Ο διεθνής διαγωνισμός που αφορά στο σημαντικό έργο αποκατάστασης των συνολικά 76 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέβη άγονος, καθώς καμία εταιρεία δεν κατέθεσε προσφορά.
Να σημειωθεί πως το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 23,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, μετά από αυτή την εξέλιξη, η Επιτροπή της Περιφέρειας αναμένεται να αποφασίσει, σε συνεδρίασή της, εκ νέου δημοπράτηση.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον νόμο και να ορίσουμε επανάληψη νέας δημοπρασίας με τους ίδιους όρους, γιατί δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα αυτό το έργο» υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης. «Το έργο αυτό, είναι το δεύτερο έργο το οποίο θα αλλάξει σελίδα στην Πελοπόννησο και με την αποκατάστασή τους οι ΧΑΔΑ θα μετατραπούν από χώροι περιβαλλοντολογικού εγκλήματος και εστίες μόλυνσης, σε χώρους πρασίνου» πρόσθεσε.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Υπάρχουν κάποια νέα «spots» που δεν γίνονται γνωστά επειδή είναι trendy, αλλά επειδή απλώς λειτουργούν σωστά. Χωρίς θόρυβο και περιττή προβολή. Το Καφέ «ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ» ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.