Το Μουσείο Μαστίχας Χίου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Το Μουσείο Μαστίχας Χίου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Το Μουσείο Μαστίχας Χίου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό
Η Μαστίχα Χίου αποτελεί ένα μοναδικό παγκοσμίως προϊόν, το οποίο έχει διαδοθεί σε όλον τον πλανήτη τόσο για τις ευεργετικές του συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και τη γεύση του. Αυτό το «δώρο της φύσης» απέκτησε το δικό του Μουσείο. Το Μουσείο Μαστίχας Χίου αποτελεί το μεγαλύτερο έργο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στο Αιγαίο και ανοίγει επισήμως τις πύλες του στο κοινό, το Σάββατο (11/6).



Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κτίριο κοντά στο Πυργί, το οποίο θα κοσμεί ολόκληρο το νησί και θα αναδεικνύει την ιστορία της παραγωγής της μαστίχας, τη σημασία της για το νησί και την ελληνική οικονομία και τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στον άνθρωπο.



Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάικου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ θα παραβρεθεί και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης