Από... 40 κύματα πέρασαν τα αγροτικά προϊόντα των Κρητών αγροτών

Από... 40 κύματα πέρασαν τα αγροτικά προϊόντα των Κρητών αγροτών

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις έφτασαν στον Πειραιά 

Από... 40 κύματα πέρασαν τα αγροτικά προϊόντα των Κρητών αγροτών
Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Festos Palace» με 95 φορτηγά με αγροτικά προϊόντα. Το πλοίο ξεκίνησε από το Ηράκλειο της Κρήτης στις έξι το απόγευμα και έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από τους απεργούς της ΠΝΟ. Ωστόσο στο πλοίο δεν κατάφεραν να μπουν 50 νταλίκες, εκ των οποίων οι έξι μετέφεραν ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Δεν πρόκειται για πλοίο ασφαλείας, καθώς για να δρομολογηθεί ένα τέτοιο πλοίο πρέπει πρώτα να συγκληθεί το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ.
Κλείσιμο

Μπορεί η εξέλιξη αυτή να σκόρπισε εν μέρει ικανοποίηση στους αγρότες, οι οποίοι τελικά είδαν τα προϊόντα τους να ταξιδεύουν προς τους τελικούς τους προορισμούς, ωστόσο όμως δυσαρεστήθηκαν, διότι έμειναν πίσω οι έξι νταλίκες με τα αγροτικά προιόντα, τα οποία πλέον έχουν καταστραφεί.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η λύση έπρεπε να δοθεί νωρίτερα, ώστε τίποτα τελικά να μην πεταχτεί.

Η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών ανέφερε τα εξής:


«Οι Μινωικές Γραμμές κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, και τον εγκλωβισμό των αγροτικών προϊόντων στα λιμάνια του Ηρακλείου και όλης της χώρας γενικότερα, εκδηλώνουν έμπρακτα την πρόθεσή της να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους και προγραμματίζουν την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ απογευματινού δρομολογίου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, από το λιμάνι του Ηρακλείου, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης