Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο Μαζιώτης

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο Μαζιώτης

Έδωσαν την άδειά τους για τη μεταγωγή οι γιατροί - Πήρε εξιτήριο με δική του ευθύνη - Πρώτα μετήχθη στο Εφετείο, στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών - Δήλωσε επάγγελμα «επαναστάτης» στον ανακριτή

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο Μαζιώτης
Στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4:40 το απόγευμα ο Νίκος Μαζιώτης, από τον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν μετά τη σύλληψή του.

Η μεταγωγή του στο Εφετείο προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων, ενώ αμέσως μετά, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.


Κλείσιμο





Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη ζήτησε και πήρε διήμερη προθεσμία, προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και να απολογηθεί στη συνέχεια ο κατηγορούμενος και φερόμενος ως εγκέφαλος του «Επαναστατικού Αγώνα».



Ο 27ος τακτικός ανακριτής Πλημμελειοδικών Αθήνας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, πέρασε το κατώφλι του «Ευαγγελισμού» λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, ώστε να ξεκινήσει η κατάθεση του αρχιτρομοκράτη, ωστόσο, η διαδικασία κράτησε λίγα μόνο λεπτά, καθώς ο Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει σήμερα.

Σε σχετική ερώτηση του ανακριτή, δήλωσε ότι το επάγγελμά του είναι «επαναστάτης», ενώ αρνήθηκε μέχρι και το όνομά του να αναφέρει.







Το μόνο που ζητούσε επίμονα ήταν να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η θεραπευτική αγωγή του. Μάλιστα υπέγραψε με δική του ευθύνη το έγγραφο με το οποίο ζητά να πάρει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό». 

Στο αίτημά του οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν τελικά το «πράσινο» φως.







Η κατάσταση της υγείας του πάντως, κρίνεται καλή και σταθερή από τους θεράποντες ιατρούς. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τον Νίκο Μαζιώτη από ομάδα 100 περίπου ατόμων στις οδούς Μαρασλή και Βασιλίσσης Σοφίας.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης