Δίνουν κρατική γη σε 1.500 πρόσφυγες

Δίνουν κρατική γη σε 1.500 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση στοχεύει να κάνει αγρότες μετανάστες προερχόμενους από εμπόλεμες περιοχές - Την ίδια ώρα αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά

Στην επόμενη φάση, αυτή της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, περνάνε η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη διαφαινόμενη εκτόνωση των μεγάλων προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα. 

Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δίνει μάχη, καθώς κινδυνεύει με απώλεια έως και του 20% των συνολικών πόρων που η Ε.Ε. της παρέχει λόγω της μετακύλισης των προσφυγικών ρευμάτων προς την Ιταλία και την Ισπανία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει εκτεταμένο πρόγραμμα εκμάθησης δεξιοτήτων και παροχής εργασίας για τους
πρόσφυγες

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες εντατική είναι η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό την παροχή προς τους δοκιμαζόμενους μετανάστες βασικών γνώσεων επικοινωνίας και κατόπιν επαγγελματικών δεξιοτήτων, κυρίως, στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μελετά την προοπτική παραχώρησης γης αρχικά σε 1.000 έως 1.500 πρόσφυγες για να απασχοληθούν με τις καλλιέργειες. Αν και ακόμα το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα, ο προσανατολισμός του είναι οι πρόσφυγες, κυρίως από εμπόλεμες περιοχές, να απασχοληθούν άμεσα ώστε να μην αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο και να μην εκτραπούν προς παράνομες ή παραβατικές ενέργειες.

Η απόκτηση δεξιοτήτων αποτελεί σημαντικό στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν, η οποία επιδιώκει την προώθηση πολιτικών ενσωμάτωσης ενδεχομένως και με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Σκέψεις των ιθυνόντων είναι να υπάρξουν περιοχές στη Μακεδονία ή τη Βοιωτία όπου θα μπορέσουν να απασχοληθούν οι πρόσφυγες-καλλιεργητές, όμως η κυβέρνηση δεν μένει μόνο σε αυτόν τον σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, ήδη οι αρμόδιες ομάδες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι σε επικοινωνία με συνδικάτα, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΣΕΕ, ακόμα και τους βιομηχάνους, με στόχο να οργανώσουν προγράμματα απασχόλησης των μεταναστών. 

Μέσα στο φθινόπωρο, μάλιστα, θα προωθηθεί η αναλυτική καταγραφή των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας χιλιάδων προσφύγων (σ.σ.: θα δημιουργηθούν ειδικά data και φάκελοι ανά περίπτωση) ώστε με τρόπο συντεταγμένο να εισέλθουν, όπως μας αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στην εγχώρια αγορά εργασίας και κυρίως σε χαμηλής έντασης εργασίες, όπως οι αγροτικές. Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να τρέξει το ίδιο και όχι το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας αυτά τα προγράμματα, όμως εδώ είναι που ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος, όπως μας λένε πηγές της ΓΣΕΕ. Να υπάρξει δηλαδή ένα σχέδιο αποκατάστασης των προσφύγων, δίχως όμως μέριμνες ως προς την πάταξη της ενδεχόμενης μαύρης, εκ μέρους τους, εργασίας. Κι αυτό σε μια περίοδο σύνθετη και κρίσιμη για την Ελλάδα, με τους δείκτες ανεργίας στα ύψη. 

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει ειδική επικοινωνιακή διαχείριση ως προς την παροχή τόσο αυτών των βοηθειών όσο και εκτάσεων γης. Στόχος, επίσης, είναι μετά την παροχή χρημάτων για στέγαση και σίτιση εκτός καταυλισμών για τους πρόσφυγες να υπάρξει και συζήτηση για τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας μέσα από ειδικές κάρτες, ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα της ασφαλιστικής τους κάλυψης παρότι οδηγούνται σταδιακά στην αγορά εργασίας, έστω και μέσω προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα.

Μάχη για τα κονδύλια

Την ίδια στιγμή, βάσει ευρωπαϊκών πηγών μας στην Ε.Ε. ορατός είναι ο κίνδυνος απώλειας έως και 20% των συνολικών ευρωπαϊκών πόρων που η Ελλάδα περιμένει για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων που ήδη μένουν στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα χειροτερεύσει αυτόματα το ήδη υποβαθμισμένο επίπεδο διαμονής των προσφύγων στην Ελλάδα και θα ανατρέψει σειρά προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνία μας. 

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας ήδη παλεύει προς την κατεύθυνση να αποτρέψει μια τέτοια προοπτική, όμως λειτουργεί αρνητικά το δεδομένο της μη αξιοποίησης ήδη υπαρχόντων πόρων λόγω της ελληνικής ολιγωρίας και γραφειοκρατίας. 

Ενα άλλο αρνητικό δεδομένο είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα δεν έχει μαζί της τους παραδοσιακούς συμμάχους της στην προσφυγική κρίση, τις χώρες δηλαδή του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες διεκδικούν αυτά τα χρήματα από την πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε ότι η διακοπή των μεγάλων προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα οδήγησε σε νέους δρόμους τους πρόσφυγες τόσο από τη Συρία όσο και από τη Λιβύη. 

Ετσι, μπορεί ο δρόμος του Ανατολικού Αιγαίου να έχει κλείσει εν μέρει, όμως αυτός της Μεσογείου οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στις νότιες ακτές της Ιταλίας και της Ισπανίας. Οπως αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» καλά ενημερωμένες πηγές, όλα θα κριθούν πλέον μέχρι τον Οκτώβριο, ωστόσο οι πιέσεις από τη Ρώμη και τη Μαδρίτη είναι τόσο ισχυρές που οι Βρυξέλλες δύσκολα θα αρνηθούν νέα βοήθεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

ΣΧΟΛΙΑ (390)

χα

Ειμαι τωρα στην αποβάθρα του μετρο του αεροδρομίου, μαζι μου κατέβαιναν δυο ζευγάρια Άραβες τρογοντας πατατάκια καπνίζοντας και μη βγάζοντας εισητιριο. Ναι ίσως το κανουν και ντόπιοι. Αλλα γιατί να το κάνει κ άλλος ένας????

mm

Μονο τις αδερφες τους θα κάνουμε ελληνιδες μετα από πολυ σεξ!! Οι άντρες ευνουχισμό και στα χαρέμια μας. Συντομα κουφαλες

Επενδυτής

Πιστεύεται ότι είναι ικανοί για αγροτική εργασία; Στην Γερμανία πάντως απαιτούν ένα μεγάλο σπίτι ένα καλό αυτοκίνητο και από δουλειά μόνο θέση διευθυντή

#

Αναρωτιέμαι...μέχρι τώρα μπορούμε να γράφουμε εδώ, αλλά ως πότε; Η διαπλοκή του Μπομπολα, Λαμπράκη, Ψυχάρη κλπ κόστισε περίπου 1 δις χρέος στις τσέπες μου. Αυτοί συνεχίζουν να ζουν καλά. Στερούμαι εγώ ο φορολογούμενος. Στο στόχαστρο όμως της επικαιρότητας είναι και το Πρώτο Θέμα. Όπου σημαδεύει κανείς.Το γλοιώδες της υπόθεσης, είναι πως πρωτοστατούν κάποιοι της ενημέρωσης όπως ο πληρωμένος από τα βοσκοτόπια Μπαξεβάνης. Στο στόχαστρο είναι και ο Σκάι. Να ακούγεται μόνο η αντικειμενική αυγή; Η λίστα έχει συνέχεια. Την άποψή μου γράφω, δεν έχω ούτε συμφέροντα, ούτε κέρδος. Στραγγαλίζουν την δημοκρατία στην χώρα μου όμως καθημερινά. Δεν διαστάζουν μπροστά σε τίποτε για τις ιδεοληψίες τους. Και είχα κάποιες αμφιβολίες αρχικά για την εγκυρότητα αυτού εδώ του άρθρου. Όμως μεταξύ άλλων ως τώρα. Διαγραφές δημοσιογράφων Χειραγώγηση ΜΜΕ, με το πέπλο εσόδων από τις άδειες. Για το δις ούτε λέξη. Χειραγώγηση δικαιοσύνης. Μόνο π.χ τα μεταφορικά της θα λαμβάνει η Θάνου... Αυταρχικές και καθεστωτικές αλλαγές στην παιδεία. Η σημαία ήταν μόνο η αρχή.Ήταν και δόλωμα για τους μηδενιστές έλληνες ψηφοφόρους. Προσλήψεις ημετέρων. Έτσι στήνεται ο κρατισμός. Ευτυχώς που το σόι του Παππά, δεν εμφάνισε και παππού ακόμη. Στήριξη διδακτόρων, όπως Κάστρο και Μαδούρο. Ακόμη και εγκλήματα αρνούνται να αναγνωρίσουν μαζί με όλη την άλλη ευρώπη, το αυτονόητο. Ο Χρουστσώφ το έκανε από το 1951.

Αγύριγο κεφάλι

ΕΥΓΕ στην Κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ γιά την ΕΞΥΠΝΗ και ΩΦΕΛΙΜΗ γιά την Ελλάδα απόφαση της αυτή.______________Οι Έλληνες ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ!__________Και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ψάχνουν να βρουν αν είναι "γνήσιοι" απόγονοι του ... Λεωνίδα του Σπαρτιάτη!..__________Ποιοί; ___________Οι Ουραγκοτάγκοι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ!..

ΛΟΚΡΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΚUNTA KINTE, ΨΟΦΑΤΕ ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΕΣ ... Η ΣΙΩΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ

ΜΕΓΑΛΕ Η ΣΙΩΝ

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΗΔΗ. ΚΟΝΤΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ Π...Ο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Πραγματικά, έχουμε φτάσει ....

σε τέτοιο σημείο σήψης, που μπορεί να εισβάλλουν οι Τούρκοι στα νησιά μας και να μην ασχοληθούμε καν. Η ''κυβέρνηση'' σίγουρα δεν θα ασχοληθεί. Αυτή κάνει τη δουλειά της. Εμείς τι κάνουμε ? Ενας Ελληνας μωρέ υπάρχει να βγεί μπροστα ? Ενας.

βαγγος

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩς ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ!!

Αγύριγο κεφάλι

Σε ΟΛΑ οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ τρώτε κατραμπακιές!..__________Δεν προλαβαίνετε να τις μετράτε!____Μόνοι σας και γραφικοί μείνατε!..

Ποτε θα γινετε Ευρωπαιοι τελικα;

Εσεις οι δωδεκαθειστες Ελληναραδες με το καθαρο DNA, αλλα τη μαυριδερη φατσα και τριχα στη πλατη, θελετε να ειστε στην Ευρωπη, αλλα τη πολιτικη συμπονοιας των Ευρωπαιων δεν την εγκρινετε. Χοροπηδατε σαν μανιακοι ουρακοταγκοι οταν βλεπετε προσφυγες να πατουν με ανακουφιση τη στερια. Ευτυχως που ολα τα κομματα της Βουλης στηριζουν την Αριστερα στο Μεταναστευτικο και δεν παρασυρονται απο μια μικρη μοιοψηφια φασιστων.

@

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΧΑΣΑΝ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mana01

«Είναι φοβερό αυτό που ζω, να μην το ζήσει καμία μάνα - Μου έχουν σκοτώσει όλα τα συναισθήματα, την καρδιά μου και την ψυχή μου, το μυαλό μου, όλα τα πήρανε» τονίζει σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα


5