Σήμερα η απόφαση για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Σήμερα η απόφαση για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν από πέντε κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, μια για κάθε θύμα

Σήμερα η απόφαση για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα
Tο Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Κύπρου, που συνέρχεται σήμερα στις 9 το πρωί στη Λάρνακα, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για τους Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση του πενταπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας. Ο Μαμαλικόπουλος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσε το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, καθώς υπήρχαν υποψίες για σχέση του με την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και πιθανή σχέση με τους εκτελεστές των δύο μελών της Χρυσής Αυγής Μ. Καπελώνη και Γ. Φουντούλη τη 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο.

Στις 29 Νοεμβρίου 2013, οι Λύσανδρος Λυσάνδρου, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτριου Μαμαλικόπουλου, και Βασίλης Μπίσας δικηγόρος του Αναστάσιου Τσεχιλίδη, ζήτησαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο την αθώωση και απαλλαγή των πελατών τους από τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν από πέντε κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, μια για κάθε θύμα.  Η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης επισύρει ως ποινή την ισόβια φυλάκιση και σήμερα εάν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, θα επιβληθεί αυτόματα η ποινή αφού δεν προβλέπεται ούτε αγόρευση για μετριασμό.

Κλείσιμο
Εναντίον των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη, οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των  Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Επίσης, κατηγορούνται για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ, χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης