LIVE

Κορωνοϊός

Μιχάλης Ιγνατίου: «Αντιλαμβάνομαι» γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί διακαώς να κλείσει το Mega

Μιχάλης Ιγνατίου: «Αντιλαμβάνομαι» γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί διακαώς να κλείσει το Mega

«Τα ψέματα τελείωσαν… Τώρα είναι η ώρα των ιδιοκτητών: Το Mega πρέπει να λειτουργήσει ξανά» γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, συγγραφέας και ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού στις ΗΠΑ

Την άποψή του για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega αναπτύσσει με άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ανταποκριτής του Μεγάλου Καναλιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δημοσιογράφος επικρίνει τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που καθυστέρησαν να αποδεσμεύσουν 2,5 εκατ.ευρώ για να πληρωθεί μέρος των χρωστούμενων στους εργαζόμενους του Mega και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το Mega. «Και αν θέλετε, προσωπικά “αντιλαμβάνομαι” γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί διακαώς να κλείσει το Mega. Και δεν θέλει να μας τιμωρήσει μόνο για τη στάση μερικών στελεχών του καναλιού, στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, την οποία και εγώ κατέκρινα» γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Σε ένα άρθρο που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ο ανταποκριτής του Mega στις Ηνωμένες Πολιτείες στηλιτεύει και τη στάση των μετόχων του καναλιού. «Δεν έκαναν την παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις τους. Δεν είπαν μία κουβέντα στους γεμάτους με προβλήματα εργαζομένους… Δεν πρόσφεραν βοήθεια σε όσους εκ των συναδέλφων μας δεν έχουν κυριολεκτικά ούτε φαγητό. Τίποτα… Μηδέν… Και προσωπικά, επειδή τους γνωρίζω καλά, ΔΕΝ το περίμενα. Όμως, έγινε. Αυτή είναι η πολύ σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε» γράφει ο δημοσιογράφος για τους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού.

«Μετά την πλήρη κατάρρευση των σχεδιασμών του φίλου μου του Νίκου του Παππά, που ήθελε να αλώσει και να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο, το Mega έχει άδεια λειτουργίας. Από την επομένη έπρεπε να ξεκινήσουν τα δελτία και οι εκπομπές. Ο λόγος για τον οποίο δεν συνέβη αυτό, είναι άγνωστος για μένα» σημειώνει ο δημοσιογράφος και καταλήγει: «Οι ιδιοκτήτες του MEGA πρέπει να πάρουν την απόφαση τώρα… Πρέπει να ανοίξουν το κανάλι αμέσως… Διότι τα ψέματα τελείωσαν… Για όλους, και ειδικά για την κυβέρνηση και τους μετόχους».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου που δημοσιεύεται στο www.mignatiou.com:

«Ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι αποδεσμεύεται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μεγάλου Καναλιού για να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων, αναφέρει η είδηση εφημερίδων και ιστοσελίδων, που πρόσφερε μία δόση ανακούφισης στους ταλαιπωρημένους εργαζομένους του Mega.

Από τον Απρίλιο δεν έχουν πληρωθεί αλλά δίνουν τη μάχη για να παραμείνει ανοικτός ο τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος έχει κάθε μήνα σημαντικά έσοδα και τηλεθέαση…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, και μετά από πολλές πιέσεις και παρακάλια, η εισήγηση από την Εθνική Τράπεζα είναι θετική για την αποδέσμευση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί μέρος των χρωστουμένων στους εργαζομένους. Την απόφαση αναμέναμε εδώ και πολλές μέρες και κακώς η διοίκηση της συγκεκριμένης τράπεζας επέλεξε να παίξει παιγνίδια στην πλάτη των εργαζομένων. Είναι οι τελευταίοι που έχουν την παραμικρή ευθύνη για το δράμα που ζουν. Η Εθνική Τράπεζα δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί με τον τρόπο αυτό. Η στάση της είναι απαράδεκτη. Και χωρίς να έχω νομικές γνώσεις, μπορεί να είναι και παράνομη. Τα στελέχη της, που αμοίβονται πλουσιοπάροχα, έδειξαν ότι δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας.

Πρέπει να σημειώσω ότι οι τρεις “συστημικές” τράπεζες, η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank, δεν έπαιξαν το παιγνίδι των καθυστερήσεων και συμφώνησαν αμέσως για την αποδέσμευση αυτού του ποσού, το οποίο προέρχεται από τους “παγωμένους” λογαριασμούς του καναλιού που “δεσμεύθηκαν με κυβερνητική εντολή.

Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, ό,τι και να λένε και κάποιοι μέτοχοι του καναλιού, εγώ είμαι βέβαιος πως για όλη αυτή την ταλαιπωρία που ζούμε έχει ευθύνη πρωτίστως η κυβέρνηση. Η αριστερή κυβέρνηση της χώρας… Και μετά οι μέτοχοι.

Και αν θέλετε, προσωπικά “αντιλαμβάνομαι” γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί διακαώς να κλείσει το Mega. Και δεν θέλει να μας τιμωρήσει μόνο για τη στάση μερικών στελεχών του καναλιού, στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, την οποία και εγώ κατέκρινα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και τα στελέχη του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΙΣΟΥΝ το κανάλι. Αλλά έπρεπε ο σύντροφος Αλέξης και τα λοιπά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφθούν και τους 550 εργαζομένους που από τη μία στιγμή στην άλλη πληρώνουν τα βρώμικα παιγνίδια. Τι σόι αριστεροί είναι γαμώτο όταν στην πλάκα τους και για την πλάκα τους, στέλνουν στην ανεργία 550 ανθρώπους.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία ευθύνη για τούτη την απαράδεκτη κατάσταση. Εργαστήκαμε σκληρά για το Mega, το οποίο για 26 χρόνια μας πλήρωνε πριν από το τέλος του μήνα. ΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο όταν ξεκίνησε ο εφιάλτης, το Mega ήταν ΠΑΝΤΑ δίπλα στους εργαζομένους. Αλλά, η στάση των μετόχων από τότε μέχρι σήμερα, θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε την προσφορά του καναλιού προς εμάς. Είναι στάση μη παραδεκτή… Δεν έκαναν την παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις τους. Δεν είπαν μία κουβέντα στους γεμάτους με προβλήματα εργαζομένους… Δεν πρόσφεραν βοήθεια σε όσους εκ των συναδέλφων μας δεν έχουν κυριολεκτικά ούτε φαγητό. Τίποτα… Μηδέν… Και προσωπικά, επειδή τους γνωρίζω καλά, ΔΕΝ το περίμενα. Όμως, έγινε. Αυτή είναι η πολύ σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε.

ΛΟΙΠΟΝ, και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μετά την πλήρη κατάρρευση των σχεδιασμών του φίλου μου του Νίκου του Παππά, που ήθελε να αλώσει και να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο, το Mega έχει άδεια λειτουργίας. Από την επομένη έπρεπε να ξεκινήσουν τα δελτία και οι εκπομπές. Ο λόγος για τον οποίο δεν συνέβη αυτό, είναι άγνωστος για μένα. Αλλά οι μέτοχοι πρέπει να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το κανάλι. Δεν αρκεί ότι από τον Απρίλιο οι εισπράξεις ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη; Δεν αρκεί ότι το κανάλι έχει πιστούς και πολύ φανατικούς τηλεθεατές; Δεν αρκεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι πιστοί στο κανάλι και στους μετόχους του και κάθε μέρα παρουσιάζονται στα γραφεία της Μεσογείων και συνεχίζουν να εργάζονται, αν και απλήρωτοι και εγκαταλελειμμένοι από τους μετόχους;

Οι ιδιοκτήτες του MEGA πρέπει να πάρουν την απόφαση τώρα… Πρέπει να ανοίξουν το κανάλι αμέσως… Διότι τα ψέματα τελείωσαν… Για όλους, και ειδικά για την κυβέρνηση και τους μετόχους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης