«Έκρηξη» στις αφίξεις μεταναστών από Τουρκία: 633 το τελευταίο τριήμερο

«Έκρηξη» στις αφίξεις μεταναστών από Τουρκία: 633 το τελευταίο τριήμερο

Μόνο οι 250 από αυτούς έφτασαν, σήμερα, Δευτέρα - «Ασφυκτιούν» Χίος, Σάμος και Λέσβος - Αυξημένη δραστηριότητα διακινητών και στην ελληνοτουρκική μεθόριο

«Έκρηξη» στις αφίξεις μεταναστών από Τουρκία: 633 το τελευταίο τριήμερο
«Έκρηξη» αφίξεων προσφύγων
και
μεταναστών καταγράφεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και το πρωί της Δευτέρας καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις κινήσεις των διακινητών. 

Κλείσιμο
Συνολικά πέρασαν 633 άτομα, από τα οποία 147 στη Λέσβο, 256 στη Χίο και 230 στη Σάμο. Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι 250 από αυτούς πέρασαν στη Χίο και στη Σάμο το πρωί της Δευτέρας.

Εντωμεταξύ το Σαββάτο μεταφέρθηκαν με πλοίο του Λιμενικού Σώματος για καταγραφή στη Χίο, 51 πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό συνέβη, λόγω του μεγάλου αριθμού των φιλοξενουμένων στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης στη Σάμο, όπου ζουν με υποδομές για 700 άτομα περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος στη Χίο, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι, προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που έχουν και σε δεύτερο βαθμό απορριπτική απόφαση για το άσυλο. Σε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου 15 άτομα εκ των οποίων δύο Αλγερινοί και ένας Αιγύπτιος κρατήθηκαν για να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Έρχονται και από την ξηρά

Την ίδια ώρα καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα και στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς την Κυριακή στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Σερρών (περιοχή Λητής) και στην Εγνατία Οδό (Κόμβος Δερβενίου) εντοπίστηκαν 53 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και 24 ανήλικοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία η ομάδα αυτή των μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν πληρώσει 2.000 ευρώ έκαστος στους διακινητές, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, λίγες ώρες νωρίτερα, από την ελληνοτουρκική μεθόριο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης