Αυτές είναι οι γυναίκες «αράχνες» που νάρκωναν ηλικιωμένους

Αυτές είναι οι γυναίκες «αράχνες» που νάρκωναν ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των τριών τσιγγάνων από την ΕΛ.ΑΣ.

Αυτές είναι οι γυναίκες «αράχνες» που νάρκωναν ηλικιωμένους
Στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Βόλου έπεσαν οι τρεις τσιγγάνες ηλικίας 39, 34 και 41 χρόνων που έπειθαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους να δοκιμάσουν ένα νέο χυμό και να μαντέψουν τη γεύση του, τάχα για να κερδίσουν 2.000 ευρώ. Όμως, η «πρωτότυπη γεύση» ήταν στην πραγματικότητα... υπνωτικό με το οποίο έπεφταν σε λήθαργο και, όταν ξυπνούσαν, οι δράστιδες τους είχαν αφήσει... πανί με πανί!

Οι δράστιδες είχαν διαπράξει τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ληστείες σε βάρος τεσσάρων ηλικιωμένων στην πόλη του Βόλου. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενήργησε το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ανιχνεύτηκε στα θύματα των ληστειών ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.  
Από ένα ζευγάρι ηλικίας 84 και 82 χρόνων είχαν κλέψει το μεσημέρι της 3ης Δεκεμβρίου 700 ευρώ, δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν. Την ίδια ημέρα, νάρκωσαν μια 81χρονη και της πήραν μικρό χρηματικό ποσό. Αλλά και στις 30 Οκτωβρίου, εξουδετέρωσαν με τον ίδιο τρόπο μια 76χρονη και της άρπαξαν 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.
Κλείσιμο

Σε βάρος των τριών γυναικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και, με σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους.

Πρόκειται για τις:


ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Νεκταρία του Σπυρίδωνος και της Βαρβάρας, γεν. την 22-03-1972 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής



ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, γεν. την 10-09-1979 στον Κορυδαλλό Αττικής



ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Ολυμπία του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεν. την 09-04-1974 στην
Πάτρα Αχαΐας.

Και οι τρεις έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλες ληστείες με τη χρήση υπνωτικών, που έχουν καταγραφεί στην Ήπειρο, τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, την Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με αυτές, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24210- 76955 και 24210 - 76957 της Ασφαλείας Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης