Αναστασιάδης: Καλό κλίμα στη συνάντηση με Ακιντζί, υπάρχει όμως διάσταση απόψεων

Αναστασιάδης: Καλό κλίμα στη συνάντηση με Ακιντζί, υπάρχει όμως διάσταση απόψεων

Δεν συζητήθηκε το θέμα της διεθνούς διάσκεψης στη Γενεύη γιατί όπως δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος οι απόψεις και των δύο πλευρών είναι γνωστές σε σχέση με την σύνθεση

Αναστασιάδης: Καλό κλίμα στη συνάντηση με Ακιντζί, υπάρχει όμως διάσταση απόψεων
«Κλείνουν εκκρεμότητες, υπάρχει όμως και διάσταση απόψεων στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε πριν από λίγο ο Κύπριος Πρόεδρος  Νίκος Αναστασιάδης
μετά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη
Μουσταφά Ακιντζί.  Όπως είπε, έχει συμφωνηθεί ότι μέχρι τις 9 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τρεις έως τέσσερις συναντήσεις, αφού εν τω μεταξύ η εντατικοποιημένη διαβούλευση μεταξύ των διαπραγματευτών θα συνεχίσει με τρεις τουλάχιστον συναντήσεις εβδομαδιαίως.

Κλείσιμο
Στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της διεθνούς διάσκεψης στη Γενεύη γιατί όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης οι απόψεις και των δύο πλευρών είναι γνωστές σε σχέση με την σύνθεση και για το αν θα είναι  πολυμερής ή πενταμερής. «Προσπαθήσαμε, προσπάθησα, τουλάχιστον» είπε ο κ. Αναστασιάδης, «να αποφευχθεί μια ανάλογη συζήτηση η οποία δεν θα ήταν προς όφελος αυτού που επιδιώκουμε δηλαδή τις κατά το δυνατόν μέγιστες συγκλίσεις στα εκκρεμή θέματα. Αυτό είναι θέμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πώς θα ενεργήσει το ποιες επαφές ή προτάσεις ή επιδιώξεις έχει». Το θέμα της σύνθεσης συμπλήρωσε θα οριστικοποιηθεί πριν τη μετάβαση στη Γενεύη.

Ερωτηθείς αν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και αν κλείνουν εκκρεμότητες, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως «κλείνουν εκκρεμότητες, υπάρχει όμως και διάσταση απόψεων που θα έρθουν ενώπιον μας για περαιτέρω διαβούλευση και αποφάσεις». Σε ερώτηση για το τι αναμένει από την αυριανή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και με τον Υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα ανέφερε ότι αναμένει «να χαράξουμε από κοινού τη γραμμή που θα ακολουθήσουμε όσον αφορά το μέγιστο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης