θα χάσει τα χρήματα του», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

wiravenger

Πλήρης απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων ΑΜΕΣΑ. Άντε μπράβο, γιατί αρκετή ήταν η μάσα των "κλειστών" συντεχνιών για δεκαετίες.

Περαστικός

Ειρήνη υμίν αδέλφια ,ποιος ξέρει να μας πει τι γίνεται στο εξωτερικό;;Αμερική ας πούμε Γερμανία;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

...

Εγω ψαχνω ηδη σημειο να ανοιξω φαρμακειο και ας ερθουν οι φαρμακοτριφτες να με εμποδισουν

George Kaz

κάθε φαρμακείο και ένα εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ.... έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

TEO

ΈΧΕΙΣ ΑΠΌΛΥΤΟ ΔΊΚΙΟ. ΑΥΤΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΕΓΆΛΗ ΕΥΘΎΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ. ΑΣ ΦΑΝΕ ΤΏΡΑ ΤΗ ΠΑΤΆΤΑ

Πάνος

Πες τε αλεύρι, ο φίλος σας ο Αλέξης σας γυρεύει. Τελικά οι Έλληνες κομμουνιστές αποδείχθηκε ο,τι δεν γνώριζαν τίποτα απο τις πρακτικές του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Τσο Ρε

Αρκετα φαγατε με το κλειστο επαγγελμα σας. Ελευθερη αγορα εχουμε θελουμε δεν θελουμε.

Παρατηρητης

Ανοίξτε τα κλειστά επαγγέλματα! Ας τελειώσουμε με φαρμακοποιούς,ταξιτζήδες,φορτηγατζήδες,συμβολαιογράφους,κτλ.

Θεός

Κοίτα συμφωνώ με τα υπόλοιπα. Πλέον οι φαρμακοποιοί απλά πωλούν, δεν παρασκευάζουν φάρμακα όπως παλιά για να υφίσταται περιορισμός στα φάρμακα. Συμβολαιογράφοι ρε φίλε πώς θα ανοίξει; Θα γράφει συμβόλαιο ο κάθε ένας χωρίς γνώση των νόμων; Εδώ τους δικηγόρους και βλέπω να ζορίζονται με τα συμβολαιογραφικά. Εντάξει είπαμε κάποια επαγγέλματα δεν ανοίγουν όσον αφορά την άσκησή τους (συμβολαιογράφοι, δικαστές, ιατροί, μηχανικοί), αλλά σίγουρα πρέπει να σταματήσει η επιβολή κάποιων παράλογων αμοιβών (όπως πχ με τους δικηγόρους που ο νόμος σε στέλνει υποχρεωτικά σε αυτούς για πράγματα που δεν τους χρειάζεσαι απαραίτητα και αυτοί σε γδέρνουν).

εχουν δικιο

οι φαρμακοποιοί.Το δικαίωμα ίδρυσης φαρμακείων από ιδιώτες θα μετατρέψει τους επιστήμονες φαρμακοποιούς που λιωσανε στο διάβασμα και φτησανε αίμα να πάρουν πτυχίο σε ζητιάνους χαμηλόμισθους μιζερους υπαλληλακους ακόμη και θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης δηλαδή αν (( κάτσει )) η φαρμακοποιός στον γέρο αφεντικό ιδιοκτήτη η ο φαρμακοποιός στη γρια αφεντικινα ιδιοκτήτρια θα προσλαμβάνεται και για να μην τους πληρώνουν κανονικα θα τους παίρνουν τη σφραγίδα εκβιαστικά και θα τη χρησιμοποιούν ένα κάρο άσχετοι και ο φαρμακοπιος θα ειναι ωρομισθιος και θα παιρνει ψίχουλα ,όπως ακριβώς εκμεταλλεύονται μερικά τεχνικα ιδιωτικά γραφεία ανέργους πολιτικούς μηχανικούς ,ξαδελφου μου του δίναν δεκα ευρω τη βδομάδα.Ηδη ο κλάδος βρίσκεται σε τεράστια κρίση έχουν κλείσει πολλά φαρμακεία και αυτό είναι η χαριστική βολή.Ο φαρμακοποιός έχει προσωπική σχέση με τον πελάτη και θα κάνει τα αδύνατα δυνατα να του εξασφαλίσει το φάρμακο που θέλει και πρέπει να πάρει για να μην τον χάσει από πελάτη ενώ ο ιδιώτης θα δώσει όλο το εμπόρευμα και απόθεμα στους τύπους που γυρνάνε με μαύρους χαρτοφύλακες και αγοράζουν οσο όσο το καλο Ελληνικό φαρμακο που είναι περιζήτητο στο εξωτερικό για να βγάλει περισσότερα κέρδη και στον Έλληνα ασθενή θα πασσαρει κινεζικα φτηνογενοσημμα αλεύρι κοπανιστο.Ηδη υπάρχουν πάρα πολλά ιδιωτικά φαρμακεία με την γνώση και ανοχή των φαρμακευτικών συλλόγων ,ίσως γιατί πληρώνουν εισφορές;Όπως οι υπομηχανικοι που βγάζουν άδειες οικοδομής καιτρωνε το ψωμί των πολιτικων μηχανικων αλλα τους θέλουν οι πολιτικοί μηχανικοί γιατί πληρώνουν εισφορές στο τσμεδε;Τα ιδιωτικά αυτά φαρμακεία λειτουργούν ως φαρμακαποθηκες απο φαρμακοποιούς που έχουν σπουδάσει αλλα ειτε δεν πήραν πτυχίο ,είτε πήραν πτυχίο από εξωτερικό αλλά δεν το έχουν αναγνωρίσει εδώ και δεν έχουν αδεια ασκήσεως επαγγέλματος αλλά την έχουν βρει την πατέντα και εκτελούν συνταγές κανονικα.Ηδη λοιπόν υπήρχε αυτή η ανοιχτη κερκόπορτα και ανοιχτες κερκόπορτες ως γνωστόν οδηγούν σε αλωση...

Θεός

Η αλήθεια είναι ότι το επάγγελμα του φαρμακοπειού θα εξαφανιστεί αφού μόνο τους πωλητές φαρμάκων κάνουν πλέον. Σύντομα δεν θα υπάρχει δικαιολογία για νέα παιδιά να φοιτούν σε τέτοια τμήματα και να περιμένουν όχι μόνο αποκατάσταση επαγγελματική αλλά και κοινωνική αναγνώριση. Παλιά είχε χρησιμότητα αφού παρασκευάζανε κάποια φάρμακα στα φαρμακεία, αλλά πλέον δεν γίνεται αυτό. Όσον αφορά την χρησιμότητά τους ερευνητικά στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, είναι γνωστό ότι δεν έχουν μεγάλη συμβολή (μηδέν θα έλεγα). Μεγαλύτερη έχουν οι ιατροί και τα εξειδικευμένα επαγγέλματα με περισσότερες και ποιοτικότερες γνώσεις στο αντικείμενο όπως, χημικοί, χημικοί μηχανικοί, βιοχημικοί, φαρμακευτικοί μηχανικοί (medicine engineering). Όπως ο παπουτσής έτσι και ο φαρμακοπειός είναι ένα επάγγελμα με απαξιωμένες γνώσεις για την εποχή μας και ανήκει στην ιστορία...

Dr.

Είναι λογικό. Ο κάθε φαρμακοποιός θέλει να έχει το δικό του μαγαζί, και τα μεγάλα κέρδη του να τα βάζει στην τσέπη του. Γιατί να θέλει να είναι υπάλληλος στο μαγαζί κάποιου άλλου, και να παίρνει τρεις κι εξήντα;

Λουράντοι ενωμένοι

Σας έχουμε χεσμένοι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης