Με ντουντούκες περίμεναν τον Λιάκο φοιτητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Με ντουντούκες περίμεναν τον Λιάκο φοιτητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Ο διάλογος θα συνεχιστεί με  άλλους τρόπους και με αρθρογραφία λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκο

Με ντουντούκες περίμεναν τον Λιάκο  φοιτητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί
Διάλογος τελικά δεν έγινε στην πολυδιαφημισμένη «πρεμιέρα» του Εθνικού Διαλόγου. Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές «μπλόκαρα» την έναρξη της διαδιακασίας με ντουντούκες και πανό. Αιφνιδιασμένοι αρχικά οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και οι πανεπιστημιακοί προσπάθησαν να αποφύγουν τη συνέχεια , ενώ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παρέμεινε σε εκδήλωση στην Ακαδημία, καθώς ενημερώθηκε προφανώς για τα τεκταινόμενα.

 Η επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τον εθνικό Διάλογο για την παιδεία.  Ξεκίνησε όταν περίπου 30  αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Τώρα που υπογράψατε τα μνημόνια τι θέλετε τον διάλογο»  στέκονται με ντουντούκες στην είσοδο του Ινστιτούτου Παστερ , όπου έχει προγραμματιστεί η έναρξη του διαλόγου για την παιδεία.
Στο πλευρό τους και φοιτητές που φώναζαν: «Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή».
Κλείσιμο
 
«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη»φώναζαν οι αδιόριστοι  εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση,μην αφήνοντας τη συνεδρίαση να αρχίσει ενώ δεν έλλειψαν και οι διαπληκτισμοί σε σχέση με το πότε και αν θα ξεκινήσει ο διάλογος.
 
 
Με αφορμή την αναβολή της πρώτης θεματικής συζήτησης στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία εξαιτίας της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής συμπεριφοράς μιας ολιγομελούς ομάδας ,όπως τον χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της
Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος δήλωσε:
«Σήμερα ήταν η πρώτη εκδήλωση του εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την παιδεία. Μια ολιγομελής  ομάδα επέλεξε να μην αφήσει να γίνει ο διάλογος. Τους δώσαμε το λόγο, τους είπαμε να θέσουν τα αιτήματά τους. Δεν δέχτηκαν διότι ο στόχος τους ήταν η ματαίωση της συζήτησης. Είμαστε αποφασισμένοι ο διάλογος να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί. Παράλληλα θα συνεδριάσουν οι επιτροπές, ενώ θα υπάρξει και η αρθρογραφία. Θα συνεχίσουμε το διάλογο, διότι αυτό έχει ανάγκη η παιδεία μας. Εχει ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που ουδείς μπορεί να ματαιώσει».
 
Σήμερα πάντως θα πραγματοποιούνταν η  «πρεμιέρα» του εθνικού Διαλόγου«Οι σκοποί και οι στόχοι της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης»  είχε επιλεχθεί ως τα το θέμα της πρώτης δημόσιας συζήτησης με την οποία εγκαινιάζεται ο κύκλος των δώδεκα συζητήσεων που οργανώνονται από την Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης