Παναγόπουλος: Οι απαγωγείς «μου φέρθηκαν άψογα»

Παναγόπουλος: Οι απαγωγείς «μου φέρθηκαν άψογα»

«Μου έδιναν ανελλιπώς τα φάρμακά μου» είπε ο εφοπλιστής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων - «Συγγνώμη» του ζήτησε ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, Χ. Μουστάκας - «Σε συγχωρώ (...) Μακάρι να βρεις γρήγορα το δρόμο σου, σου εύχομαι καλή τύχη» του απάντησε ο εφοπλιστής



Παναγόπουλος: Οι απαγωγείς «μου φέρθηκαν άψογα»
Μνήμες από τα όσα έζησε επί οχτώ ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του, τον Ιανουάριο του 2009, ξύπνησαν για τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του, που φέρεται να έχει ως ηθικούς αυτουργούς τους βαρυποινίτες Παναγιώτη Βλαστό και Γιάννη Σκαφτούρο.

«Μου φέρθηκαν άψογα» είπε ο εφοπλιστής για τους απαγωγείς του, οι οποίοι τον ελευθέρωσαν αφού πρώτα πήραν λύτρα ύψους 30 εκατ. ευρώ. «Μου έδιναν ανελλιπώς τα φάρμακά μου χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνέψει η ζωή μου» υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλους στην κατάθεσή του, εισπράττοντας μάλιστα τη «συγγνώμη» ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, του Χ. Μουστάκα.

Χ. Μουστάκας: Λυπάμαι πολύ κ. Παναγόπουλε για το κακό που σας προξένησα. Ζητώ συγνώμη, αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτό.

Π. Παναγόπουλος: Σε συγχωρώ. Έχεις την ηλικία του εγγονού μου. Μακάρι να βρεις γρήγορα το δρόμο σου, σου εύχομαι καλή τύχη.
Κλείσιμο
.
Στην κατάθεσή του ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί του και ότι πρόσεχαν την υγεία του. Όπως είπε είχαν προσπαθήσει να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να λάβει, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν. «Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους» κατέθεσε ο εφοπλιστής και συμπλήρωσε: «Η σύζυγός μου έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως».

Από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου σύζυγος του εφοπλιστή ανάφερε στο δικαστήριο πως η ψυχραιμία του συζύγου της βοήθησε και εκείνη ώστε να πάνε όλα καλά και να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των λύτρων που ζητούσαν οι απαγωγείς. «Για εμάς ήταν μία περιπέτεια ζωής, δοξάζω το Θεό που ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και γύρισε κοντά μας... Πολλές φορές όταν ο σύζυγός μου θυμάται εκείνες τις δύσκολες στιγμές και τις συζητάμε, μου λέει με πόσο σεβασμό και καλοσύνη του συμπεριφέρθηκαν στο κρησφύγετο....Ελπίζω μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους» είπε η κ. Παναγοπούλου στην κατάθεσή της.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απαγωγή του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου διεξάγεται για λόγους ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού. Στο εδώλιο κάθονται 18 κατηγορούμενοι, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, για την υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος και την απαγωγή του εφοπλιστή.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Γιάννης Σκαφτούρος, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ως ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. Κατηγορούμενοι είναι επίσης οι Απόστολος Πετράκης, Αριστομένης Κλεφτόγιαννης και Χαράλαμπος Μουστάκας, που κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης. Έχουν καταδικαστεί επίσης για διακεκριμένη κλοπή, που αφορά τα 30 εκατομμύρια λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, εγκέφαλος του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» ήταν ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Γιάννη Σκαφτούρο κινούσαν μέσα από τις φυλακές τα νήματα του κυκλώματος, οργανώνοντας και το σχέδιο της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης