Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο πανεπιστημιακός που σκότωσε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο πανεπιστημιακός που σκότωσε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Η διπλή δολοφονία έγινε το καλοκαίρι του 2013 - Αποφάσισε για την προφυλάκισή του το δικαστικό συμβούλιο, αφού προηγήθηκε διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο πανεπιστημιακός που σκότωσε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή.

Ειδικότερα κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, αλλά και της γιαγιάς της, με αρσενικό, το καλοκαίρι του 2013.

Την απόφαση για την προφυλάκιση του λέκτορα έλαβε πριν από λίγο το δικαστικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχε προηγηθεί διαφωνία ανάμεσα στον
εισαγγελέα
Κλείσιμο
και τον ανακριτή
για την ποινική αντιμετώπιση του κατηγορούμενου.


Το χρονικό της υπόθεσης - θρίλερ


Ο κατηγορούμενος, πανεπιστημιακός του ΑΠΘ, που απολογείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ανακριτή είχε αρνηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οποιαδήποτε εμπλοκή του στη δηλητηρίαση των δύο γυναικών, της συζύγου του και της πεθεράς του. Μετά την απολογία του, ωστόσο, ο ανακριτής πρότεινε την προσωρινή του κράτηση ενώ αντίθετα ο εισαγγελέας έκρινε ότι θα έπρεπε να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, πράγμα που έγινε σήμερα. Με την απόφασή του, το Συμβούλιο έδειξε στον πανεπιστημιακό το δρόμο για τη φυλακή.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2015, όταν έγινε γνωστό πως η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά παντός υπευθύνου για το μυστηριώδη, τότε, θάνατο των δύο γυναικών. Μιας γιαγιάς 86 ετών και της 34χρονης εγγονής της, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Οι δυο γυναίκες, γιαγιά και εγγονή είχαν χάσει τη ζωή τους, με διαφορά λίγων ημερών. Η 86χρονη γυναίκα πέθανε στις 19 Αυγούστου του 2013 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου εξέπνευσε και η 34χρονης εγγονή της, μετά από μακρά νοσηλεία, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η εγγονή εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουλίου του 2013 με συμπτώματα μυικής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολία στη βάδισή της. Στις 29 Ιουλίου μπήκε στη ΜΕΘ και μετά από νοσηλεία επτά ημερών, κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ στις 4 Αυγούστου και μεταφέρθηκε και πάλι στην παθολογική πτέρυγα.  Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της, στη ΜΕΘ απαγορευόταν η λήψη τροφής ή νερού από εξωτερικό παράγοντα. Και ενώ η κλινική εικόνα της εγγονής βελτιωνόταν συνεχώς, στις 12 Αυγούστου ξεκίνησαν και πάλι τα συμπτώματα διάρροιας και η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Στις 20 Αυγούστου εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ και στις 23 Αυγούστου κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Πάραλληλα, η 86χρονη γιαγιά στις 11 Αυγούστου του 2013, παρουσίασε διάρροια και εμετούς τα οποία αρχικά προσπάθησε να αντιμετωπίσει με παυσίπονα. Η κατάστασή της, ωστόσο, επιδεινώθηκε στις 17 Αυγούστου και μία μέρα μετά εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εκπνεύσει μέσα στο νοσοκομείο στις 19 Αυγούστου.

Όλο αυτόν τον καιρό που η 34χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις στο αίμα και τα ούρα της έδειχναν πως είχε προσβληθεί από κάδμιο, σε τοξικά επίπεδα. Στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο, διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δυο γυναικών καθώς αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα του καδμίου.

Τότε και μετά από ειδικές εξετάσεις που έγιναν στις σορούς των δύο γυναικών ανιχνεύθηκε, για πρώτη φορά, η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα, στα σπλάχνα τους. Επιπλέον, οπως επισημαίνουν στο protothema.gr έγκυρες πηγές, η ύπαρξη αρσενικού επιβεβαιώθηκε και από την επανεξέταση των δειγμάτων αίματος και ούρων που είχαν παρθεί από την 34χρονη κατα τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Με μία πολλή σημαντική και κρίσιμη, από τις ίδιες πηγές, επισήμανση.

Από την επανεξέταση των δειγμάτων φαίνεται πως προέκυψε ότι ενώ τα επίπεδα αρσενικού είχαν πέσει κατά την πρώτη παραμονή της 34χρονης στη ΜΕΘ, όπου απαγορευόταν η λήψη τροφής και νερού από εξωτερικό παράγοντα, εκτοξεύθηκαν στα ύψη στις 15 Αυγούστου, τις ημέρες δηλαδή που είχε μεταφερθεί στην παθολογική πτέρυγα.

Δείτε το χρονικό της υπόθεσης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης