Τα SMS και το άρθρο που καρφώνει τον Κασιδιάρη για το πογκρόμ του 2011

Τα SMS και το άρθρο που καρφώνει τον Κασιδιάρη για το πογκρόμ του 2011

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της ΧΑ μελετούν οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση

Τα SMS και το άρθρο που καρφώνει τον Κασιδιάρη για το πογκρόμ του 2011
Τρία μηνύματα που έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης λίγες ώρες μετά τη δολοφονία ενός 21χρονου μετανάστη από το Μπαγκλαντές στις 12 Μαΐου του 2011 φαίνεται ότι δίνουν νέα τροπή στις έρευνες των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στο στόχαστρό τους φαίνεται ότι μπαίνει πλέον και  το πογκρόμ που ακολούθησε τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στις 10 Μαΐου 2011 αν και μέχρι στιγμής η δικογραφία κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από αγνώστους.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής για το περιεχόμενο των τριών μηνυμάτων που έλαβε ο προφυλακισμένος πλέον βουλευτής της ΧΑ ρωτήθηκε μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. «Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12/5/201 1 και συγκεκριμένα: το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο "...στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια", στις 14.38.12 "Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;", ενώ στις 14.48.24 ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, "γ..τους..."» αναγράφεται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία «ο Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από τη Γ΄Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς» όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που άλλωστε αποτέλεσαν την αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο.

Σε περίοπτη θέση στη δικογραφία βρίσκεται και άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής οχτώ ημέρες μετά τη δολοφονία Καντάρη στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας - το πεζοδρόμιο - και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει μεμιάς Άγιος Παντελεήμονας...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης