Συνεχίζεται η απεργία στα ΕΛΠΕ μετά το εργατικό ατύχημα σε δεξαμενή

Συνεχίζεται η απεργία στα ΕΛΠΕ μετά το εργατικό ατύχημα σε δεξαμενή

Οι εργαζόμενοι ζητούν απο τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να καλύψει όλα τα έξοδα των τραυματιών σχετικά με την περίθαλψή τους, να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και να καταργηθούν τα εξαντλητικά ωράρια

Συνεχίζεται η απεργία στα ΕΛΠΕ μετά το εργατικό ατύχημα σε δεξαμενή
Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, με αφορμή το ατύχημα που έγινε την Παρασκευή σε δεξαμένη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό έξι εργαζομένων στα διυλιστήρια.

Οι εργαζόμενοι ζητούν απο τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να καλύψει όλα τα έξοδα των τραυματιών σχετικά με την περίθαλψή τους, να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και να καταργηθούν τα εξαντλητικά ωράρια.

Κλείσιμο
Η απεργία ξεκίνησε από χθες κυριακή μετά από συνεδρίαση και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Τα αιτήματα στα οποία κατέληξε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων είναι:

-Να καλύψουν τα ΕΛΠΕ όλα τα έξοδα, όλων των τραυματιών, σχετικά με την περίθαλψη και τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών τους

-Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων

-Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, κατάργηση των εξαντλητικών ωραρίων

-Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση της δουλειάς

-Να εφαρμοστεί σε όλους τους εργαζόμενους η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εκτάκτων της Σιδηροβιοτεχνίας (όπως σε προηγούμενα έργα των διυλιστηρίων).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι ανέφεραν: 

«Το σημερινό πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, αποτελεί μία ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σε μια ούτως ή άλλως από την φύση της, επικίνδυνη εργασία. Η σκέψη του Δ.Σ. και όλων των συναδέλφων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι αυτή τη στιγμή στους 6 (έξι) συναδέλφους που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που έχουν μεταφερθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης