Δείτε βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στα γραφεία του ΣΕΒ από κάμερες καταστήματος

Δείτε βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στα γραφεία του ΣΕΒ από κάμερες καταστήματος

Οι εικόνες που καταγράφηκαν δείχνουν τη δύναμη της έκρηξης, η οποία ισοπέδωσε τα κτήρια που βρίσκονται γύρω και απέναντι από το γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

Δείτε βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στα γραφεία του ΣΕΒ από κάμερες καταστήματος
Τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ενός φαρμακείου.

Η μια πλευρά του φαρμακείου βρίσκεται σε στοά, σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από την είσοδο του ΣΕΒ, όπου εξερράγη η βόμβα, ενώ η είσοδος του είναι επί της οδού Φιλελλήνων.

Κλείσιμο
Οι εικόνες που καταγράφηκαν δείχνουν τη δύναμη της έκρηξης, η οποία ισοπέδωσε τα κτήρια που βρίσκονται γύρω και απέναντι από το γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το κτήριο της κυπριακής πρεσβείας στο οποίο τα τζάμια έσπασαν μέχρι τον τέταρτο όροφο.



Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου μίλησε για τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε μόλις πήγε στο κατάστημά της το πρωί, υπογραμμίζοντας πως το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό, που κατέστρεψε μαι από τις τζαμαρίες του καταστήματός της. 

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51.

Συγκεκριμένα, ένας άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών. Ο άνδρας είπε με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης