Έψαχναν 7 χρόνια τον βουλευτή με την Porsche!

Έψαχναν 7 χρόνια τον βουλευτή με την Porsche!

Η απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καβαδέλλα, γνωστό και ως «ο βουλευτής με την Porsche», καθώς συνήθιζε να πηγαίνει στο Κοινοβούλιο με το διθέσιο κάμπριο και να το παρκάρει δίπλα στα υπηρεσιακά οχήματα

Έψαχναν 7 χρόνια τον βουλευτή με την Porsche!
Τον έψαχναν από το 2010 για να του επιδώσουν αμετάκλητη δικαστική απόφαση να καταβάλει χρηματική αποζημίωση και τελικά τον εντόπισαν πριν από λίγους μήνες στη Βουλή μετά την εκλογή του ως βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων. Πρόκειται για τον Δημήτρη Καβαδέλλα, γνωστό και ως «ο βουλευτής με την Porsche», καθώς συνήθιζε να πηγαίνει στο Κοινοβούλιο με το διθέσιο κάμπριο και να το παρκάρει δίπλα στα υπηρεσιακά οχήματα. 

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι αν και η απόφαση είναι αμετάκλητη και θα έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα, παραμένει ανεκτέλεστη αφού ο Δ. Καβαδέλλας δεν πληρώνει, ενώ δεν μπορεί να γίνει ούτε κατάσχεση του μισθού του, καθώς, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους απλούς πολίτες, η βουλευτική αποζημίωση δεν κατάσχεται. Ετσι, αν και έχει λάβει μόνο ως βουλευτική αποζημίωση περισσότερα από 300.000 ευρώ, δεν καταβάλλει ούτε σεντ από το πρόστιμο των 22.000 ευρώ που του επέβαλλε το δικαστήριο. 

Πλέον, η υπόθεση έχει παγώσει και κανένας δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να δοθούν αυτά τα χρήματα, αφού ο Δημήτρης Καβαδέλλας δεν φέρεται να διαθέτει προσωπική περιουσία και έτσι είναι αποκλειστικά στο χέρι του να αποφασίσει να καλύψει το χρέος που έχει επιβάλλει αμετάκλητα το δικαστήριο. 

Κλείσιμο
«Το γραφείο μας έχει χειριστεί την υπόθεση. Η απόφαση αυτή είναι ανεκτέλεστη και ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση σε βουλευτική αποζημίωση. Δεν μπορεί να εκτελεστεί απόφαση από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωπική περιουσία του οφειλέτη αφενός και αφετέρου πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος είναι εξαφανισμένος», επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Ευάγγελος Ζερβέας, δικηγόρος του επιχειρηματία που κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή ισχυριζόμενος ότι τον εξαπάτησε αποσπώντας του χρήματα για ένα σκάφος που ο Καβαδέλλας είχε δεσμευτεί ότι θα ναυπηγήσει. 

Εξαφανισμένος για επτά ολόκληρα χρόνια 


Η ιστορία που αναδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την προχειρότητα, τη γραφειοκρατία και την αμέλεια που κυριαρχούν στο αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο χρονολογείται από το 2002. Τότε που ο νυν βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβάδελας, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη άτομα κατείχαν τη ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση με την επωνυμία Ατλάντικ, έρχεται σε επαφή μέσω ενός κοινού γνωστού με τον ενάγοντα Γεώργιο Ταμπουρέα και υπογράφουν μια σύμβαση για τη ναυπήγηση ενός επαγγελματικού ιστιοπλοϊκού σκάφους συνολικής αξίας 328.000 ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Ταμπουρέας του έδωσε ως προκαταβολή 5.000 ευρώ, δύο επιταγές 13.000 ευρώ και επτά μεταχρονολογημένες επιταγές συνολικού ποσού 101.000 ευρώ. Ολα αυτά με την προϋπόθεση ότι η ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δικόγραφο, «θα εξέδιδε στο όνομα του ενάγοντος τραπεζικό δάνειο αντίστοιχου ποσού, από το οποίο θα πληρώνονταν οι επιταγές, διαφορετικά είχε την υποχρέωση να επιστρέψει τις επιταγές και το παραπάνω ποσό της προκαταβολής. Ωστόσο, οι εναγόμενοι αθετώντας τις συμβατικές υποχρεώσεις τους, καθώς εξαρχής είχαν σκοπό να αποσπάσουν χρήματα και επιταγές από τον ενάγοντα, γνωρίζοντας ότι ούτε ήταν εφικτή η έγκριση δανείου για λογαριασμό του τελευταίου αλλά και ούτε ή με άλλον τρόπο ναυπήγηση του παραπάνω σκάφους, μεταβίβασαν τις προαναφερόμενες επιταγές σε τρίτα πρόσωπα, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να σφραγιστούν και να εγγραφεί το όνομα του ενάγοντα στον Τειρεσία, με συνέπεια να ακυρωθεί για πέντε χρόνια η δανειοληπτική του ικανότητα και να προσβληθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η προσωπικότητά του, καθώς εμφανίζεται στις συναλλαγές ως αφερέγγυος».

Μετά από μια δικαστική διαμάχη που κράτησε πολλά χρόνια, το 2010, εκδίδεται απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία καταδικάζει τον Δημήτρη Καβαδέλλα. Τότε λοιπόν ξεκινά ένας δεύτερος αγώνας από την πλευρά του ενάγοντος για τον εντοπισμό του νυν βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων, καθώς ήταν αγνώστου διαμονής και δεν εντοπιζόταν για να του επιδοθεί η απόφαση. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι για κάποιο διάστημα διέμενε ακόμη και σε σκάφος για να μην μπορούν να τον εντοπίσουν. 

Εκπληκτος ο επιχειρηματίας που έκανε την αγωγή στον Δ. Καβαδέλλα διαπίστωσε στις εκλογές του 2015 ότι ο άνθρωπος που έψαχναν τόσα χρόνια οι Αρχές για να του επιδώσουν την απόφαση και να καταβάλει το πρόστιμο είχε εκλεγεί βουλευτής και μάλιστα λίγες εβδομάδες αργότερα θα απασχολούσε την επικαιρότητα με την κάμπριο Porsche με την οποία συνήθιζε να πηγαίνει στο Κοινοβούλιο. Τελικά τον περασμένο Οκτώβριο οι αρμόδιοι κατάφεραν να του επιδώσουν το πρόστιμο στο γραφείο του κόμματος στη Βουλή, αλλά η ιστορία δεν έληξε εκεί, καθώς δεν φέρεται διατεθειμένος να πληρώσει κι αυτό γιατί -σε αντίθεση με ό,τι ισχύει με τους απλούς πολίτες- η βουλευτική αποζημίωση δεν μπορεί να κατασχεθεί. 

Η Porsche και το κινητό 

Ο συγκεκριμένος βουλευτής του κόμματος του κ. Βασίλη Λεβέντη έχει απασχολήσει δύο φορές την επικαιρότητα όχι για το βουλευτικό του έργο αλλά για τα προσωπικά του τερτίπια. Η πρώτη ήταν λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή, του όταν μια Porsche-μυστήριο βρισκόταν στο πάρκινγκ της Βουλής χωρίς κανείς να γνωρίζει σε ποιον ανήκει. Τότε ο Δημήτρης Καβαδέλλας παραδέχτηκε πως το αυτοκίνητο ήταν δικό του υποστηρίζοντας πως «είναι ένα παλιό μοντέλο. Είναι Boxster και το έχω βάλει προς πώληση αντί 5.900 ευρώ. Είναι στη Χρυσή Ευκαιρία πρώτο-πρώτο και ελπίζω να πωληθεί. Δύο τηλέφωνα με έχουν πάρει όλα και όλα. Αυτό το αυτοκίνητο το πήρα γιατί μου χρωστούσε κάποιος 3.500 ευρώ και το υπολογίσαμε για 7.000 ευρώ. Δηλαδή, για να μην χάσω τα χρήματα αυτά ανέλαβα εγώ να το πάρω και να κάνω την πώληση». 

Η δεύτερη φορά ήταν όταν ευρισκόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ζήτησε να παρέμβει σε συζήτηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων. Φαίνεται όμως ότι ξεχάστηκε και ανέβηκε στο βήμα της βουλής μιλώντας στο κινητό του. Μάλιστα παρά τις συστάσεις του προέδρου να το κλείσει και να μιλήσει στους συναδέλφους του, εκείνος σαστισμένος παρέμεινε για λίγο με το κινητό στο χέρι προτού τελικά το κλείσει προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους υπόλοιπους βουλευτές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης