Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ: Άκαρπη η συνάντηση με τον Δρίτσα

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ: Άκαρπη η συνάντηση με τον Δρίτσα

Δεν υπήρξε συμφωνία ούτε για την εξαίρεση των τριών πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου - «Ο αγώνας συνεχίζεται, ο Θεός είναι μεγάλος», είπε στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ: Άκαρπη η συνάντηση με τον Δρίτσα
Δεμένα θα παραμείνουν μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής τα πλοία στα λιμάνια καθώς χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν ούτε για να εξαιρεθούν από την απεργιακή κινητοποίηση τα τρία πλοία που έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα πλοία του ανατολικού Αιγαίου.

Κλείσιμο
Μιλώντας στο protothema.gr, έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, είπε πως «ο
 αγώνας συνεχίζεται» και ότι «ο Θεός είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με τον κ. Χαλά, ο κ. Δρίτσας τους είπε πως θα ήθελε να είναι κοντά τους, όμως, όπως τόνισε, δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα «γιατί συναποφασίζουν και άλλοι».

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Χαλάς, ο υπουργός βλέπει θετικά το θέμα των μειωμένων συνθέσεων στα πληρώματα, ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, «εμείς επισημάναμε ότι αν μειωθούν οι ναυτικοί, δεν θα υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ενώ εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια του πλοίου».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ο δήμαρχος Μυτιλήνης, σε δηλώσεις του στο protothema.gr, ζήτησε την επίταξη των τριών πλοίων καθώς όπως είπε στο νησί έχουν εγκλωβιστεί 12.000 μετανάστες εκ των οποίων  7.000 έχουν ταυτοποιηθεί. Παράλληλα προειδοποιεί ότι ο αριθμός τους όσο περνούν οι ώρες θα αυξάνεται καθώς οι βάρκες με μετανάστες εξακολουθούν να φτάνουν κατά δεκάδες στο νησί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης